reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej kobietki! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie bo nie odzywałam się dwa tygodnie:sorry2:
Jak wiecie mąż w domu ale to nie przez niego a dlatego że u mnie kłopoty chodzą stadami...
Dwa tygodnie temu akurat jak mąż przyjechał na urlop teściowa złamała nogę i to tak pechowo że konieczna była operacja. Pojechaliśmy do szpitala (50 km) żeby oddać krew (ja nie bo trzeba być rok po porodzie) okazało się że mąż też nie może bo ma ciśnienie 200/120 i jego też zostawili w szpitalu:-:)baffled:
Po dwóch dniach wyszedł ale o planowanym remoncie (ocieplanie domu) mógł zapomnieć-leki dieta i oszczędny tryb życia:-D:tak:
Potem zepsuł się samochód niby nic linka sprzęgła ale akurat mnie się zepsuł więc było gadanie że baba nie umie jeżdzić. Ocieplenie w końcu zrobiliśmy (kumpel M z pracy z kolegą, a M nadzorował):-D Jedyny plus tego wszystkiego że mąż będzie jeszcze tydzień w domu:-)A no i klawiaturę musiałam nową kupić bo starą sz*** trafił

Pozdrawiam wszystkie

reklama
hej Mamusie:-)
Ja własnie przezyłam naszą impreze rocznicowo-urodzinowaą:-p Od wczoraj w kuchni, dzis jeszcze z małą na spacerek pobiegłam... i wykonczona jakas jestem:zawstydzona/y:
Dostalismy swietny prezent od brata... nasze zdjecie na bilboardzie (nie wiem jak to sie pisze):-p powiesze sobie w pokoju goscinnym i 1/3 sciany nam to zajmie... pozniej postaram sie zrobic temu zdjecie:tak:

Z małą juz lepiej... dzis juz więcej je choc nie tak duzo jak zazwyczaj. Odkąd mała odkryła kciuka jest taka grzeczniutka:-p Potrafi sie sama uspokoic i nawet sama zasypia w łóżeczku i w dzien i w nocy... :tak: A niech go ssie jak chce... w Języku Niemowląt wyczytałam, ze za to nalezy sie pochwała... bo to efekt rozwoju dziecka, ktore potrafi wyczaic, ze to jej paluszek:tak: Tym sie pocieczam:-p Ale przyznam, ze mi jest o wiele lżej... :tak: Posiedze jeszcze z mężem i mykam spac:tak: Ale ja mam romantyka w domu... dzis jak wspominał, ze rok temu o tym czasie sprzatalismy porcelane sprzed drzwi (nie wszedzie w Polsce jest chyba zwyczaj "trzaskania" przed slubem) to aż sie wzruszył:-) ehh... i jak go nie Kochac:-p

Cześć dziewuszki moje drogie.
Szkoda, że już po weekendzie. To co dobre, zawsze szybko mija.
Co do jedzenia maluszków to nie martwcie się Antek miewa też tak, że w ciągu dnia nie chce jeść zbyt często albo je malutkie porcje za to w nocy potrafi nadrobić. To mogą być bolące dziąsełka!

Ostatnia edycja:
Magdziarko 100 Lat i nie narzekaj ze jestes stara boo sa starsze tu na watku :)
Witam .U nas na pogode na razie narzekac jeszcze nie moge na moje dziecko tez nie oprocz tego ze niestety na pleckach juz nie lezy bo jak go tylkob tak poloze to zaraz jest myk i jest na brzuszku. Musze go mierc caly czas na oku.

Wróciła Pani Prezes i od razu jest co czytać :-D

Magdziarko wszystkiego co najlepsze w dnu urodzin :-) i nie narzekaj, że to już 30-te,bo Ty wciąż wyglądasz jak nastolatka :tak:

Asiowo ogromne gratulacje z okazji rocznicy ślubu:-), pierwsza to chyba papierowa jest ;-) no i widać Paulinka prezentem ślubnym chyba największym była :-)

Magdziarko najlepszego!!!!!!!!!!!!! A z tą starością to nie przesadzaj zwłaszcza ze wyglądasz jak nastka!!!!!! :-)

Asiowo i dla Was najlepsze życzenia!

Moja mama dziś pojechała do domu- week był świetny! pogoda na szczęście dopisuje- zmykam bo dzisiaj znajoma wpada na kawkę i muszę ogarnąc sie ;)
Miłego dnia!

Magdzairko wszytskiego naj naj. I jak sie czujesz jako trzydziestka? Ja już kurcze ostatnie podrygi dwudziestki... Za 3 miechy też mi 30 lat stuknie.... Przykre to... Ale cóż takie życie

Mata fajnie że ci sie Doburusia "prostuje" to super ulga jak nie trzeba dziecka usypiać.

Azile mi się wydaje że własnie moze twój mały ma skok rozwojowy. Mój też tak ma od 3 tygodni na szczeście już nie je w nocy co 2 godz. Tylko 19.30, 24, 4,6,8. Czyli ma dwie przerwy po 4 godziny. Boże gdzie te czasy co spał 9 godzin ciurem!!!! Ale jeszcze 4 tygodnie i wjeżdzamy z innym jedzeniem. Myśle Azile że na to żeby spał dlużej trzeba czasu. Ponoć nie tylko jest to związane z jedzeniem ale tez musi dojrzeć układ nerwowy. U nas to jest ewidentnie związane z jedzeniem bo Misiek przesypiał przez miesiac już do 5 a jak skończył 2,5 miesiaca to mu sie pozmnieniało. Ja myślę że dzieci będa dłużej spały bez jedzenia jak będą jeśc już mięso. No i dzieci na cycu niestety lubią się budzić w nocy zeby sie pocycolić... Dlatego ja nie chce karmić dłużej niż do 9-10 miesiaca. Czyli jeszcze pół roku...

reklama
Magdziarko 100 lat!!!!!!!!!!!!!!! młoda siksa z ciebie:-)
Asiowo najlepszego z okazji rocznicy:-)

a u mnie w domku szpital:-( tym razem mnie rozłożyło na łopatki i z ledwością się ruszam:-( Mikoś nadal ma ten paskudny katar:wściekła/y: a Karol nadrabia kaszlem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a najgorsze jest to że lekarka twierdzi że osłuchowo jest czysty:szok::szok::szok: a w nocy ma ataki kaszlu:szok:
dziewczyny macie jakiś skuteczny przepis lub lek na pozbycie się kaszlu:confused::confused::confused:

muszę zmykać bo Mikoś jest strasznie marudny:-(

Do góry