reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
u mnie o dziwo piękna pogoda ale za to temperatura 15 stopni:sorry2:
mimo pogody i tak nie mogę wyjść z małym na spacer;Karol nadal chory w sumie przeziębienie ale nadal nosem ciąga więc na dwór go nie puszczę...wyjdę z Mikosiem dopiero jak M wróci z pracy a do tej pory może się pogoda popsuć:baffled:

dzisiaj na obiad robię pieczone udka kurczaka także zbytnio się nie napracuję:-)

reklama
Jeśli chodzi o krostki nie ma jak krochmal . Nawet czasami kąpie go w tym dobry jest też zaczerwienienia w fałdkach. Już rezultat widać po 1 dniu. Polecam

Witajcie :)))
Nocka minęła Naduni super fajnie, obudziła sie o 5 zasnęła po jedzonku i spała do 8 :rofl2: - super !!!
Fabiana do przedszkola odstawilam, biorę sie za sprzątanie bo ok 13 ide odebrac wyniki badań Nadii. Oby nie były az takie złe.

Witajcie dziewczynki-pare dni mnie u Was nie bylo.Brak czasu na komputer:-(
U nas wszystko dobrze,tylko Maja jak zawsze w dzien domaga sie ciaglej uwagi.Pulpecik z niej coraz wiekszy.:-)
Jesli chodzi o lapanie uszek,to u nas to samo-mala uwielbia je sciskac,szarpac,az sie robia czerwone-ale nie placze,wiec jej nie bola.
A z kapiela u nas nie ma konkretnej godziny-dostosowujemy to do karmienia.Kapie Maje 2-2.5 godziny po jedzeniu (jada co 3 godziny),a po kapaniu od razu cyc.Potem czasem na troche przysnie,ale czesciej chce sie bawic i na cala noc zasypia dopiero po nastepnym karmieniu,czyli ok.22.00-23.00.
Ale jak ja wyciagam z wody to czesto placze-wiec otulam ja w recznik i biore na rece.Jak sie troche uspokoi to odkladam z powrotem na przewijak i smaruje,ubieram,daje witaminki.Czasem nadam placze,to spiesze sie,zeby jak najszybciej ja nakarmic.Ale przewaznie udaje mi sie ja zagadac.:-)
Maja w 1.5 miesiaca tez miala krostki na buzi,uszkach,glowce,ramionkach,klatce piersiowej-i to byl tradzik niemowlecy.Pomogl specjalny olejek do kapieli i krem do skory atopowej.Nadal je stosujemy-tylko teraz kupilam olejek z Musteli.
A jesli chodzi o szczepienia to Maja miala tydzien temu 6w1,pneumokoki i rote-i nie miala zadnych objawow ubocznych.Nawet temperatura najwyzsza byla 37.4C.No,ale kazde dziecko przechodzi to inaczej.
Uff,rozpisalam sie-bo mala spi i spi,i spi:-):-)

Witam
Głuszku szczepiłam 6w1 in(coś tam)- hexa
Lilianko dziękuję. Ale czy po tej musieli zejdzie ciemieniucha taka jak łupież? DUŻO ZDRÓWKA DLA NADUNI. Wszystkiego najlepszego z okazji imienin.
Magda:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja wczoraj byłam w Białymstoku z mężem i Arturkiem. Udało mi się kupić strój na chrzciny. W Ostrołęce nic dla siebie nie znalazłam.

Mój mały od tygodnia ma łuszczącą się i suchą skórę na rączkach i przedramieniu. Czy to też objaw skazy?

I teraz kolej na mnie :tak: witajcie!
U nas Bartek wczoraj pierwszy raz zasnął bez płaczu w łóżeczku :szok::-D ale niestety o 4 wstał i nie mógł zrobic kupi, prężył sie bidulek tak do 6-stej a jak razem z nim, ale pozniej zasnelismy i wstalismy o 9 :-) Bartus nie przesypia całej nocy- jak zasnie ok. 21 to budzi sie o 2 -3 na cyca a potem co 2-3 godziny:baffled: mam nadzieje ze niedługo bedzie dłużej przesypiał :sorry2:
Miłego dnia!
Aaaa pomogła ta maśc! Juz te czerwone ogniska powoli znikają- nie ma juz tak duzo jak wczoraj! Dzieki Bogu ;-)
Patyk niestety nie pomogę Ci w rozwianiu Twoich wątpliwosci na temat tych suchych rączek- trzymam kciuki aby to nie była skaza!!

Witajcie mamusie :-)

Lilianko trzymam kciuki za wyniki Nadii :tak:

U mnie też dzisiaj paskudnie, jakby zaraz miało się rozpadać :baffled: no ale na spacer na pewno wyjdę po południu :tak:

Nocka nawet, nawet minęła, mał abudziła się co 3 godziny tylko na cyca i spała dalej :tak: nawet rano jak się rozbudziła po jedzonku usnęła na 2 godzinki a ja razem z nią :-p więc jestem wyspana :tak: taraz mała znów ładnie usnęła, ciekawe ile pośpi :baffled:

skontaktował się z nami fajny rehabilitant (mąż dużo razy dzwonił a nikt nie odbierał i facet wczoraj smsa napisał, że wraca 7 września). Ponoć jest bardzo dobry, ma super podejście do dzieci, nawet kilku lekarzy go poleca, bo ma niepełnosprawne dziecko i je też rehabilituje :tak: mam nadzieję, że szybko uda się nam umówić na rehabilitację i Dobrusia nadgoni zaległości :tak: (wczoraj czytałam w książce Zawitkowskiego, że duze dzieci mogą podnosić główkę przy siadzie dopiero w 14-15 tygodniu i jak później nadal nie będą podnosić, to dopiero trzeba na rehabilitację :baffled: no ale profilaktycznie nie zaszkodzi ;-))

reklama
Kochane dziewczyny!!!!
Ja tylko na chwilkę. Nawet nie mam czasu was poczytać. Czasem już nawet włącze bb ale zaraz coś mnie odrywa. U mnie kierat. Dzieci do szkoły i niestety z tego powodu mam masakre. muszę biegać do szkoły 4 razy dziennie. Plan nam sie prawie wogóle nie pokrywa. Więc cały dzień mam zajęty. Mały Domiś nadal kapryśny i najgorsze są noce bo chce jeść co godzinne. Leki od refluksu troszke pomogły ale czuje ze trzeba jeszcze podać coś na zmniejszenie kwasów w brzuszku(tak było z moją Madzią). Jestem nie wyspana zmęczona i tęsknie za spokojnym zyciem.
Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!

Do góry