reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Witajcie :-)

Mamoot ale Staś Ci niespodziankę zrobił :tak:
Marlena ale z Marysi ranny ptaszek :szok:
Aniknulka a Ty jak zawsze juz sobie weekend w kuchni zaklepałaś :-D ja jeszcze trochę awaryjnych obiadków mam, ale trzeba już coś myśleć ;-)

U nas nocka taka sobie, bo mała się często z płączem budziła i nie szło jej uspokoić. Dopiero jak wzięłam ja do karmienia, to pospła, ale i tak często sie budziła...

Dzisiaj mamy księdza... a pół przedpokoju zajmuje stół z krzesłami do kuchni (trzeba złożyć) bo wczoraj kurier przywiózł, a ja nie wiem gdzie to upchnąć :eek: Myślałam, że będzie w poniedziałek-wtorek, to zdążylibyśmy złożyć i pozbyc sie starego stołu, a tak :dry:

Dzień dobry!!!

Mata- ja też mam dzisiaj księdza, ale dopiero po 20-stej :dry:
mam nadzieję, że szybciutko złożycie stól i krzesła- przynajmniej bedziecie już mieli na czym jesc ;-)
Aniknulka Ty nasza kuchareczko! :-)
Marlena :szok: tak wcześnie Marysia Ci wstała, ja to jestem zła jak Bart się o 7 obudzi :sorry2:
Maggdalenkakol mam nadzieje że w dzień odpoczniesz :tak:

U nas nocka ok, Bart zrobił pobudkę po 7, teraz spi, Ł oczywiście też spi, a my z mamą już po kawce, mama w łazience, a ja na bb :-) dobrze, że wczoraj zrobiłysmy te pirogi- dzisiaj przynajmniej bedziemy miały chwilę relaksu, a nie non stop w kuchni ;-) tylko pogoda nie za fajna :sorry2: może się poprawi do południa???

Miłego dnia!!!

Mata Darunia to dzisiaj wyganiacie diabelka z mieskan.?
U nas jeszcze nie wiadomo kiedy W niedziele sie dowiemy czy w przyszlym tyg bedzie. Z reguly jest tak albio nasz ulice bierze zaraz po swietach albo na koniec w ym roku bedzie na koncu.
Co do odpoczyku w dzien bedzie trudno bo po 12 musze jechac do apteki odebrac mleczko a drogui u nas fatalne. W nocy sporo sniegu spadlo. Ogolnie to super bo zrobilo sie tak bialo czysto tylko te drogi

Aniknulko gotowanie to chyba staje sie powoli twoja pasja:tak:
Daruuunia dobrze,ze obiadek juz jest odpoczniecie sobie dzisiaj i nacieszycie soba:-D
Magdalenkakol obys w dzien odpoczela sobie:tak:,ja napewno nie bo w domu Marysia spi od 30min do 1h mi sie nie oplaca,a zreszta jak sie w dzien poloze to potem glowa mnie boli,tak juz mam:sorry2:
Mata nowy stol,fajnie oby udalo sie Wam go dzisiaj zlozyc:tak:
Marysia ma drzemke nr1,a ja oczywiscie na BB:-D

I ja się witam z rana...
ale jakoś kompletnie bez entuzjazmu...od 4 na nogach oczywiście najmłodszy i jego choroba daje mi tak w kość:-( dziewczyny normalnie powoli zaczynam wymiękać:-( nie dość że pracuję wieczorami to jeszcze nocki zarwane:-( na szczęście weekend wolny to mam nadzieję że odbiję sobie....

Zdrówka życzę i miłego dzionka

Joanna25 witam ponownie!:tak:

Bry ;-)
Zostawić Was wieczorem i tyle do nadrobienia :-p
lorcia - zdrówka maluszkowi, więcej sił, no i duuuużo wypoczynku życzę :tak:
mamoot - "mleko uszami" dobre:-D
marlena - po kim Marysia ma to ranne wstawanie? ;-)
Mata, Daruuunia - my już też po kolędzie, był u nas taki śmieszny ksiądz... ciężko było nadążyć do mówi bo skakał strasznie z tematu na temat ;-) a mój T stwierdził, że chyba był częstowany % przez sąsiadów :-D

Ja wreszcie wczoraj rozebrałam choinkę ;-) zawsze robiłam to w lutym, ale dostawałam szału z igłami :szok: - są wszędzie :wściekła/y:ciągle je gdzieś znajduje...
Wróciliśmy z kina przed 23 :tak: zdecydowaliśmy się pójść na Madagaskar2 :zawstydzona/y: - spora dawka śmiechu, Mmmm... miło było, chciałoby się częściej :-p
Dziś wstałam standardowo o 7, a potem po 9, wyjrzałam przez okno i... Wrocław zasypany :-) Zjadłam właśnie śniadanko i pije kawkę z koleżankami z bb :-D
Ola piszczy na kocu, a dokładnie już poza kocem i demoluje zabawki :zawstydzona/y: zaraz zje kleik:tak: i pewnie po 11 babcia zabierze ją na spacerek :-) a ja pomyślę o jakimś obiadku...
To tymczasem babeczki :-)

witam :-)maly przysnal na swoja pierwsz drzemke wiec korzystam;-)
u nas nocka bylaby nawet ok gdyby nie to ze bruno nie spal od 3-4:30 :-(nie wiem dlaczego nie moze tak dlugo zasnac:-(
wczoraj bylismy u lekarza na kontroli po antybiotyku i znowu sie dowiedzialam ze nie wiadomo jaka przyczyna tej suchej skory i dostalam clotrimazol do smarowania (juz mam ich cala kolekcje:wściekła/y:)...
lorcia wspolczuje tych nocek podziwiam jak Ty dajesz rade jeszcze pracujac...ja nie pracujac po tych nockach chodze do tylu...
marlena u nas tez takie drzemki ostatnio 2x25 min to ja nawet zasnac nie zdaze nie mowiac o tym ze nie umiem spac w dzien..a pogoda podobna jak u Ciebie:-(
mata darunia a propos ksiedza to mi sie dzis snilo ze pojechalismy do mamy i ona akurat czekala na "kolede" :-D
magdalenkakol jak sie nie da w dzien to zycze odespania dzis w nocy:-)

Witajcie kochane!
Wreszcie uśpiałm malego i mogę spokojnie siąść na BB. Niestety teraz tak szybko raczkuje, że musze mieć oczy dookoła głowy :szok::-D:-D
Mata
U nas nocka taka sobie, bo mała się często z płączem budziła i nie szło jej uspokoić. Dopiero jak wzięłam ja do karmienia, to pospła, ale i tak często sie budziła...
U mnie nocka podobna z 8 pobudek i niewiadomo czemu. 3 razy odkładałam go do łóżeczka i po godzinie płacz, potem zrezygnowana zostawiałam go w łóżku u siebie przy cycu a on possał trochę i znów płacz (oczy miał zamknięte) chyba męczą go te dziąsła :wściekła/y: ale jeszcze nic nie widać i nawet nie są zaczerwienione :no: już sama nie wiem co mu jest. W nocy je ale tylko raz solidnie pociągnie tak ok 3 - 3.30 a tak to tylko cmoka. Smoka nie toleruje więc już :wściekła/y: szlag mnie trafia bo nie wiem jak mu pomóc a tym samym sobie. Dziś jestem jak zombi :eek: i jeszcze miałam głupi sen i krzyczałam :szok: dobrze, że przychodzi dziś ksiądz (pomyliłam się pisząc, że mam w środę) może poświęci pokój małego i resztę to jakoś się uspokoję :tak:
Mały trochę kicha ale jak nie będzie dużego mrozu to ok 14 wyjdziemy na spacerek. A Wy o której wychodzicie na spacerki? Myślicie, że do -10 można wychodzić?
Marlenko mam nadzieję, że Mania da Ci odpocząć w dzień :tak:
Lorcia zdrówka Mikosiowi :-)

reklama
Mały trochę kicha ale jak nie będzie dużego mrozu to ok 14 wyjdziemy na spacerek. A Wy o której wychodzicie na spacerki? Myślicie, że do -10 można wychodzić?

My wychodzimy albo po 11, albo po 14. Spacerowałyśmy i przy -10st., nawet ponad godzinę(w sumie czytałam gdzieś, że można i dwie... ale sama nie wyrobię przy tym mrozie...:-p)
Może zadam głupie pytanie,ale dlaczego dziecko nie powinno spać na mrozie?

Do góry