reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej dziewczyny!
Ja wczoraj pojechałam z małym do babci nad wodę, byłam grzybach i do późnych godzin wieczornych je obierałam z moim m. Dziś też jedziemy :tak: (jest duuużo maślaków)
Poza tym mama zabrała laptopa więc nie zawsze mogę siedzieć na dole przy kompie i stąd moja wczorajsza nieobecność na forum. :tak:
Donag mój mały też się poci ale tak jak pisała Mata pewnie mu za gorąco - ja podaję 2 kropelki dziennie poniewaz Jasio szybko rośnie :tak:
Ula gratulki z okazji 4 m-cy Zuzi :-D
Ja tez dostałam przesyłkę z Bebilonu i Hippa
Zmykam bo mały się budzi :tak:

reklama
Ula gratuluję już 4 miesięcy :-)

Ja mam takie pytanko odnośnie paznokci maluszków. Niby u rąk trzeba obcinać na okrągło a u stópek na prosto. Staram się tak obcinać, ale malutka u stópek ma ewidentnie okrągłą płytkę paznokciową i jak obcinam na proso to dziwnie to wygląda... a u rączek znów ma płytkę prostokątną i na dodatek dosyć długą i muszę jej przycinać bardzo króciutko, żeby sie nie drapała, a jak przycinam na okrągło paznokcie to jej się delikatnie wrastają (tzn. może się nie wrastaja, ale schodzi jej skórka przy brzegach...)
Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :sorry2: no i się zastanawiam czy jest sens obcinać jej te paznokcie "książkowo" czy lepiej zgodnie z kształtem płytki :confused:

Ula wszystkiego naj naj dla Zuzanki
Cisza dzisaj na forum jak nigdy.,noo ale co sie dziwic pewnie wszystkie sa na spacerkach bo pogoda jak marzenie. Ja tez byla z Wojtkiem dzisiaj 2 razy.

Mata moja tak rączkami i nogami śmiga że obcinam jak się da tylko żeby jej krzywdy nie zrobić bo jej obciąć paznokcie to prawdziwa sztuka

oj tak pazurki to mega wyzwanie!!!:sorry2: A u mnie w domciu zaczął się prawdziwy horror!!! Mała złapała od tatusia :wściekła/y: kaszelek i katrarek i biedactwo !!!! Zasnąć nie może , smoczka nie może dydać, istana masakra!!!! Jutro od razu do pani doktor!!!:-( a miało być tak fajnie! Pogoda marzenie na spacerki a Zuźkę coś bierze!!! Mogłam swojego M wysłać do rodzićow jak tylko zachorował żeby tam sie wyleczyl zdala od małej!!!!!

Ulu wszystkirgo naj dla córeczki!!!!!!!!!!!!!
Ja dziś dałam synkowi pierwszy raz kaszkę z łyżeczki. Zjadł 50 ml(więcej nie robbiłam). Przed kaszką cyca po kaszce cyca. Poszedł spać na 2.5 godziny :szok::szok::szok:. Byłam w szoku bo tak długo w dzień to od 2 miesięcy nie spał. Ja w tym czasie poszłam z małą na basen . Odprowadziłam do szkoły a mój szkrabek jeszcze spał. Super babcia nie miała co robić przy wnusiu. :-):-):-). Teraz na noc znou cyca kaszka cyca . Zobaczymy jak długo pośpi.
Pozdrawiam i zdrowia jeszcze chorującym.

Może Alize się w końcu wyśpisz bo ja padam już ze zmęczenia po całym tygodniu.
No to chyba i ty popływałaś dla relaksu ?
Ula zdrówka dla małej

Ula zdrówka dla Zuzi :tak:
My już tydzień mamy katarek :baffled: może jutro minie jak w przysłowiu :confused: oby, bo ja już wysiadam... do tego stan podgorączkowy i mała marudna...

Azile gratulacje, że Domiś tak pospał :tak: moja jak ma dzień, to też potrafi pospać (wczoraj spała 50min. potem cyc i spała jeszcze 2 godz. :szok:, ale padnięta była i w nocy mało przez ten katar spałą :sorry2:)

My bez problemu obcinamy pazurki. Kładę ją na przewijaku, włączam TV i małej nie ma :-D czasem trochhę poszaleje, ale daję radę :tak: nieco gorzej z nóżkami...
No ale właśnie mam dylemat jak...

Mata intuicja matki jest najlepsza jeśli widzisz że coś wystaje to nie jest dobrze obcięte. Ja mojej obetnę i mi się wydaje że wszystko a potem wystają czubki nie obcięte i je przycinam żeby się nie zadrapała. Jeśli okrągłe paznokcie obetnie się tak jak kwadratowe to moim zdaniem bardziej będą wrastać.

reklama
A ja dzis padam...:-( Każdą wolną chwilę poświeciłam na pisanie pracy licencjackiej:zawstydzona/y: heh, ale 15 stron stworzyłam:-):-):-) i Jestem z siebie dumna, bo wkońcu ruszyłam do przodu:tak: ale cieżko z dzieckiem, domem i obowiązkami na głowie, ale jak sie spręże to moze w grudniu sie obronie:tak: zobaczymy!
Moja mała dziś 1 dzien bez kupki:zawstydzona/y: zawsze robiła po 2-3 kupki dziennie, a dzis czyste pieluchy..., mam nadzieje, ze po prostu mleczko juz lepiej przyswaja i nie bedzie miec jakiegos zaparcia:zawstydzona/y: Nie jestem przyzwyczajona do tego, ze mała nie robi kupki w ciagu dnia. A w ogole dzis mało jadła i jakas marudna, znaczy ciagła tak co 4 godziny, a zawsze upominała sie co 2. Mam nadzieje, ze nie ma sie czym martwic i tak juz bedzie:tak: W ogole mała tak wyczaiła, że ma kciuka, ze juz sie z nim nie rozstaje:zawstydzona/y: heh... trudno, może dlatego nie upominała sie o cyca, bo miała swojego kciuka do cyckania:-p Nawet sama zasypia z palcem w buzi i to w łóżeczku. Zostawiłam ją pod karuzelką w łóżeczku w południe, wróciłam jak przestała grac, a mała spi:szok: a sie zdziwiłam:-p Mykam do wyrka, bo padam...

Do góry