reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej dziewczyny!
My przetrwaliśmy noc bez "niespodzianek" :tak: choć miałam 5 pobudek (co 2 godz) to i tak nie jest najgorzej ale chciałabym żeby Jasio przesypiał już całe nocki :tak: wtedy i ja miałabym z rana lepszy humor a tak to ledwo zasnę już muszę się budzić no i przerywany sen nie wpływa dobrze na samopoczucie inaczej jak prześpi się ciągiem co najmniej 5-6 godz.
Dobry pomysł z tym zamrożeniem pierogów :tak: będzie przy tym troche roboty więc może w weekend polepię :-D a w wigilię popiekę ciasta
Madzia trzymam kciuki za Antosia :-) oby badania wykazały co jest kochanemu maluszkowi :tak: i jak to wyleczyć :tak:
Marlena udanych zakupów :-)
Kasiau miłego dnia w pracy :-D

Miłego dnia wszystkim mamusiom i dzieciaczkom :-D

reklama
Głuszku, zgadzam się z Marleną...Twoja wiedza jest olbrzymia:tak: i o wiele pożyteczniejsza niż wiedza zdobyta z ksiązek, bo podręczniki swoją drogą a życie swoją. Szkoda tylko, że tą wiedzę zdobyłaś w taki sposób i tyle Twoja córeczka się namęczyła. :-(
Witam z rana z pracy.
Magdziarko najlepiej takie badania robić przy szpitalach bo oni są bardziej kumaci .
Zgadzam się...a najlepiej jeżeli macie dostęp, to udać się do szpitala klinicznego...tam pracują ludzie uczący studentów, którzy są na bierząco z najnowszymi doniesieniami medycznymi:tak:.
Magdziara, mam nadzieję, ze sprawa się wyjaśni i szybko uda się pomóc Antosiowi.

A ja dziś się zawiodłam... miałam głupią nadzieję, że jak mały dostanie na kolację coś treściwszego, to lepiej pośpi. Dałam mu wczoraj pół godziny przed kąpaniem kaszkę...i budził się w nocy jak zwykle:no:. Widocznie jeszcze nie dojrzał do tego, żeby całą noc wytrzymać bez mamusi;-). Będziemy nadal próbować:tak:.

Ostatnia edycja:
Dzien Dobry
U nas nocka superowa, czyli pospalismy bez zadnej pobudki.
Dzisiaj znów czaję sie do zrobienia czegoś pożytecznego w domciu, ale muszę ruszyć 4 literki i wziąc się za robotę...
M poszedł juz do pracy, Nadia spi a ja już serfuje po necie :-D

A mój mąż został dzisiaj w domku..pracuje przez internet . Ale uda mu się wykroić chwilę dla nas i niebawem pojedziemy na zakupki. A potem po starszaka do szkoły. Ja już mam dla Ollka Lego star wars i bujany fotel( zawieszany pod sufit) z Ikei. Dla męża siostry, która jest foto- grafikiem mamy książkę National Geografic - Świat w obiektywie z pięknymi zdjęciami. Dla teściowej nie mam nic ale wiem, że chce szklanki do napoi z dzbankiem. Resztę sie zobaczy.
Dziewczynki dzięki za rady w sprawie Antosiowej pupy.

Jak nie macie pomyslu na prezenty to napiszę co ja wybrałam dla całej gromadki gości ;-)

dla dzieci-auto steroawne radiem, ciastolinę (zestaw z osmirnicą i do wyciskania wzorków), dla "młodzieży" - lampka lawa taka większa, lampka nocna, dla męża książkę kreatywna fotografia (jak zrobic ciekawe zdjęcia), zestaw świeczników dla lubującej się w ozdóbkach wszelkiego rodzaju, książke o produkcji domowych win i nalewek dla amaotora wina, dla małżeństwa spodziewającego się dziecka dla mamusi "co nieco o rozwoju..." Zawitkowskiego i "Będę tatą" dla taty ;-) dla wujków zestaw szkockiej whisky, ciepły sweter, książkę z ciekawymi przepisami kulinarnymi, dla teścia zestaw filmów o Winetou (miłośni westernów), dla teciowej zestaw obiadowy, dla dziadka chyba tez jakiś sweter kupimy... no i została Dobrusia, ale niech juz maz sie wysili ;-)

Marta:szok::szok::szok:
A ile Ty na to wszystko wydałaś kasy....no nieźle

na 14 jadę do alergologa.udało się załatwić.Lecę po skierowanie..pa

Ostatnia edycja:
na razie z 450 zł ale jeszcze kilku brakuje :baffled: ale raz w roku można ;-) no i whiski mąż dostał w zeszłym roku od jakiejs firmy, a my any-alkoholowi, więc wujek amator trunków sie ucieszy, a my mniej kaski wydamy ;-) no i Zawitkowskiego dla nas kupilismy, bo pediatra kazała, ale nawet nie doczytaliśmy książki do końca, bo ona dobra dla kogoś kto dopiero urodził dziecko,a nie ma 3 miesiećznego szkraba;-) więc ksiazka nowa i znów mniej kaski ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziekuje Ci bardzo :-) Fabiankowi chcemy kupic ciastolinę i rowerek bmx -napewno się ucieszy
Nadusi ciuszków nakupilismy - ma pełno zabaawek i napewno jeszcze dostanie :):-):tak:
Pomylam okna, wysprzątalam chalpukę - jeszcze Fabiana pokój mi został i łazienka ale jeszcze czas

Do góry