reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dzięki JoannA25! Tylko zdanie o tym, że siara może wyciekać od połowy ciąży mnie nie dotyczy, bo ledwo zaczęłam 4 miesiąc i już coś mi tam ciekło;-) piersi są trochę obolałe, ale nie mam gorączki więc chyba ok. Jak w poniedziałek pójdę do ginki postaram się więcej dowiedzieć i dam Wam znać

reklama
na pewno wszystko jest ok mata-kow :-)
Przecież tak naprawdę każda ciąża jest inna...
Dziewczynki czas leci i pojawił już się nawet październik :-)

Może nie "wbiję " się w temat, ale muszę się tym z wami podzielić.
Przedwczoraj pierwszy raz naprawde poczułam ruchy mojego maleństwa :-)
To było niesamowite :-D
wcześniej tez coś odczuwałam, ale to tak własciwie nie byłam pewna,że to TO
Niewiadomo było czy to w kiszkach jakies gazy czy dzidziuś, a teraz naprawde to poczułam takie inne i niesamowite od razu wiedziałam że to napewno moja kruszynka :-) Tak się cieszę bo juz 20 tc i zaczynałam sie martwić, że nie czuje jeszcze ruchów.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Jestem przeszczęśliwa :-)
Pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki:-)

Kasia to superancko. :-)Cieszę się razem z Tobą. Mój maluszek też daje znać o sobie ale bardzo późnym wieczorkiem. Jak siedzę po nocach....... nieruchomo przed komputerkiem. Cały dzień biegam, chodzę to go pewnie kołyszę - i śpi a wieczorem sobie fika.

JoannA no właśnie - czas leci, mało powiedziane zapiernicza jak szalony;-). Pamiętam jak marzyło mi się , żeby móc chodzić do kina na filmy od osiemnastu lat. A tu nie obejrzałam się, a we wrześniu będzie trzydzieści...i kiedy się pytam...? Im jesteśmy starsze tym szybciej leci czas. Najważniejsze życ dobrze i pięknie. Tak aby odwracając się wstecz móc powiedzieć : bilans wychodzi na plus. :-):-):-)

cześć kobietki. Wiecie co .... brzuszki nam rosną i powoli przestaję dobrze widzieć swoje owłosienie łonowe - hihhihih. Nawet myślałam, żeby dać sobie spokój z depilacją na czas ciąży ale się nie da. Jak tylko zaczyna coś odrastać zaraz swędzi. A co będzie potem????? Chyba trzeba wezwać mężów do pomocy....

No naprawde to niesamowite uczucie, tak długo na to czekałam... aż się w końcu doczekałam :-)
Fajnie że nasze maluszki już tak pomału fikają i dają o sobie znać. Kurcze to jest takie cudowne uczucie :tak::tak::tak:Aż nie mogę się doczekać kolejnych ruchów i nastepnych i nastepnych :-D
jeju nie mogę no ciągle myślę tylko o tym i jestem taka podekscytowana...:tak::tak::tak: Czy wam też towarzyszą takie emocje??

Mój szkrabek daje o sobie znać już codziennie. :-) Nie są to kopniaki, ale takie wiercenie. Początkowo myślałam, że mi się coś zdaje, ale te ruchy często sie powtarzają, i są takie specyficzne, że nie mogą to być moje jelita.:tak: Czuję je najczęściej jak siedzę lub wieczorem przed zaśnięciem i zawsze staram się wtedy "wyłączyć", żeby skupić się tylko na jego ruchach:sorry2:

reklama
Kasiu cieszę się bardzo że odczuwasz ruchy. Fajne uczucie prawda. Jak poczułam ruchy z Marysią to wtedy tez byłam taka podekscytowana - tak to już jest przy pierwszym dzieciątku - teraz już nie towarzysza temu takie emocje ale nadal jest to miłe.

Do góry