reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Bo jeśli liczy się tylko L4 na ciążę to mam 99 dni. Myslałam , że może wchodząc w Nowy 2008 rok to się liczy jakos od nowa. A jeszcze tak jak wcześniej pisałam u mnie( w pracy w szkole) dziewczyny doliczyły mi w kadrach zwolnienia od września takie tam L 4 na przyziębienia i juz zgłupiałam. I powiedziały że muszą się poorientować....no nic...najważniejsze nie przegapić , żeby nie zostać bez kasy>

"Do jednego okresu zasiłkowego zlicza się okresy nieprzerwanej niezdolności do pracy z powodu choroby, a także okresy poprzedniej niezdolności do pracy spowodowanej tą samą chorobą, jeżeli przerwa między ustaniem poprzedniej a powstaniem ponownej niezdolności do pracy nie przekracza 60 dni" - art. 9 ust. 1 i 2 ustawy o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa :-)

reklama
Ja tylko niosę pomoc :zawstydzona/y: A prawnicze wykształcenie + dociekliwa natura każą mi w takich sytuacjach szukać konkretnych uregulowań prawnych, bo wiem, że "panie w kadrach" nie zawsze muszą wszystko najlepiej wiedzieć:tak:

To teraz nie mam problemu bo nawet nie muszę prosić Pań z kadr zeby sprawdziły ile byłam na L 4 bo ma to w kompie mój ginekolog...hihihihi;-)

reklama
widzę, że więcej Dziewczyn ma nieco skomplikowaną sytuację rodzinną
Chyba my dwie...... Trzeba żyć mądrze i wtedy wszystko się ułoży tylko co z tego, że Ja o tym wiem. Trochę za mało. Ale poradzimy sobie. Tworzymy taką rodzine jaka byc powinna tylko wiadomo mój Olek nigdy nie zapomni, że ma ojca i jaki by on nie był to go będzie kochał. Swoją drogą pewnie Olka ojciec jeszcze zmądrzeje na stare lata ale wtedy może być za późno na budowani więzi i kontaktu. W zasadzie Krzysztof był i jest przy nim więcej niż ojciec....ajjjjjjjj tematy:dry:

Do góry