Pobudka dziewczynki Śpioszki... a niektóre z nas w pracy - czekamy na nie wieczorkiem. Jak tam kobietki. Przyszłam z zakupów i padłam .Mała siateczka takie tam chleb masło coś na kanapkę i na obiad mięso ale czwarte piętro( większe robię w markecie i zostawiam w bagażniku, żeby mąż wniósł) Chciałam właśnie przez to powiedzieć że moja kondycja fizyczna osłabia się z dnia na dzień i jak nie zacznę ćwiczyć, to do końca ciązy oddechu nie złapię. Musze koniecznie jak agacina zapisać się na basen. Pogoda niestety nie sprzyja spacerom. Kilka razy byłam ale jest wietrznie i nieprzyjemnie.Byle do wiosny. Wtedy to i z Olkiem do parku pójdę, żeby na rowerze pojeździł czy na rolkach( nie puszczam go samego ) i będzie ruch na świeżym powietrzu. A jak u Was samopoczucie?
reklama
ja jestem załamana - moej dziecko we wtorek skończyło łykać antybotyk (zapalenie oskrzeli miała) - a od wczoraj katar i 37 - kurcze zastanawiam się skąd nagle dziecko które przez 1,5 nie chorowało ani razu ma już 5 infekcję tej zimy (zapalenie oskrzeli, dwa razy przeziębienie i raz jakiś wirus z 42 st. gorączką ale bez innych objawów). Normalnie paranoja. WIecie co za głupia jestem na to wszytsko....
Głuszek skądś to znam mniej więcej w połowie listopada Olek miał kaszel ale nie miał gorączki ani kataru oczywiście p. doktor przepisała antybiotyk. Po 10 dniach bez zmian kaszel zrywający duszący świszczący w nocy Olek się wybudzał. Kolejna wizyta coś na alergię - wziewny lek. Po 10 dniach bez zmian. Kolejna wizyta i mówię może wymaz zrobić bo może to jakas bakteria może testy bo może rzeczywiście alergik i tak zeszło. Pani doktor nie zrobiła niczego. Olek dalej pokasłuje juz nie tak jak wcześniej a wiosną sama się za niego wezmę pójdę do alergologa itp. Lekarze nie potrafią leczyc przepisują to co im wcisną przedstawiciele medyczni.........ja też załamuję ręce
magdalenkakol
Fan(ka)
Noo to widze ze infekcje wszedzie atakuja. Moja corcia tez przeziebiona katar, kaszel jak na razie lecza ja sama.. Rutinoscorbin, wit c, seoptolete ale od wczoraj jej wlaczylam inhalacje z mucosovanu a dzisiaj zastaniwam sie czy nie podzioalac bardziej radykalnuie czyli berodula, mucosolvan i flixotide.. ona jest alergiczka i wiem cze do naszej pani doktor sie nie dostane a w zwyklej pzychodni dostanie antybiotyk ktory i tak nie podziala jak do konca tyg nie bede widziala poprawy todopiero sie z nia wybiore do lekarza..
milkaaa
Czerwcowa mama'08
Dziewczyny - dbajcie o siebie - to nei sa zarty. Mi sie zdarzylo jak juz pisalam miec przy 38,5 skurcze i bole podbrzusza. Na szczescie wszystko sie uspokoilo. Moja starsza corcia juz sie wylizuje, ale mala...wczoraj w nocy miala 40,2 stopni po podaniu leku p/gorczkowego. niemoglam juz nic podac wiecej - bo i tak przekroczylam dzienna dawke, oklady nei wchodza w gre...koszmarna noc...
kasiau30
Czerwcowa mama'08
Ja niestety należe do osób które prawie wcale nie chorują a jak już to biorę coldrex, 2 dni wolnego i znowu do pracy. Teraz się niestety tak nie da, wiem, wiem, z godziny na godziny mnie rozbiera. Jak narazie nie byłam jeszcze w ciązy na zwolnieniu więc i tak jest dobrze. Najbardziej nie lubię jak mnie boli gardło.
reklama
Mam już dość tej upiornej zimo - wiosno - nie wiem co. Gdyby był mróz to te wszystkie bakterie i wirusy by wyginęły A tak. choróbska się rozprzestrzeniają . I wiecie co, teraz się cieszę, że nie chodzę do pracy, bo w szkole musi byc okropnie dużo zarazków. My na szczęście się jakoś trzymamy...zdrowo.
Milkaaa dziś od rana nie wiem czemu myslę o Tobie. A wiem pod kątem domu. Mam ogromną nadzieję, że zostaniemy w Olsztynie i nasza podolsztyńska działeczkowa inwestycja w końcu ruszy. Tymczasem postanowiłam rozpocząć wyprawy do urzędu gminy i zacząć powoli załatwiać to co się da, żeby ew. na marzec mieć zaczątek.....Teraz czytam na necie o tych wszystkich pozwoleniach itp. Mąż wiadomo praca do 17 i to 90 km jeszcze trzeba wrócić do domu. Więc ja na zwolnieniu z dobrym samopoczuciem postaram się zawojować urzędasów moim rosnącym brzuszkiem może znajdą litość. Pozdrawiam
Milkaaa dziś od rana nie wiem czemu myslę o Tobie. A wiem pod kątem domu. Mam ogromną nadzieję, że zostaniemy w Olsztynie i nasza podolsztyńska działeczkowa inwestycja w końcu ruszy. Tymczasem postanowiłam rozpocząć wyprawy do urzędu gminy i zacząć powoli załatwiać to co się da, żeby ew. na marzec mieć zaczątek.....Teraz czytam na necie o tych wszystkich pozwoleniach itp. Mąż wiadomo praca do 17 i to 90 km jeszcze trzeba wrócić do domu. Więc ja na zwolnieniu z dobrym samopoczuciem postaram się zawojować urzędasów moim rosnącym brzuszkiem może znajdą litość. Pozdrawiam
Podziel się: