reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mój Arturo strasznie kręci się przy przebieraniu (ale na brzuch się nie przekręca), obraca się na boki, tak dupskiem podrzuca, że wyskakuje mi z pampersa, wierzga nogami, nie da sobie posmarować pupy, grzebie mi w maściach, kremach, wyciąga pieluchy. Ogólnie to robi sajgon na przewijaku.

Artur robi kupę z 5 razy dziennie (albo i więcej), takie boby. Testujemy teraz tańsze pieluchy z biedronki DADA, z rosmana BABYDREAM i z lidla toyours (czy jakoś tak). Czasami od 8 do 12 zmieniamy co godz pieluchę z kupą.

Kiedyś Arturek jak karmiłam go marchewką wsadził rączki do buźki i wytarł brudne o spodnie. Strasznie je upaćkał. Dwa razy prałam w Persilu na 60 st i nie ma śladu po plamach. Pewnie zeszłyby w pierwszym praniu, gdyby nie zaschły.
Chemia niemiecka jest bardzo dobra, ja jestem zadowolna z płynu do zmywania (taki z żabą), płynu do okien, proszku do prania i tego żelu

GRATULACJE DLA PAULINKI Z OKAZJI 7 MIESIĘCY

GRATULACJE DLA NADII, MIKOŁAJA I MACIUSIA Z OKAZJI 8 MIESIĘCY

Ostatnia edycja:
reklama
Oj to Arturo szaleje z tymi kupkami :szok:

Joasiek dzięki, że w końcu przesłałas mi trochę tego słoneczka :-D tak pięknie się zrobiło, aż chce sie wyjśc na spacer, a tu uziemiona jestem, bo obiad trzeba robić... jutro na pewno pójdziemy jak tak fajnie będzie :tak:

Mata cieszę się, że już po szczepieniu i że wszystko w porządku :-)
My też juz po szczepieniu :tak: mały troszkę popłakał ale potem uznął na spacerku wróciliśmy 13.20 zrobiłam zupkę zjadł ok 14 a ok 15 usnął i na razie śpi :-) wstawiłam żeberka na zupkę dziś kalafiorowa :tak:
poza tym jakieś 2 m-ce temu nadwyrężyłam lewy nadgarstek dźwigając wózek i do dziś mnie boli jak kręcę ręką :wściekła/y: cóż... chyba będę musiała iść z tym do chirurga
Maajka dobrze, że wymienili ten bojler :tak: już nie będzie problemów :-)
Patyczku spryciarz z Arturka :-D i jaka produkcja :szok:
Mój Jasio wierci się i przekręca więc u mnie to wygląda komicznie jak przebieram wiercące się dziecko :-D
Ciekawa jestem tych pieluszek z Biedronki czy Rossmana jak się sprawdzają? Jak na razie my jedziemy na Pampersach i dziennie zmieniamy 8 a w nocy jeszcze 3

Ciekawa jestem tych pieluszek z Biedronki czy Rossmana jak się sprawdzają? Jak na razie my jedziemy na Pampersach i dziennie zmieniamy 8 a w nocy jeszcze 3

My mamy z Rossmana i jak dla mnie są ok.
Kurcze często zmieniasz Jasiowi pieluszki... małej po kapniu zakładamy jedna i si całą noc (max 12 h) odkąd przestała robić kupki w nocy (juz lekko ze 2-3 miesiące). Przebieram ja z samego rana i po każdej drzemce (4) i po każdej kupce (czasem nie ma wcale a czasem są i 4 kupki ;-)). czyli zuzywamy 5 do 8-9 dziennie

Kurcze często zmieniasz Jasiowi pieluszki... małej po kapniu zakładamy jedna i si całą noc (max 12 h) odkąd przestała robić kupki w nocy (juz lekko ze 2-3 miesiące). Przebieram ja z samego rana i po każdej drzemce (4) i po każdej kupce (czasem nie ma wcale a czasem są i 4 kupki ;-)). czyli zuzywamy 5 do 8-9 dziennie

Jakbym pisała o Oli Mata... :-D :-D :-D

My w nocy to mamy 3 pieluszki pełne siusiu :tak: chyba ze 2 kg jedna waży :rofl2:
ogólnie to mój synek wrodził się we mnie :tak: jak ma coś mokrego to zaraz płacze żeby mu zmienić :-) czyścioszek :-)

Mata już się przyzwyczaiłam :tak: tylko te nocne wstawanie :confused2:
Jasio odkąd się urodził najpierw miauczał jak chciał żebym zmieniła mu pieluszkę a teraz mruczy tak troszkę ze złością, że coś jest nie tak :-D

a Bruno jak narazie sam w rodzinie nikt sie nie chce postarac :-p a fajnie tak miec kuzynow jezdzic do nich na wakacje i wogole, jak bylam mala to mi sie to podobalo, niewazne ze byli sami kuzyni ani jednej kuzynki :-D
gratulacje dla siedmio i osmiomiesieczniakow:-)

Wilmek u mnie tak samo bracia i kuzyni,zadnej kuzyneczki,ale jak dbali o mnie:-D

My juz po spacerku,Marysia sie bawi a ja na BB,popijam kawke tak mnie glowa boli dzisiaj,zycze milego popoludnia

Mam nadzieje,ze dzieciaczki juz zapomnialy o szczepieniach:-)

reklama
Przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków, które własnie skończyły 7 i 8 miesiecy !!!

Lilianko wszystkiego najlepszego z okazji Urodzinek!!
Zdrówka, pomyślności, uśmiechu i zadowolenia :-)

Ostatnia edycja:
Do góry