reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie kobietki!:-)

Maaajka z tym przewijaniem to pewnie telewizja ,,n,,:-D
Nie,bo ja jestem w Belgii-to taka tutejsza tv cyfrowa Belgacom TV:tak:

U nas nocka taka sobie, mała wierciła sie trochę, nawet w nocy pospała nieco w łóżeczku bo mnie wkurzało że się tak wierci, bo spać nie mogłam, mąż chrapał :crazy: i ja z tego wszystkiego spac nie mogłam... a jak wstawałam do małej, to mąż się zerwał i zaczął mnie łapać :szok: ale sie wystraszyłam... coś mu sie przyśniło, że z łóżka spadam :eek: myslałam,że mu strzelę :-D
No,ale jaki M ma refleks,i jaki bohaterski,ze od razu chce Cie ratowac przed upadkiem:-D

Sto lat sto lat dla Bartusia i Mikolajka!:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Agusia zdrówka dla Kuby:tak: eurespal jest dobry mam nadzieję że szybko pomoże:tak:

w środę byliśmy na szczepieniu i okazało się że Mikoś nadal ma szmery na oskrzelach więc wziewy nadal dostaje i przechodzimy na isomil mleko sojowe a jak ono nie przejdzie to zapewne nutramigen:sorry2:
Karolek dziś ostatni dzień w przedszkolu a później dwa tygodnie laby:tak: nie puszczę go na ferie bo robią grupy łączone a to nie jest dobre dla niego....
ostatnio w jego grupie było 5 dzieci reszta chora:szok:

Lorciu dziękuję:-) Oby Mikoś szybciutko wyzdrawial tak całkowicie. Oj męczą Was te choróbska.
U Kacpra w przedszkolu było to samo. Ns początku ferii chodziło sporo dzeci, a z dnia na dzień ubywało. Część dzieci pojechala na ferie, dużo sie rozchorowało. I też zrobili grupę łączoną. Na początku Kacprowi nie przeszkadzało. Ale ostatnie dwa dni nie chciał chodzić. I dzisiaj został w domku. Ale ferie u nas się kończą dzisiaj i mam nadzieję, że w poniedziałek grupy będą normalne i zacznie chętnie chodzić

u nas ferie od jutra :tak: a grupa łączona ma być już od poniedziałku i to mi się nie uśmiecha 3 latki w sumie już 4 z 5 i 6 latkami..obce panie znając Karola ryk byłby niemiłosierny:sorry2:

a Mikoś od 8 nie śpi i ma w nosie drzemkę:baffled:
odnośnie nocnika w jakiejś mądrej gazecie wyczytałam że od 18 m-ca życia dzieci dopiero odczuwają potrzeby fizjologiczne więc ja się nie będę zamęczać nocnikami choć tak jak pisze Mamoot może to i nie głupie przyzwyczajać dziecko do siedzenia na nocniczku:tak:
Karol w ogóle nie tolerował nocnika i od razu załatwiał się do ubikacji oczywiście miał dziecięcą nakładkę....na razie nie będę sobie zaprzątać tym głowy:-)

Witajcie!
Przepraszam, że nie odpisuję każdej bo mam sajgon w domu. Jasiek wyje przez cały dzień, dałam Viburcol i zostawiłam go w łóżeczku bo psyche mi siada a noc też do bani :wściekła/y:
10 min temu go uśpiłam (12.15) i mam chwilę oddechu ach mówię WAm jakaś masakra dzisiaj :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bartutek, Mikołaj wszystkiego najlepszego z okacji 7 m-cznicy
Darunia gratuluję kolejnego ząbka :)
dobra kończę jestem w strzępach :crazy:
mam nadzieję, że będziecie miały lepszy dzień :tak:

Ostatnia edycja:
Marysi od wczoraj wieczora polepszylo sie........ teraz juz jestem szczesliwa zaczyna znowu jesc mam nadzieje,ze i zupke zje z apetytem:tak:!
MARLENKO cieszę sie razem z Tobą. Oby faktycznie apetyt Marysi wrócił na dobre!!!
to mąż się zerwał i zaczął mnie łapać :szok: ale sie wystraszyłam...
zapomiałam ie pochwalic, że mała wsuneła 90 ml zupki z sinlackiem :tak: (nasz rekord to 60ml) a wieczorm udało mi sie wcisnąc jej 40 ml kaszki z owocami
:-D:-D:-DMATA Nieźle Cie mąż w nocy wystraszył :-D I oby malutka częściej tak jadła z apetytem!!
mam sajgon w domu.....jestem w strzępach :crazy:
ANIKULANKA Kochana trzymaj się!!!!. Oby się jakoś dzieciaczkowi poprawiło:-(
MAJKA fajnie macie z tą Belgacom TV :-);-)

Ostatnia edycja:
:-)
Nocka była spokojna bez żadnych podudek uff.....także spała od 21.00 do tej 6.30 :-)

Ale Ci zazdroszczę :tak: kiedy Jasiek będzie tak miał :no: nie wiem.
Jeszcze śpi mam chwilę spokoju potem zupka i na spacer a co tam pada śnieg ale założę folię i jakoś będzie :tak: Mimo narzekania na wózek po śniegu jeździ super (duże koła) trochę mi ulżyło jak się Wam wyżaliłam ;-)
Miłego dnia kochane :-)

Ja tez mam ciezki dzien jakostak ta pogoda mnie dobija U nas snuieg i ciapa taka ze hej. Wojtek maruda totalny sam nie wie czego chce Teraz drzemie po raz drugi ja zjdalam obiadek i mam chwilke.

Ja tez mam ciezki dzien jakostak ta pogoda mnie dobija U nas snuieg i ciapa taka ze hej. Wojtek maruda totalny sam nie wie czego chce Teraz drzemie po raz drugi ja zjdalam obiadek i mam chwilke.

Pogoda niestety robi swoje :baffled:, u mnie zawsze działa na psyche :-( Nie ma słonka, nie ma nastroju - dokładnie to rozumiem :tak: Życzę wielu pozytywnych myśli :tak:

dobra kończę jestem w strzępach :crazy:
mam nadzieję, że będziecie miały lepszy dzień :tak:

Oj, to współczuję:-(, chociaż ja to chyba nie wiem co to znaczy naprawdę marudzące dziecko :sorry2:... Mam nadzieję, że Jasio się poprawi i miło spędzicie razem dalszą część dnia :tak: Głowa do góry :tak:

My już po 1,5h spacerku :tak: mroźno, ponuro ale jestem zadowolona :tak: Wczoraj mała nie była więc dziś nie było bata - musiałyśmy pójść ;-) Cieszę się bardzo, bo zahaczyłam też o hurtownie dla dzieci - kupiłam małej śliczną, kolorową, materiałową i szeleszczącą :-D książeczkę, Ola bardzo lubi obrazki, bardzo i już jakiś czas rozglądałam się za takimi :-D:tak: A jakie mam dziecko szczęśliwe?? :szok: Dokupiłam też śliczne skarpetko-buciki (takie jak Agacina chyba kiedyś pokazywała...tak coś kojarzę :zawstydzona/y:) Czyli zakupy udane :-D Zaraz Oleńka zje obiadek, a mamusia z babcią zrobią naleśniki :-) Mniam :-p
Miłego popołudnia Kobietki! ;-)

reklama
Do góry