reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
No Głuszku...zrobie zrobię. Juz uruchomiłam znajomości i będę miała jutro lub pojutrze wizytę u alergologa i zrobię posiew tej kupy. Przecież to niemozliwe nie pomógł Pimafucort, Nystatyna,Tormentiol, Sudocrem, Linomag, Bephanten mąka Nic nie pomaga.To musi być jakiaś inna przyczyna.

No Marlenko bez przesady. Po prostu przeszłam z Marysia przez wiele wiele chorob: alergie, grzybice układu pokarmowego, mięczaka zakaźniego, AZS, owsiki..... Boze to dziecko miało juz chyba wszystko....
madzia wlasnie kał z dużą ilością grzyba powoduję zapalenie skóry, można sprawdzić to smarując okolice odparzone Klotrimazolem w kremie lub inną maścią przeciwgrzybiczą. Tyle że podziała to na chwilę gdyż każda kupa będzie przynosić nowe odparzenie. Bo ten grzyb narusza jelita. Ale badane w kierunku bakerii (piszesz o gronkowcu) to tez super pomysł. Mozesz jeszcze sprawdzic pasozyty i lamblie ale one raczej nie daja objawow odparzonej pupy. Ja bym stawiała na grzyba lub bakterie.... A jeszcze tak sobie mysle czy to nie gluten... Ale chyba ta brzydka pupe mial przed glutenem? Jeszcze jest opcja ze cos go uczula ale nie ma wysypek tylko własnie organizm tego nie trawi i odparza go kupa bo jest kwasna. Cos w tej kupie jest co go odparza.

Jeszcze sa dwa badania które mozesz zrobi - kal na krew utajniona (zobaczysz czy krwawi z przewodu pokarmowego) i kał na resztki pokarmowe - wtedy zobaczysz czego nie trawi .

Oj dawno mnie nie bylo ale mialam meza w domu wiec go wykorzystalam na maksa. Posprzatalam troszke mieszkanie zrobilam juz pierozki na wigilie i zamrozilam. Noo i byłam u okulisty. Niestety pani przyjmuje nibty na zapisy a i tak ok godziny-poltorej sa zawsze przesuniecia. Noo ale na szczescie z oczami w porzadku mam tylko słabe kropelki.
Mata ja tez kupuje prezenty dal rodziny M bo on tez nigdty niewie co.A Dobrusia to mala cwaniara.
Magdziarka zrob tak jak pisze głuszek Mnie tez sie wydaje ze to moga byc jakies grzybki. Szkoda Antosia zeby sie tak meczyl.
Moniakap moj Wojtek tez z 1 czerwca.

Witam z rana z pracy.
Ja wczoraj się położyłam wcześniej , wypiłam ciepły rosołek i krzyż mnie strasznie bolała. Dziś jak nowo narodzona.
W pracy dużo roboty i nie mam kiedy wejść na bb , na szczęście Ola znosi ładnie nieobecność mamy . Mąż jej robi mleko sztuczne i powoli pije coraz więcej.
Magdziarko najlepiej takie badania robić przy szpitalach bo oni są bardziej kumaci .
Mam nadzieję że zdemaskujesz to świństwo i Antoś będzie miał znowu pupkę jak cukierek:-)
Miłego dnia wszystkim :-)

Madzia zdowia dla Antka. Szkoda jak maleństwo cierpi. Kiedyś oglądałam program w tv i mówili że badania kału najlepiej robić w laboratorium weterynaryjnym. Podobno mają najczulsze "coś tam". ALe ja nie wiem. Wiem madziu że u mojej kumpeli ta skóra była taka bo dziecko nie trawiło glutenu. Tak jak pisze gluten. po prostu musisz wszystkie wyniki zrobić i znaleźć dobrego lekarza. Napewno juz ty to dobrze rozegrasz.
A u mnie dziś nocka to jakaś masakra. Nie dość że nagle gorzej sie skóra zaczerwieniła u Domisia. To nadodatek biedaczek co godzina się bódził w nocy no cyca , chwile smokał, potem sie drapał i nie mógł spać. Juz ja nie wiem może go refluks męczy:-(. Nic nowego jemu nie wprowadziłam. Sam raczej nie jem niczego noweg, przedwczoraj zjadłam banana. Czyżby to banan jemu dokuczył. Jestem głupi ai juz nie wiem o co chodzi. Zmęczona na maksa bo lulałam go prawie całą noc w wózku.
Ach te dzieci, aby szybciej rosły. Głuszku czy żby dynia z ziemniakami uczulała mojego małego . A może bebilon pepti . Juz sama nie wiem. A jak ty myślisz?

Witam kochane ja na chwilke :tak:
lece na miasto potem odwiedze sklepy musze wkoncu cos kupic tzn jakies prezenty ja jak zwykle na ostatnia chwile jak ja tego u siebie nie lubie,potem biore babcie nie swoja oczywiscie na zakupy polatamy troszke R zostanie z Mania pierwszy raz no zobaczymy jak mu to pojdzie;-)

witam wszystkich:-)
Marlenko udanych zakupow:-)
Azile to nocka podobna jak u mnie:-(bruno obudzil sie o 3:20 i nie mogl zasnac ale nie to ze chcial sie bawic tylko jeczal..nie wiem czy to brzuszek czy zeby...w koncu zasnal o 5 i wstal o 6:30:-(
Magdziarko mojemu brunowi tez sie pupa tak odparzala (teraz juz rzadziej) dostalam klotrimazol i pomoglo...a tak nie pomagalo smarowanie po kazdym przebraniu bepantenem i przebieramy przeciez kupe zaraz po zrobieniu...zycze zebyc znalazla szybko przyczyne i Antos sie pozbyl odparzen:tak:

reklama
Do góry