reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Magdziara, to najważniejsze, że z Olkiem nie jest źle. I jak rozumiem z czasem będzie jeszcze lepiej. No i dobrze, że nie ma urazu.

reklama
Data wg USG jest dokładniejsza. Miesiączkowac możesz bardzo nieregularnie, podobnie możesz nieregularnie mieć owulację, więc to badanie USG jest wiarygodne.
W moim przypadku, gdybym zaszła w ciążę dwa cykle wcześniej, to różnica między terminem z miesiączki a USG byłaby prawie 3 miesiące :-D
A to taki mój urok, że mam nieregularną miesiączkę ;-)

w czerwcu autobusem się tłuc :szok: już wolę fotel pasażera wymontować i usiąść na tylnym siedzeniu :-D
i chyba musze kupić z 3 m materiału na elegancką tunkię :-D chyba że aż tak to już nie spuchnę:-D:-D:-D
dzisiaj idę na wizytę i dowiem się jaki wielkolud tam się kryję;-)

mi się też zdaje ze przy rozbierznośći 2-3 miesięcy usg sie nie myli. Szczególnie w pierwszym trymestrze - bo inaczej wygląda 5 tygodniowy zarodek niż 15 tygodniowy płód.
Co innego jak sa regularne miesiączki i różnica jest 2-3 tygodnie jak u mnie (usg pokazuje wczesniejszy termin a to po prostu dzidzia jest duża). Wtedy raczej bym brała z miesiaczki. Ale tzreba sie zdać tutaj na lekarza wg mnie.

Również uważam tak jak Marta, że termin z USG jest bardziej wiarygodny. Przeciez wielkośc płodu, którą określa się z USG w milimetrach, centymetrach, pomiary różnych części ciała, już wskazują na wiek dzidzi!!

moje dziecko na razie w ogóle nie szaleje w nocy a Marysia mnie tak kopała że mnie budziła czasami. Z tym że musze przynać że był oto juz później w III trymestrze. A wcześnije to tak nie pamietam ale raczej też była aktywna w nocy.

reklama
U mnie termin "miesiaczkowy" był 13 czerwca, jednak po badaniu USG nastapiła zmiana na 30 czerwca (późna owulacja). Wiem, że to terminy orintacyjne, ale lepiej mniej więcej wiedzieć ;-)

Do góry