reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Lody pączki z papryką naj leprze jedzenie :tak: magdziara ja tez czekam na z utęsknieniem na tłusty czwartek wtedy nikt mi nie powiem ze jem z 6 :zawstydzona/y: , ale co jak co juz nie długo tylko 2 dni :-)

reklama
a ja tak Was poczytalam i ide sobie nalozyc miseczke lodow waniliowych... moze doloze jedna galke (w zasadzie lyzke) czekoladowych jeszcze :)

witam.może mi pomożecie od trzech dni, z reguły wieczorem choć dziś to nawet w dzień mam takie kłucie w prawym boku, ale dziwnie wysoko i nawet jak dotknę to tak troszkę boli. cały czas mam takie dziwne uczucie że coś tam"siedzi", raczej napewno nie maluszek bo on to kopie w dolnej części brzucha. szukałam trochę po necie ale jakoś marnie mi to wyszło...:baffled: może powinnam iść do lekarza? dziewczyny nie macie czasem czegoś takiego: mnie zawsze zaczyna coś dolegać po kilku dniach od wizyty u lekarza, już nawet sobie myślę, że mój lekarz pomyśli że jestem nawiedzona ;-)

ciaza ma 40 tyg wiec miesiac to wiecej niz 4 tyg....
ja robie bardzo prosto:
porod mam na 23 czerwca - tak wiec 23 kazdego miesiaca zaczynam kolejny miesiac
i wlasnie niedawno zaczelam 5 mies

fajny sposob - napewno sie nie pomylicie i nie musicie obliczac skomplikowanych tygodni
robie dokladnie tak samo:tak: Z tym, ze u mnie 25tego sie liczy :-)

No nie wiem, jak z tą wagą, ja nie jadłam ani słodyczy, ani szcególnie dużo wutamin a Wojtek był wieeelki. Więc nie wierze w te przesądy. ;-)

Co do oksy, to ja właśnie miałam podawaną (jakąś bardzo mała ilość) na sam koniec porodu, już w trakcie parcia, bo połozna oceniała, że mam trochę za słabe skurcze i nie chciała jeszcze bardziej przedłużać porodu. Byłam tak zmęczona, że tylko się cieszyłam, że szybciej poszło.

Dzięki Joaś, już myślałam że nikt mi nie odpowie, a strasznie mnie to zaciekawiło bo tak kilka z was pisało o tej oksytocynie...
Ale dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Rzeczywiście wolałabym żeby moja mała się nie ociągała z wyjściem na zewnątrz ale też żeby się za bardzo nie spieszyła:-)
Ale tak naprawdę to ja jeszcze wcale nie myślę o porodzie. Narazie cieszę się ciążą i tym że wreszcie każdego dnia czuję ruchy mojej małej królewny :)

reklama
Azile, mój Małż już dawno się pgodził z tym, że ugrzęzłam na BB. :-p:-p Nawet czasem podczytuje. A z forym czerwcowego 2006 zna juz wszystkie czerwcowe mamy i dzieci z moich opowieści:-D

Do góry