reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja też, kładę ręce na brzuchu i czekam... i czekam... i juz się nie moge doczekać kiedy po pracy wróce do domu, wezme prysznic i połozę sie spokojnie i bedę czekać aż moja mała niunia da znac że już nie śpi :-)

reklama
mi potem golił mąż- miał WIELKĄ frajdę hihi

Co do twardnienia brzuszka to na pewno nie przeoczycie bo brzuszek nagle robi sie tak twardy i okrągły - czujesz jak sie tam wszytsko spina. Ja tak miałam z Marysia non stop - no i niestety to było za czesto. Podobno do 10 razy dziennie to norma. Ale mp. mi te twrdnienia nie skracały szyjki ale moja ginka na moje nieszczęście ładowała we mnie tony leków - dltego z niej zrezygnowałam bo niestety potem w ogóle się wszystko wyciszyło (brałam nawet zastrzyki) i poród w ogóle raz że nie chciał się zacząc, dwa że nie postępował (dwie prowokacje).
Dlatego teraz znalazłam ginekologa który nie robi panik i wizji wiecznie zagrożonej ciąży i nie bralam żadnych leków na podczymanie i jest super,

mi tak leci odkąd się urodziła Marysia. Dopiero podnosiła główkę, dopiero zaczynała raczkować, pierwsze kroczki a teraz już za chwile kończy dwa latka i drze sie "mamo daj am mniam mniam" hhihi. A tu drugi maluch już w brzuchu się kręci..... Kurcze normlamnie aż mi sie nie chce wierzyć że będę mamą dwójki maluchów i do tego ze mam chłopaka bo jakoś tak bylam przekonana ze tam druga dziewucha siedzi.

Milkaa brzusio malutki ale bardzo uroczy. Pewnie jak ubierzesz cioś luźnego to w ogóle nie widac ze jesteś w ciąży.
Azile no powiem ci że masz już naprawdę niezły apartament dla maluszka!!!! Całkiem sporawy ten brzusio !! I jaka fajna kulka,.

nie wiem czy mi twardnieje brzuch ale mam wrażenie jakby brzuch robił mi sie za ciasny, myślałam że od żołądka (bo z nim mam ciągle kłopoty-musiałam zrezygnować z mięsa bo od tego ciągle bolał mnie żołądek). Jutro idę do mojej pani ginekolog i muszę powiedzieć o tym brzuchu, napewno wyrzuci mnie chorobowe co bym zbytnio nie chciała.:blink:

Dziewczyny, nie pytajcie jak szybko czas leci jak sie ma trojke :) Az sie boje myslec co bedzie za kilka miesiecy.............

Ja właśnie przyszłam od gina i znowu mam dziwne uczucie. Nie czuję się wcale spokojniej po tych wizytach. po pierwsze wyniki mi się pogorszył , ale w normie. Skurcze mam , wypisał nospe forte i czopki scopolan. Do tego przez tydzień schudłam 600g, ale brzuszek urósł. Myślałam że mnie zbada czy szyjka ok, a tu nic!!! Jak zwykle problem z wysłuchaniem serduszka, ale udało sie, moja dzidzia jakoś inaczej lerzy niż większość i zaczynają się zawsze poszukiwania serca. Zwolnienie nie brałam bo chce mi sie do pracy i zresztą nikt mnie nie zastępuję, więc jak sama nie zrobie to będę miała tyły.
Wiem co powiecie że trzeba zmienić gina, ale ja nie chcę już teraz mieniać. A podrugie prowadził moje wcześniejsze ciąże i zna mnie.
Ja też się martwie że jak będę brała te leki rozkurczowe to potem będą problemy z porodem.

a co jak sie bierze tabletki rozkurczowe to ma sie problemy nie słyszałam o tym?
Ja brałam tabletki w 8 miesiącu bo miałam skurcze i po miesiącu jak odstawiłam wróżyli ze pojade zaraz do szpitala rodzic a ja urodziłam w terminie podanym przez lekarza

ja miałam kolerzanki które brały tabletki i nie mogły potem same urodzić. Jak dzisiaj pytalam gina o to ,to powiedział że raczej nie ma to nic wspólnego. A ja raczej nie chciałabym mieć problemów z porodem . I oczywiście nie chcę cesarki .

reklama
ja już nie moge sie doczekać ruchów dziecka jestem już na przełomir 17/18 tyg. i czekam co doprowadza mnie do szału że nic nie czuje.

Do góry