reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Darunia u mnie neidawno byla identyczna sytuacja:tak:a potem m idzie na nocke a mama walczy zeby maly szedl spac:-D
ojoj z tymi zlobkami to rzeczywiscie tragedia...ja narazie nie wiem kiedy do pracy moze na poczatek na jakies pol etatu..m pracuje w nocy wiec po poludniu bylby z malym...bo z kasa bedzie ciezko:-(
juz sie martwie jak ja malego obudze w nocy na antybiotyk ehhh:-(

reklama
u nas mała Zasnęłą chwile po 19, ale była strasznie zmęczona bo od 12 w połydnie tylko 30 min się zdrzemnęła i o 19 już płakała ze zmęczenia no to dziś zapakowałam ją szybciej do łożeczka, nawet kąpiel jej nie rozweseliła.I przez to że płakała przez zasnięciem teraz niespokojnie śpi.:-( Strasznie mi się dziecina "rozregulowała" przez tą chorobę!:dry:

Widzę, że nie tylko moja dzisiaj świruje ze spaniem :baffled: u nas z drzemkami w dzień totalny Meksyk... jeszcze niedawno było 9-12-15 a teraz nie wiadomo, bo mała potrafi mieć 2 drzemki pół godzinne, 3 drzemki 30-40-80 min, no i weź tu rozgryź :baffled:
i znów problemy z uśnięciem, niby przed spaniem wszystko tak jak dawniej, a położę ją do łóżeczka, to tak warjuje, że aż łóżeczko podskakuje, biorę na ręce, to trze oczka i marudzi bo śpiąca, odkładam do łóżeczka to zaczyna znów wariować :baffled: obłęd jakiś :sorry2:

My już wykąpani tzn. Bartut i nakarmiony, jak spali to poprostu zachowywałam się jakby nie spali :-p:rofl2: i szybciutko wstali ;-):-)
Idę pod prysznic i zaraz do łóżka, bo Ł mnie woła i mówi że jakiś film bedzie ;-)

Miłego wieczorku Lejdis ;-)

Kurcze a z czego sie ta ranka zrobiła? :-(
Zadrapał się czyms czy to jakies zmiany na skórze?
Ja bym to pokazała lekarzowi skoro piszesz, że to brzydko wygląda.
Póki co przemyj to ciepła przegotowana woda, osusz i nałóz może SUDOKREM (jesli masz oczywiście). To maśc bardzo dobra na wszelkie problemy skórne (odparzenia, odleżyny, podrażnienia a nawet tradzik). I najlepiej wietrz tą ranke, bo powietrze ma działanie kojace !!
Pozwodzenia i zdrówka życze:-)

To jest jakby odparzenie. Ubranko pociera rankę na szyjce.

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Jejku...Magdziarka szuka nam żłobka w Warszawie:-):-):-). Rzeczywiście jesteś niezastąpiona:tak:. Dzięki za linki.
Bbakania...jak już znajdziesz jakiś żłobek w Warszawie, z chęcią posłucham opinii. Ja wracam do pracy we wrześniu. W tej chwili żłobek wydaje mi się jedyną możliwością. Nie mam tu rodziny, pytałam już znajomych o nianie ale na razie nie mam nikogo poleconego. Nie zostawię małego sam na sam z całkiem obcą osobą. Wolę zapłacić za żłobek nawet tyle samo co niani za indywidualną opiekę. Myślę, że jak dziećmi zajmuje się kilka osób, to jedna drugiej patrzy na ręce i dzieciom nie dzieje się krzywda. A jak maluch jest sam w domu z niania, to nawet się mamie nie poskarży. Mam wśród znajomych dziecko, które dopiero po 3 miesiącach się okazało, że niania biła:no::no::no:.
Dla mnie plus żłobka jest jeszcze jeden...Krzyś będzie miał kontakt z dziećmi. U nas w rodzinie nie ma maluchów i na razie się nie zanosi. Nie chcę, żeby cały czas przebywał z dorosłymi a potem wyrośnie na jakiegoś dzikuska.

Patyk, bbakania ma rację. Spróbuj jakiegoś środka z tlenkeim cynku (Sudokrem, Tanno Hermal Lotio). Wysusza i jednocześnie działa aseptycznie. I oczywiście ubranko nie może już drażnić tego miejsca. Krzyś tez miał rankę na szyi- jak był młodszy, leżał i nie było dostępu powietrza do szyi. Ja smarowałam rano Tanno Hermal, wieczorem Alantanem (ale kremem), dbałam, żeby było tam sucho i w ciągu tygodnia ślicznie się zagoiło.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny. Zakupię te dwie maści. Jak nie zejdzie po nich to pójdziemy do lekarza. I tak musimy iść skontrolować wagę. Artur w wieku 6 miesięcy i 1 tygodnia ważył tylko niecałe 7100 gram.

reklama
to właśnie jest nasza Madzia:-) serce dusza i rozum czerwcówek! Bez niej jak dzieci we mgle;-) prawdziwy pedagog!
Zgadzam sie w 100%. Madzia to supeeeeeeeeerrrrrrrrrrrr Kobitka. Do tańca i do różańca.
Ja jestem na wychowawczym do kwietnia 2010. Mam do tego czasu umowę i nie zamierzam wracać do pracy. Ale mam plan po wakacjach poszukać czegoś na 1/2 etatu. jeszcze nie wiem czego , ale napewno znajdę.
U mnie dziś noc była koszmarna z powodu gorączki DOmisia. I wiem ze teraz też będzie kiepsko. Co 5 godzin podaje panadol albo nurofen i gorączka powraca. mam tylko nadzieje że dam rade w nocy z Domisiem.

Do góry