reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
No to wiecie ta moja p. doktor w przychodni to go tylko wąży:szok:nic nine mierzy żadnej głowy klatki piersiowej długości ciała:angry:taka leniwa baba. Jeszcze pyta mnie : Zdrowy?????Sama niech sprawdzi czy zdrowy. SZOK:szok:

reklama
Dzięki dziewczyny za troske. Synuś już lepiej, choć nadal kapryśny. Teraz śpi na podwórku, ale pogubił nam się rozkład spania i jedzenia. I nie możemy załapać rytmu.

Witajcie!
Azile, Lorcia -trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki zeby szybciutko dochodziły do siebie po tych okropnych szczepieniach!!!
Nasz pani doktor przekonała mnie do tych skojarzonych szczepionek i pierwsza bedzie we wrzesniu- mam nadzieje ze jakos to zniesiemy ;-)
My dzisiaj nockę mielismy dziwną- Bartus zasnął ok. 22 i wstał o 2 na cyca i pozniej budził sie co godzinę- mysle ze kupki nie mógł zrobic, biedactwo teraz spi- bawił sie ze mną chwile i nawet chwycił grzechotkę do rączki :szok::szok::szok: ale jestem dumna!
Nie wiem dlaczego nie mogę wstawic dwóch suwaczków naraz :baffled::crazy: wiecie jaki jest tego powód?

Magdziarka Bartus w poniedziałek bedzie miał 6 tygodni, we wtorek bedzie szczepiony na żółtaczkę, a we wrzesniu własnie ta skojarzona bedzie.

ja mam szczepienie już 19.08:-( i najgorsze jest to że idę z Karolem i Mikosiem więc płacz będzie na całego:-( Karoś dostanie pneumo i meningokoki...

Darunia z suwaczkami nie pomogę:no: nie znam się zbytnio:zawstydzona/y:

Ja zdążyłam zaliczyć dworek, mała usnęła więc byłam pewna że będzie spała 2,5 h to ja spokojnie zostawiłam u babci i poszłam do sklepu a ona się obudziła po 10 minutach. Babcia ją powoziła trochę w wózku i jak przyszłam to już nie płakała.
Magda u mnie tez pielęgniarka mierzyła i sądzę że to po prostu żeby wpisać w kartę bo podawała wyniki lekarce.

reklama
Dziewczyny składłyście deklarację czy coś takiego do ośrodka o wybór pediatry? Czy załatwiła to położna jak przyszła na patronaż? Bo ja już nie wiem...

Moja mała dzisiaj jakaś niespokojna... jakby za ciepło jej było... po kąpaniu mi się już p 45 minutach na cyca obudziła, a zazwyczaj spi minimum 4 godziny :baffled: ale trochę pociągnęła i zasnęła...

dzisiaj ją u teściowej zważyłam, tzn. najpierw na wagę z nią weszłam, a potem sama, no i kluseczka waży 6200 :szok: czyli w 2 tyg. kolejny kilogram jej przybył :szok::szok::szok: czyli w ciągu 7 tygodni równe 3 kg, oj chyba pediatra będzie kręcił nosem (u nas jest taki mądry, co niemowlaki by odchudzał i jedzenie im ograniczał :dry:)

czytałam gdzieś, że czasem pediatra zaleca szybciej wprowadzać nowe pokarmy jak dzicko tak ładnie przybiera, ciekaw co mi powie nasz pediatra, do którego prywatnie chodzimy, bo na tego w ośrodku nie ma co liczyć i co się z nim liczyć ;-)

mała po kropelkach biogaia dalej ma problemy z kupką, robi gęstszą, ale dalej się śluz pojawia, no i ciągle sie pręży... za to bączki takie sadzi, że dorosły nie dałby rady :-D:-D:-D

Do góry