reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
bbakania na pewno dacie radę :tak: a nie możesz wziąć wychowawczego do czasu aż nie znajdziesz niani/miejsca w żłobku :confused: podpytaj wśród znajomych może znają emerytowana nauczycielkę (teraz dużo poszło na wcześniejsze emerytury, sporo babek jeszcze nie takich starych, z chęcią sobie coś dorobią :tak:), a może uda Ci się w pracy dogadać tak, żeby z mężem się na przemian zajmowac małą, a niania tak na 2-3 godzinki w 'międzyczasie'? zawsze jest jakieś wyjście :tak:

u nas to samo ja od kwietnia na urlopie siedze teraz w styczniu skończy się kasa z macierzyńskiego i nie wiem jak dalej. Auto nam padło ach te wydatki. Zobaczymy. Narazie nieśmiało wysyłąm swoje oferty ale cieżko zwłascza że jeszcze zaocznie studiuję. Ale pomału. Ja tak jak Mata mam pomysł na własną firmę ale brak mi odwagi, zwłaszcza przy obecnym stanie gospodarki.:dry:

Ja jestem na wypoczynkowym do końca stycznie i od lutego zaczynam już wychowawczy, jak już wcześniej pisałam chce do pracy isc od września, ale u nas jeszcze jedna kwestia- moje przeniesienie, chciałam się przeniesc do Wieliczki, a nie wiem czy mi się to uda, jak tak to od września pojdę- no i jak znajdziemy dobrą opiekunkę, a jak się nie przeniosę to przedłuże chyba wychowawczy i postaramy się o rodzeństwo dla Bartusia :rofl2:

Aniknulka moje byłe 2 pensje :zawstydzona/y::-D:-D:-D ale u nas juz za 600zł można znaleźć nianię :-p

gdyby za tyle przyszła to bez problemu mogłabym wrócić do pracy :tak: ale nie dość, że trudno znaleźć to jeszcze trudniej zaufać :tak: tyle sie teraz słyszy o tych opiekunkach najleszym rozwiązaniem byłaby ciocia tak jak u Patyczka czy Joli ale one tez pracują :-( mój brat się śmieje, że powinnam domowy żłobek założyć :-)

reklama
bbakania oj to rzeczywiście nieciekawie :baffled: a rata :szok::szok::szok: ło matko... nam wzrosła o 70 zł :sorry2: a może przenieśc kredyt do innego banku:confused: a ze żłobkiem to nie jest zły pomysł :tak:

Do góry