reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Najlepsze życzenia dla Marysi!

Krzyś śpi w nocy od 20 do 8, ale z przerwami; dziś budził się 8 razy:baffled::baffled::baffled:. W dzień ma 3 drzemki po 40 min.

Z tym spaniem to można się przyzwyczaić bo ja jak próbuję teraz odespać to za każdym razem kładę się o 22 a i tak zasypiam po 24 .
Podobnie jak u mnie:tak:. Wczoraj położyłam się o 21, żeby trochę odespać te okropne nocki ostatnie. Mały obudził się o 22...ja jeszcze nie spałam. Zasnęłam dopiero koło 24, jak już m się położył obok:-). A dzis, pomimo kiepskiej nocy, nie jestem strasznie padnięta...tylko troszkę zaspana. Organizm się przystosowuje:tak:. Ale i tak marzę o tym, zeby chociaż 4 godziny przepać ciurkiem bez pobudek:dry:. Może kiedyś przyjdzie taki piękny dzień...a właściwie noc:tak:.

reklama
Dzien Dobry

Nie mam dzisiaj natchnienia na pisanie, wczoraj także - Fabian mój znów chory - boję sie o niego - kaszel , katar. Wrócil od ojca swego i zaczela sie wielka awantura o to, ze podaje mu leki które pulmonolog przepisała... Twierdzi, ze to stertdy i ze dziecko przeze mnie nie rosnie, ze jest mizerne. A to nieprawda !!! wtamtym roku o tej samej porze było to samo i był leczony pulmicortem w inhalacji i berdualem - w tym roku ta sama sytuacja i wielkie ojcostwo sie obudziło, ze homeopatia najlepsza, ze wszystko mozna wyleczyc - Ale nie astmę do cholery!!!!
Przepraszam - musialam wyrzucic to z siebie :blink::-(
Nadia wczoraj placzliwa, noc tylko w zasadzie przespana ale to wina zębów ...

Wiecie co ,u nas w Lubinie znowu byłą strzelanina, zginął 27-letni chłopak, ten cały idiotyzm ciągnie się od wakacji, debile strzelają do siebie na słowniach w restauracjach,ostatnio podpalili jednemu samochód z nim w środku na osiedlowym parkingu, ja nie wiem czy naprawde nie mają się czym zając.:angry::angry::angry: czasem strach wieczorem do domu wracać:angry::angry::angry: a w dodatku Lubin jest tak małym miastem że większość ludzi zna, i takie osoby jaw w/w nie są tak całkiem obce.:crazy: I weź tu człowieku spokojnie wychowaj dziecko.

Marysia naljepszego!
Ula no to faktycznie strach wyjsc przed właśny dom. A u nas w Żaganiu, ostatnio taki chłopak którego znałam z widzenia zamordował kolegę- zakneblował go, przypalał fajnkami, by strasznie zmasakrowany! Co się dziieje na tym swiecie! :szok:

Zdrowia dla wszystkich chorujących dzieciaczków i rodziców!
I oby te ząbki bezboleśnie powychodziły!

Co do spania -nocka czadowa, Bart zasnął koło 21 a wstaliśmy o 9:30 i to bez zadnej przerwy :szok::rofl2: tylko o 6 go wzięłam do sibie do łóżka bo Ł do pracy poszedł- ależ się wyspałam :rofl2: życze każdej mamie, żeby tak sobie odpoczęła!!!

Głuszku bart także dużo spi, i w dzień i w nocy- ale słyszałam, że to dobrze jeśli dziecko spi dużo :blink: także myśle żebyś się nie martwiła- każde dziecko jest inne ;-)

Witajcie

Głuszku gratuluję Michasiowi ząbków

Ula u nas butelka i cyc są bleeee. Zazdroszczę wyjścia. Ja mam dziś wyjście do fryzjera. Faktycznie strach
wyjśc z domu.

U mnie niedziela była pracowita. Gotowałam zupkę dla małego. Zupkę dla dużego.
Mięso. Ziemniaki i znowu kopytka. Skończyłam o 22. Jeszcze wczoraj mały od 19 wył, nie w głowie mu było spanie.
Usnął ululany około 23, ale jeszcze popłakiwał przez sen do 24. Nie odpoczełam w niedziele, odpocznę w tyg.
Nie bedę kombinować jak tu obiad ugotować przy buczącym Arturze

Magda mi też narobiłaś smaka na hamgurgery. Podzielisz się przepisem. Zrobiłabym mojemu M. Ale byłby
szczęśliwy, uwielbia fast-foody. Zdrówka dla Olka.

Lilianko zdrówka dla Fabianka i oby Nadii ząbki wyszły bezboleśnie

Artur budzi się koło 7 na cyca. Potem usypia i śpi do około 9.
Ja dziś pospałam sobie prawie do 10, a on leżał przy mnie i się bawił. Potem ma drzemkę o 11 około 40 min, potem około 13
też 40 min. Potem o 17, czasami około 19 taka 20 minut. A w nocy różnie śpi.Czasmi budzi się co 4 godz czasmio co 2.

Marlena gratulacje dla Marysi z okazji 5 miesięcy

My juz po wizycie u lekarza. Olek zapalenie gardła temperatura już 38 stopni, trzęsie się z zimna. A na dodatek nie ma antybiotyku w osiedlowej aptece, przywioza na 18ą. Teraz leży wpakowany pod kołdrę i ogląda bajki. Muszę zadzwonić po lekcje, żeby robił na bieżąco, bo potem nie nadrobi. A ma zostać w domu do piatku. Jutro powiadomię nauczycielkę, bo akurat jest zebranie.

Co do hamburgerów to m je robi. Ale wiem jak. wołowe zmielone miesza z jajkiem, cebulką czosnkiem( przeciśniętymi przez praskę) dodaje bułkę tartą z tego robi kotlety. Bułki opieka w opiekaczu, dodaje sałatę, pomidora, sos keczupowo - majonezowy.

Wi8tajcie Kochane:-) A ja dzisiaj jestem niewyspana Kuba od 2-5 budził się niezliczoną ilość razy. Cały czas płakał niewiedzieć czemu. mam tylko nadzieję że to było jednorazowy wybryk;-)
U nas spanie Kuby to 3x po pół godz. czasami jak się pomyli;-) to śpi dłużej ale to naprawdę rzadkość. W nocy od 19-1930 do 7,30 z jedną pobudką przewaznie

Magdziarko szybkiego powrotu do zdrówka życzę Olkowi

Marlena gratulki dla Marysii z okazji skończenia 5 m-cy:-)

Daruunia ale Bart Ci ladnie pospał dzisiaj super:tak::tak::tak:

Lilianko zdrówka dla Fabiana. I oby Naduni szybko wyszły ząbki. A ex m się nie przejmuj.

Magdziarko zdrowia dla Olka!
Aguś mam nadzieję, że taka nocka się już nie powtórzy.

A ja już posprzątałam, obiad gotowy, wstarczy tylko piekarnik włączyc i gaz na kuchence. Bartek śpi mi dalej :szok: no trochę jestem w szok bo wstał o 9:30, zjadł pobiawił się i zasnął przed 12-stą, zaraz 14-sta bedzie a on dalej śpi, już zgupiałam czy dobrze, że tyle spi :confused::dry: zaczynam się martwic...

Też nie wiem o której Ł z pracy wyjdzie, niby miał o 14-stej, ale coś się nie zapowiada, na spacer bym chciała z małym isc, ale on spi, a Ł na 18-stą na trening idzie, a 2 godziny przed nie je- no i nie wiem co mam robic...
ehhhhhhhhhhhhh :baffled:

reklama
Agik25 Na naszym wątku zamkniętym są tematy:
1. Prywatne pogaduchy czerwcówek
2. Zdjecia rodzinne
3. Konatakty i namiary na czerwcówki
4. Relacje z porodów
5. Archiwum
6. Lista czerwcowych mam
7. Nasza klasa

Czerwcówceczki 2008 życzą powodzenia w pisaniu pracy, mam nadzieję, ze trszkę pomogłyśmy. pozdrawiamy!;-)

Do góry