reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Widze że tematy medyczne w toku.

U nas niestety też:-:)-:)-( Lenka w sobotę nam się rozchorowała, ma potworny katar i bardzo brzydki kaszel, a wczoraj wieczorem dołączyła do tego gorączka :-( Dzisiaj była u niej pediatra i trochę mnie przestraszyła, bo kaszel zakwalifikowała jako "oskrzelowy" - ale na szczęście na razie oskrzela są czyste. Biedna Malutka, strasznie się męczy, prawie nic nie je, a kaszle tak, że w prawie całym domu ją słychać :-( No i już na sam widok Fridy zaczyna płakać, bo ostatnio cały czas jest w użyciu :-(
Dostałam receptę na Eurespal i na razie nie mamy podawać antybiotyku - tylko jeśli nie będzie poprawy po 3 dniach.

Zdrówka dla wszystkich chorujących!!!!

reklama
Hej dziewczyny!
Uff przebrnęłam przez wszystko na czerwcowym wątku a jeszcze czeka mnie zamknięty i pogaduchy :-D Jasio miał dziś 3 drzemki jedną 30 min od 9.30 do 10 potem od 12.30 do 14 :szok: ale bujałam go w wózku więc pewnie dlatego, teraz zasnął o 16.30 i znów bujany śpi nadal :szok:
Mata widzisz też mam dzieciaczka z charakterem :-D
W sobotę byłam u brata w stolicy na obiedzie a w niedzielę u siostry m na kawce z pysznym ciastem (no i jeszcze się pochwalę, że sama też upiekłam torcik :-) smakował)
Joan - na wszystkiego najlepszego dla Krzysia z okazji skończenia półroczku :-)
Głuszku mam nadzieję, że to uczulenie minie choć mój Jasio tez ma takie krostki jak na pierwszym zdjęciu ale od śliny i wpychania sobie wszystkiego do buzi smaruję Emolium kremem specjalnym (tym co polecała Kasiau) i znikają :tak:
Mata mam nadzieję, że w końcu m skończy pokój Dobrusi ubierzesz choinkę i w końcu będziesz cieszyć się spokojem i wyremontowanym domem :tak:
Darunia życze zdrowia (choć myślę, że masz to przeziębienie przez aerobic) ja też się często zaziębiałam się jak ćwiczyłam. Mimo, że ciepło się ubierałam to spocona wracałam do domu i jakoś zawsze musiało mnie gdzies przewiać :wściekła/y:
Magdziarko a ten kaszel Olka może też być przez sche powietrze w domu u mnie jak jest nagrzane a nie przewietrzę pokoju to zawsze w nocy mam napad kaszlu (a jestem już zdrowa) napiję się wody i jest ok
Lorcia szok :szok: żeby pediatra tak olewła sprawy :wściekła/y: ja bym zrobiła jej awanturę i jeszcze przedstawiłabym rachunek za leki bo to przez nią Mikoś jest chory :wściekła/y: no kurza twarz :wściekła/y: jedni narzekają, że rodzice wymyślają choroby drudzy że to niby my olewamy sprawy, a jeszcze inni że męczymy dzieci badaniami :wściekła/y: a oni co robią :crazy::crazy::crazy: gdyby nie te nasze gdybanie, badania i często siódmy zmysł to pewnie dzieciaki już dawno wykończyli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ach szkoda gadać :tak: dobrze, że zawsze mam zapas Calcium w ampułkach i jak tylko usłysze kaszelek u Jasia zawsze 3 dniówka i znika :tak:
Kasiau mam nadzieję, że pierwszy dzień w pracy minął dobrze :tak:
Patyk dobrze, że byłaś przy Arturku jak miał wymioty :szok: nie chce mi się myśleć co by było gdyby... mój też raz zachłysnął się jabłkiem :szok: szybku na brzuch i odbiło mu się mam nadzieję, że terz już nie ma problemów żołądkowych, a co do USG to cieszę się, że wszystko ok

Dziękuje bardzo w imieniu Nadusi :-)

Ojejka bidulki się pochorowały
Daruniu kuruj się - moj M tez w łózku lezy bo chory!!! ( wiecie jak to jest jak facet chory? ) czyli u mnie tez dziecko chore:-D:rofl2:

Hej Kochane! Ja tylko na chwilę, bo nie mam sił siedziec przy kompie
Ja u lekarza bie byłam, czuję się troszkę lepiej, a przez @ taka słaba jestem, byliśmy z Bartem na kontroli zobaczyc czy wszystko ok, no i na szczescie zdrów jak ryba :tak: bardzo się cieszę że nie załapał ode mnie ;-)
Aniknulko ja zaraziłam się od mojego Ł, nie od aerobiku- tak mi się wydaje :baffled:

Miłego wieczorku!

Witajcie Cioteczki:-) Ja na chwilkę melduję że może mnie nie być przez kilka dni, choć mam nadzieję że choróbska szybciej się pozbędziemy. Dopadł nas rota. Od wczoraj Kuba a dzisiaj chyba Kacper dołączył:-( Z Kubą już trochę lepiej. Momentami nie wiem w co ręce włożyć:szok: Nic zmykam. Jak już będzie o to się odezwę.
Życzę Wam i dzieciaczkom zdrówka

Witajcie , ja po pierwszym dniu pracy, szef pojechał wcześniej to się zerwałam o tą godzinkę wcześniej i szybciej byłam w domku. Ogólnie fajnie było , zawsze jakaś odmiana od pieluch - papierki tyle że tęskniłam za Olą .
Agacina mam pytanko stomatologiczne - podobno dzieciom jeszcze bez ząbków podaje się fluor w kropelkach i są wtedy zęby lepsze ?
Gratuluję ząbków i życzę chorowitkom szybkiego powrotu do zdrówka:-)

Azile a jakie leki wziewne dostał Domiś?
my mamy flixotide i volumin...i jak je podajesz małemu?
Już odpowiadam. Domiś dostawał pulmikort i berodual. Mam w domu inhalator więc nie był o ztym problemu. Do tego jeszcze mukosolwan i inhalatora. Tak polubił inhalacje że zasypia przy nich. U mnie bez inhalatora to była by masakra. Więc kupiliśmy go już 2 lata temu i jestem bardzo zadowolona.

Zdrówka wszystkim chorującym!!!!!!!!!!!!!!!!
Kasiu ciesze sie ze w pracy ok

reklama
Mój Fabianek też dostaje Pulmicort i Berodual, i też mamy inhalator i Fabio ostatnio przy nim zasypia:baffled:.Dzięki temu zetawowi Fabianek przesypia nockę bez ataków kaszlu:rolleyes:

Nadia zasnęła - ale czuję, że idzie kolejny ząbulek, byla dzisiaj marudna... spała i jadla bardzo ładnie ale byla placzliwa:blink:

Do góry