reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Jola jak będziesz miała jedno i powiesz pas na drugie to wtedy uwierzę :tak::tak: Teraz jeszcze nie mów hop bo jak ci córcia czy synek skoczy na szyje i przytuli się z całej siły krzyczac "Mamo ko ie" (mamo kocham cie) to zweryfikujesz swoje zdanie na temat następnego dziecka.
Ja tak jak mówię - jakbym miała już dwoje dzieci np. 6 i 4 latka czy 3 latka to nastepne za jakieś 5-6 lat bym mogła mieć. 35 to nie jest jakiś straszny wiek do rodzenia a tak to już raczej nie zdąze. A tak jak mówie nie chce mieć dziecka w wielku 40 lat. To już dla mnie jest za późno. Mogłabym sobie machnąć za 3-4 lata nastepne ale jednak to już by było ponad moje siły - mieć 6 latka - 4 latka i malucha. Dlatego BARDZO podziwiam dziewczyny które deydyują się na trójkę czy czwórke dzieci z małą różnicą wieku.

reklama
Joasia biegunka na pewno nie zaszkodzi maleństwu - dużo pij i jedz lekkostrawne posiłki. Nie wiem czy mozna w ciaży Smecte?

Magdziara na gazy dobry Espumisan - można w ciąży - pierdzi jeszcze bardziej ale wypierdzisz się raz a dobrze i masz spokój ;-)

ale zescie sie rozpisaly:-D

ja porod wspominam nawet dobrze.37 tc wody odeszly mi w ok 23 a ok 24 pojechalam na porodowke.o 6 juz mialam synka przy sobie.rodzilam bez znieczulenia ale glownie dlatego ze podlaczono mi tlen i dzieki temu dobrze mi sie oddychalo.a same wiecie ze grunt to odpowednie oddychanie:tak:skurcze parte mialam juz przy 8 cm a ze synek byl malutki 2600 g to i szybciutko wyszedl.
takze sam porod byl ok ale skutki jego po byly tragiczne.przez ponad rok czasu leczylam sie to na hemoroidy to na peknieta szczeline odbytu.eh co ja sie nacierpialam.:-( teraz tez strasznie sie tego boje ale jedno jest pewne ze zaraz po porodzie zaczne stosowac odpowiednie leki i odpowiednia diete by zapobiec temu ...

Głuszku ja mam 7 latka i 5 latkę i tak naprawde to nie ma co przynich już robić. Najtrudniej wychowuje sie do 3 roku potem z górki. U nas w domu już brakowało tych małych biegających stupek, ja bardzo za tym tęskniłam. Pamiętam jak urodziłam córeczkę i wszyscy mi mówili że już mam parkę , to i już starczy. A ja jak pomyślałam że już więcej miałabym nie mieć dzieci, to aż płakałam.

ja po drugiej dzidzi robie pass tzn. postaramy sie z mezem;-) i zwiazane jest to glownie z warunkami mieszkaniowymi i finansowymi.
chociaz wiem ze za jakies dwa lata kiedy brzdace podrosna znow zachce mi sie pieluszek i spioszek:-D

Kasiu Twój będzie 175 km. od Ciebie to zdąży przyjechać ale mój to 1000km ma do pokonania,zwykle do domu dojeżdza w ok.12h to ja już zdąże urodzić bez niego:szok:

OJ głuszek zebyś tylko miała racje bo ciężko było nam sie zdecydować na jedno dziecko i teraz tak sobie mysle jak by wyglądala rozmowa na temat drugiego chyba ze jak to sie fajnie nazywa wpadka hehe:tak:

reklama
azile jesc wszystko to co nie powoduje zaparc.pic duzo wody lub soku jablkowego lub wywaru z suszonych sliwek.ciemne pieczywo ,malo smazonego ale to akurat nie jest trudne dla mamy karmiacej, duzo owocow my glownie bedziemy mogly jesc jablka..duzo ruchu..
zakupic czopki glicerynowe i zaraz jak tylko wstaniesz po porodzie juz z nich korzystac.polecam zakup czopkow posterisan; jedne dziewczyny mowia ze nie mozna ich brac karmiac dzidzie a mi akurat lekarz przepisal z tym ze posterisan h ktory dziala wrecz natychmiastowo..
odkad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy obmyslam plan jak nie dopuscic do poprzedniej sytuacji:-(

Do góry