reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
A ja własnie wróciłam z zakupów:tak:
Brat własnie do mnie dzwonił i poprosił mnie na chrzestna dla swojego syna lub córki, które urodzi się w marcu:-D Mój mąż tez bedzie miał chrześniaka, który sie w marcu urodzi od mojej ciotki:-D ale sie ciesze... :-)

I brat mnie zabiera na narty w przyszłym tygodniu jak sie uda:-D

i dziekuje w imieniu Adasia i jego mamusi!

reklama
Magdziarko, BBAkAnia gratulacje z okazji ukończenia 7 m-cy Antosia i Natalki :-D:-D:-D
Adasiu witaj na świecie :tak: Asiowo gratulki dla mamusi i dla Ciebie zostałaś ciocią :-)
A ja miałam noc jak zwykle tylko mały dziś się zlitował i spał do 8 bydząc się co 2 godz na cyca :tak: poza tym mam cały dom do sprzątania więc zaraz zmykam ale odpoczywam po śniadanku ;-)
miłego dnia cioteczki

BBakania to nasze dzieci sa rówieśnikami. Mój Antoś też dzisiaj kończy 7 miesięcy:-D

:-D:-D:-D Niezaprzeczalnie rówieśnicy. Najlepszego z okazji siódmej miesięcznicy dla Antosia :-)
Asiowo gratulacje z okazji "zostania" mamą chrzesną - to juz niebawem. I bardzo zazdroszcze wyjazdu na narty. Ale bym poszusowała:-)

Ostatnia edycja:
Witajcie popołudniem ;-)

Ale tu pustki :szok:, pewnie wszystkie mamuśki myszkują w domku :tak:
Ja też nie lubię takiej długiej bezczynności, ale cóż - muszę wygrzać to choróbsko :zawstydzona/y:
Moi kochani wrócili właśnie z prawie 1,5 - godzinnego spacerku :-) Oleńka jak zwykle wyspana, radosna i chętna do zabawy :-D

Gratulacje dla Antosia i Natalki z okazji 7 miesięcy!

Asiowo, ale super, że u Was w rodzinie będzie tyle małych dzieci:tak:. Twoja córeczka będzie miała tylu rówieśników do zabawy:tak:. A mój biedny Krzyś ani jednego...i to jeszcze dłuuugo.

Ja już posprzatałam mieszkanie, właśnie zjedliśmy obiad. Jutro mają przyjechać do nas moi rodzice...suuuper. A przy okazji przywiozą trochę warzyw z działki na zupki dla Krzysia.
Rano byłam z małym na rehabilitacji (teraz chodzimy 2 razy w tygodniu), tym razem znów płacz i to od razu na poczatku, zrobił się cały czerwony, gorący i dostał strasznego kataru (nic dziwnego, bo płakał naprawdę mocno) i po 10 min, jak nie mogłysmy go uspokoić, zrezygnowałyśmy. Dziwne, bo wczesniej spokojnie znosił trudniejsze ćwiczenia, niż te dzisiejsze. Albo nie miał nastroju, albo coś go bierze:-(. W domu był już spokojny, ale chciał być na rękach.
Miłego weekendu:tak:.

Byłam dzis w szpitalu u kuzynki... miałam jechac do niej, bo lezała na patologii, a ze urodziła wczoraj to i Adaska zobaczyłam:-D i wiecie co... przeraziłam sie tym szpitalem:zawstydzona/y: dopiero jak przyjechałam to Ola przystawiła małego do piersi... bo jej pomogłam, a bardzo chce karmic:zawstydzona/y: Nikt do tej pory jej nie pomógł, tylko... na noc jej zabrali małego i dali sztuczne (Ola sie zorientowała jak mały jej zaczał ulewac):szok: Kuzynka nic nie wie, nic nie informują, itp... po prostu masakra. W sali Oli lezała babka po cesarce, owszem pomogli jej wstac, ale nic poza tym... mała zobaczyła dopiero 24h po porodzie:szok: a o przystawieniu do piersi nie było mowy... mama płakała, jej córeczka tez, masakra, pielegniarki maja wszystkich w tyłku, połozne podobno takie same... ! I ja uczyłam kuzynkę i ta babkę obok przystawiac:szok:

Na szczescie mały zdrowy, tylko....ma 6 paluszków w 1 raczce:zawstydzona/y: i jutro lub pojutrze musza jechac do chirurga go wyciac. Mamusia tez juz dochodzi do siebie... oby szybko wróciła do domu. :tak: bo ten szpital to masakra... . Ja rodziłam na szczescie gdzieindziej gdzie wszystko mi pokazali i wspierali mnie we wszystkim do dnia wypisu:tak:

Podobne wrażenia miałam po wizycie u mojej siostry w szpitalu , też wybrała inny szpital i pielęgniarki i położne były do bani.

Witajcie!

Gratulki dla naszych 7-miesieczniaczkow!!!!:-)

Asiowo-to straszne,co opisujesz o tym szpitalu,nie wyobrazam sobie jak mozna tak robic (a raczej NIC nie robic).......A paluszkami nie ma sie co przejmowac,choc rzeczywiscie lepiej go wyciac poki dziecko male,wiem z doswiadczenia w rodzinie.

No,a u nas niewesolo:-( Obie z Maja zlapalysmy wirusa w tym zlobku:-(Ja to jeszcze jako tako,ale Maja coraz slabsza....Ma suchy kaszel,katar,38.3°C:-(
Daje jej juz Nasivin do noska,wode fozjologiczna plus aspirator i jakies ziolowe czopki,ktore ponoc pomagaja na drogi oddechowe.Nie wiem czy zbijac juz ta goraczke-chyba dopiero jak jej jeszcze troszke wzrosnie.Duzo spi,ale zapchany,cieknacy nosek bardzo jej przeszkadza.

reklama
Maja i jej mamunia niech zdrowieją szybciutko:-)
Bakania a w którym rodziłaś ? Ja na Inflandzkiej , Aniknulka na Karowej a dalej nie pamiętam :baffled:

Do góry