reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
witajcie:-) wczoraj Was podczytywałam, ale jakoś nie mogłam się zebrać, żeby coś napisać na głównym;-) Byłam dzisiaj u dentysty i czeka mnie kanałowe leczenie. I kolejny wydatek, jakbym malo miała ich w tym miesiącu. Wszystko wali się naraz. Kuba to niezły asior. dzisiaj w nocy obudzil się o 1,15 gotowy do zabawy. Co go położyłam, to zaraz wstawał. A ile zabawy miał przy tym. A poźniej beczał bo nie spodobało mu się, że nie ma zabawy. I tak zleciały dwie godz. Tak więc moja nooc była dzisiaj wyjątkowo krótka.
Po południu lecę z Kacprem do dermatologa. Bo wysypka nie znika tylko się nasiliła. A do pediatry nie ide bo jak zwykle powie, że nie wie co to i samo zniknie. Mam nadzieję, że się dostanę.

Majeczko dobrze, że mała dochodzi do siebie. A lepiej skontrolować z lekarzem nie osłucha i będziesz miała wtedyp ewność że jest OK. Jeszcze raz zdrowka życzę:-)

Azile dobrze, że "trzydniówka" za Wami i mam nadzieję, że już choroby odpuszcza Domisiowi

Dziewczyny to moze zaczniemy jakieś zbiorowe ćwiczenia. Będziemy się dopingowaly i wspieraly. Mi też by się przydało. Ja tak codziennie obiecuję sobie że zacznę ćwiczyć tą 6 Weidera, ale jakoś nie mogę się zmobilizowć. Może dzisiaj się za nie zabiore. Dam znać czy ruszyłam się w końcu. A do lata czas szybko zleci.

Aniknulka dobrze, że babcia w domku i ciśnienie się normuje. Milo się czytało, jak jesteś bardzo zżyta z babcią. Ja ze swoją nie miałam takiego kontaktu. Jedynie z dziadkiem, ale on zmarł jak miałam 13 lat. Ale do dziś snia pamiętam jak wiele rzeczy dla mnie zrobił:tak:

Mamoot oby Wojciaszek szybko zrezygnował teraz z pieluszek. Pewniejest tak jak piszesz, że chce zwrócić na siebie uwagę. Trzymam kciuki za dzielnego Wojtusia:-)

reklama
Witajcie!
Ja tylko dosłownie na chwilę, od wczoraj mam grypę żołądkową, wymiotuje, mam biegunkę, do tego wszystkiego jeszcze się ciągnie @ i mam straszny ból kręgosłupa- przez to wylądowałam dzisiaj u lekarza...
Odezwę się jak nabiorę sił- całą noc nie spałam :dry:

BB wciąga, wciąga... ja też zerkam tu w wolnej chwili :-D
Poczytywałam Was od końca ciąży (te same problemy ciążowe:tak:, poporodowe;-), kiedy Wasze dzieci miały złe dni, moja mała też, kiedy miałam problemy, prawie zawsze odpowiedź znajdowałam na czerwcówkach :tak:...), ale dopiero teraz zaczęłam z Wami pisać...:zawstydzona/y: Trochę żałuję, bo znacie się już jak "łyse konie", a niektóre nawet już się spotkały :tak:Może mi też kiedyś będzie dane :zawstydzona/y:

daruuunia - zdrówka!

Darunia trzymaj sie kochana, szybko dojdź do pełni sił :tak: i gratulutki z okazji 5 ząbka Bartusia Mata dedektyw wszystkiego sie dowie ;-):-):-p:rofl2:)

bbkania ja przez ciążę przytyłam 23 kg ;-) i zostało mi teraz jeszcze z 5kg do zrzucenia (z chęcią pozbyłabym sie więcej ;-):-D:-D:-D)

My juz pospacerku, wcześniej mała zjadła cala porcję obiadku jaką jej przygotowałam (z 45 ml ;-)) i ją zabawiałam, to jadła :dry: całą sztuka w jej karmieniu polega na wrzuceniu zawartości łyżeczki do dziuba, bo jak juz ma jedzonko w buźce, to je :sorry2: od rana były 2 kupki po pachy, do tego podczas karmienia zrzuciła łyżeczkę z jedzeniem na bodziaka... no i do 12 już 3 razy musiałam ją całą przebierać :baffled: teraz poleruje podłogę .... poprawka przed chwilą kolejna armata i 4 komplet ubrań do prania :baffled:

magdziara - chyba napiszę to w imieniu wszystkich nowych mam ;-), że doskonale rozumiem Wasze obawy :tak: Internet to skupisko wielu różnych ludzi, którzy korzystają z niego w różnych celach, niestety nie zawsze dobrych :baffled:
Dlatego jestem zdania, że do zamkniętego powinnyście przyjmować osoby, nie tylko ze względu na ilość napisanych postów :tak:, ale po prostu wtedy kiedy uznacie, że daną osobę poznałyście na tyle dobrze, żeby jej zaufać...:zawstydzona/y: a decyzję o tym podjąć wspólnie :tak:
aaa i dzięki za podpowiedź odnośnie filmu

Magdziarko pozycz tego tasiemca na jakis miesiac mi. Pozniej moze kolejnym dziewczyna pozyczac.
Mata Twoja Dobrusia dba zebys sie nie nudzila. Noo ale 4 razy dziennie to chyba lekka przesada.
My po spacerku wmlocilismy słoiczek obiadku ( oczywiscie duzy) noo a teraz mial spac ale nie bardzo chce

Witajcie!
My już w domku. Zabieg szybki ale czekanie na rejestrację i na zabieg wkurzył mnie strasznie :wściekła/y: mówię Wam tragedia z organizacją w tych szpitalach :wściekła/y: jak zapisywałam małego 3 m-ce temu na zabieg powiedzieli w informacji, że zapisani jesteśmy na 9 i żebyśmy przygotowali odpowiednie dokumenty. We czwartek zadzwoniłam jeszcze raz żeby się upewnić i nie uwierzycie jakie było moje zdziwienie jak sie okazało na izbie przyjęć, że musze jeszcze czekać w kolejce :wściekła/y: no to tylko w Polsce jest możliwe. Dobrze, że przezorna ze mnie matka i byliśmy w szpitalu 8.15 więc tylko 5 osób było w kolejce przed nami ale później przyszło kolejnych 15 :wściekła/y: dobra to połowa opowieści. Przygotowali dokumenty przyjęcie do szpitala itp. i to robił lekarz z innego oddziału bo nie miał kto wpisywać do kompa informacji nowy system czy coś takiego odebrała jeszcze ze 2 telefony od znajomych i wreszcie mieliśmy założoną kartę. Poszliśmy na oddział okulistyczny i byliśmy 2 w kolejce na zabieg no i tam kolejne nerwy :wściekła/y: nie ma lekarza, który przeprowadziłby zabieg i trzeba czekać nie wiadomo ile a na dodatek to oni nie zrobią zabiegu do czasu jak nie będzie 7 -orga dzieci :angry::angry::angry: no nie wytrzymałam :wściekła/y: ale przyzwyczajona jestem do czekania byłam tylko wkurzona, że dzieci tak cierpią bo musiały być na czczo Jasiek od 6 nic nie jadł a była już 11 :wściekła/y: i jeszcze jak już przyszło do zabiegu weszła ta pierwsza para a my mieliśmy wejść za nią a potem wezwały inną parę nie nas :wściekła/y: więc się wkurzyłam i poszłam im zrobić raban :angry: powiedziałam, że my byliśmy drudzy i zapisani na 9.40 ( a była już 11:wściekła/y:) a one na to, że musiały się karty przełożyć:wściekła/y: i zamiast nas poprosiły inne dziecko i Jasio zaraz wejdzie :wściekła/y: gdybym się nie wtrąciła to pewnie weszlibyśmy ostatni :wściekła/y: ale Wam się nażaliłam ale już mi lżej :wściekła/y: ogólnie maluszek teraz zjadł cyca, zupkę i śpi :tak: mam tylko nadzieję, że wszystko pzebiegło pomyślnie i nie trzeba będzie powtarzać zabiegu :tak:
Magdalenkakol super im nas więcej tym większa mobilizacja do ćwiczeń. Ja zaczynam od dzisiaj :tak:
Chorowitkom życzę zdrowia :-D
Magdziarko chętnie oddam parę kg :-D
dziewczynki kończę ponieważ gotuję obiad :tak: chciałam tylko poinformować, że jak na razie wszystko u nas ok
odezwę się jeszcze:-D
Darunia zdrówka kochana i gratulacje kolejnego ząbka :)

reklama
Daruunia bidulko wracaj do zdrówka :-)Szaleje Bartuś z tymi ząbkami :szok:
Zdrówka wszystkim a i zdrowym to na zapas :-)
Aniknulko fajnie że już po zabiegu :-)

Do góry