reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Antek śpi od 20 do 7 rano i w dzień z 2-3 godziny.
Olek chory. W nocy miał goraczką, kaszel ma straszny. Nie poszedłl do szkoły na 12:30 mamy pediatrę. NO i jak nie urok to .......

reklama
witam :-)
Gluszku nie znam sie na tym ale gdzies czytalam ze dziecko w tym wieku spi w nocy ok 10-12godzin a w dzien ok 3x1godzinie wiec ok 15godzin w sumie ale przeciez to nie regula...
moj maly spi od ok 19 do 5-6 z dwoma krotkimi pobudkami na mleko (10-11godz) i w dzien 3-4 razy po 25-30min (ok 2godz) ale on nigdy nie spal duzo nawet jako noworodek ;-)

Gluszku u mnie tak samo jak u Wilmek identycznie,czasami dluzej spi na spacerku wtedy moge cale miast i sklepiki odwiedzic,a mala budzi sie dopiero pod domem;-)
Marysia ma dzisiaj 5mcy,jest najmlodsza z czerwcowych dzieciaczkow!

Gratulacje dla pięciomiesięczniaczka :-)
Ola śpi 2 razy po 50-do godzinki w dzień około 10 i około 14 stej.
W nocy też koszmarnie śpi bo budzi się czasem po 3 razy taj jak np dziś.
Ja wstałam rano, zaprowadziłam małą do szkoły a teraz mam zamiar wziąć się za segregację moich ciuchów - wywalę wszystko na środek pokoju i robię ostrą segregację - przynajmniej taki mam zamiar.
Żeby mąż nie siedział wczoraj w necie to i ja bym z wami posiedziała bo się kręciłam i zasnęłam po 24

Hej dziewczyny!
U nas nocka jak zwykle :tak: mały usnął o 20 potem pobudka o 22, 24, 3, 5, 7 i wstaliśmy ok 8.
Głuszku ile ja bym dała żeby Jasio spał 4 godziny w dzień. No może i pośpi ale cały czas trzeba by było go bujać w wózku bez bujania to 3 razy po 30 min :-(
Nocny marek z Ciebie kochana o 1 jeszcze nie spać? ;-)
Magdziarko zdrówka dla Olka :tak:
Miłego dnia dziewczyny :-D

Hej mamusie :-)

Dużo nie popiszę, bo mała marudząca, jak to zwykle po weekendzie :baffled:
Dobrusia śpi 3 razy. Pierwsza drzemka koło 9 i z zegarkiem w ręku 30 min. Następna koło 12 na spacerku i zależy czy mala najedzona i czy spacerek pasuje to spi od 30 min do 1,5 godz. a w porywach baaaaaaaardzo rzadko 3. No i ostatnia po 15 najczęściej dłuższa 1,5-2,5 godziny (tzn. z godzinke w łóżeczku a potam przy cycusiu jeszcze dosypia. Mogłabym nie dawać jej, ale wtedy byłaby marudząca jak cholera a na 4 drzemkę nie idzie juz jej namówić :baffled:)

Z tym spaniem to można się przyzwyczaić bo ja jak próbuję teraz odespać to za każdym razem kładę się o 22 a i tak zasypiam po 24 .

Witajcie kobietki!:-)
Mata,Gluszku,Azile-niech zabki szybko sie przebijaja!!!
Marlena-gratulacje dla naszej najmlodszej panienki!:-)
Aniknulka-Ty to jestes kucharka!Codziennie takie pysznosci robisz!

Ja wczoraj zajrzalam Was poczytac,ale jak chcialam popisac to juz mialam Maje na kolanie.U nas wczoraj wyjatkowo ladna pogoda byla,sloneczko,tylko mokro po nocnych deszczach.Bylysmy w parku z babcia i ciezarna ciocia;-)
Nocka minela wyjatkowo dobrze,patrzac na ostatnie nocki,kiedy Maja budzila sie 1 na karmienie-bo dzis przespala od 22.30 do 8.20.Oczywiscie ja zasnelam dopiero ok.1.00,ale i tak jestem zadowolona:-)

U nas spanie Mai wyglada mniej wiecej tak:zazwyczaj 9 godzin w nocy+ok.11.00 ok.40-60minut,potem na spacerze ok.40 minut,potem ok.16.00 ok.30minut+ok.19.00-20.00 15minut=mysle,ze to wychodzi bez nocki ok.3 godzin w dzien.

A,zapomnialam pochwalic mala-po porannym karmieniu polozylam ja do lozeczka,lezala spoojnie pol godziny,potem uslyszalam troszke pojekiwania i nagle cisza...Wchodze do niej po cichu,a ona SPI !!!Bez smoczka!Po ok.15 minutach zaczela sie wiercic,z zamknietymi oczami,ale dalam jej tylko smoka i spi dalej!

Ostatnia edycja:
Witam

U nas nocka normalna:zawstydzona/y: mała obudziła sie o 1:30, pozniej 5 i o 6 koniec spania:zawstydzona/y: Na szczescie mąż ma urlop i wstał do małej, a mi zamknał drzwi z sypialni i mogłam pospac do 9:-) a teraz wyprawiłam ich na spacer i mam chwilke dla siebie:tak: Dzis biore sie za porzadki... mam tydzien czasu by tu wszystko na tip top ogarnac... jeszcze w tym tygodniu do ginki musze skoczyc i pozałatwiac swoje sprawy, musze wykorzystac na maxa, to ze maz ze mna w domku:tak: dzis ładna pogoda wiec tez pewnie zaczne myc okna:tak: Pamietam w zeszły roku jak sprzatałam nasza kawalerke, to 1 dzien wystarczył:tak:a jak patrze teraz na te 60 m... to jestem przerazona ile tu musze zrobic:-p

Dziewczyny... czy zielone kupki moga byc objawem ząbkowania?? bo ostatnio nic nowego małej nie daje, a od 3 dni mamy zielone kupki i mała mega marudna, a po zabkach jezdzi jakby na organkach grała:zawstydzona/y:

A u nas juz sa tylko 2 drzemki... ok 10-11 na godzinke i ok 14-15 na godzinke...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Marlenko gratulacje dla naszej najmłodszej niuni

Z tymi drzemkami to różnie widze, moja mała zazwyczaj śpi od 3-4 razy po 1-1,5 godzinki, ale to jak cały dzień jesteśmy w domku (+ spacer) bo wystarczy wizyta u teściów czy u kogoś innego to już tylko drzemki po 40 min, albo nawet wcale pomimo marudzenia nie może zasnąc.

Z tymi naszymi maluszkami, niezłe charakterki nam rosną;-)

Do góry