reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
hej diewczyny u nas dziś dzien do d... Mikołaj calutki dzien nie spal marudził zasną dopiero po kąpani i nadal się budzi nie wiem jak zniose dzisiejszą noc :-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
U nas kiedyś było tak że była rejonizacja i dziecko było automatycznie przypisane d o przychodni rejonowej. Teraz jest tego sporo więc rodzic idzie sam do wybranego ośrodka i wypełnia deklarację.
Mata to taka kartka A4 którą z resztą trzeba podpisać samemu więc może położna dawała ci coś do podpisu ?
Mata to faktycznie duża przy mojej
Jolu oby dzidzia byla grzeczna i dała pospać :-)

Położna wypełniała jakieś papiery przy mnie, chyba ze 2 sztuki jak nie więcej, ale już nie pamiętam czy coś podpisywałam...
Kasiu a mała to rzeczywiście przestaje być małą, aż boję się co to poźniej będzie :szok:;-):-D

Potem wiesz, inaczej się karmi , dziecko inaczej je i co innego , ważne żeby potem rozsądnie postępować ( nie dawać soczków do picia i słodyczy i takie tam ) a teraz jak szybciej przybędzie to się nic nie stanie.

Ja mojej próbowałam dać koperkowej herbatki i niestety - nie lubi - wyciągała język i śmiesznie buzią kręciła , ach
Mata żeby było śmiesznie to u mnie położnej nie było wcale. Jak poszłam , wypełniłam deklarację to mi kazali iść do pediatry , ona ją obadała i to chyba był patronaż bo innego nie było

Dziwne, u mnie położna była już 3 razy (raz mnie nie było hihi), ale zraziłam sie do niej, bo nie ma podejścia do dzieci, a je bada. Mała strasznie przy niej płacze... A gad takie bzdury, że szok. Pytałam sie jej co mam robić, żeby brzuch wrócił do dawnych rozmiarów, a ona na to, że ćwiczyć (z tym to się zgodzę), jeść połowę tego co zwykle i wciągać brzuch :szok::szok::szok: herezje jakieś... od kiedy to kobieta karmiąca ma przechodzić na drastyczn dietę :confused: a oczywiste jest, że olbrzymich ilości sodyczy nie jem i staram się zdrowo odżywiać, a ona mi o ograniczaniu jedzenia :baffled:

w poniedziałek się chyba wybiorę do ośrodka i wszystko załatwię :sorry2:

jutro idziemy na wesele, aż się boję jak mała zareaguje na taka ilość osób (ma byc ponad 120 :baffled:). Dobrze, że mamy bliziuko do domku, więc w razie czego wrócimy... z ubraniem nie szalałam, bo i tak w nić ładnego się nie mieszczę... idę tak samo ubrana jak na chrzciny małej, tylko mam nadzieję, że nie będzie zimno :sorry2:

Hej dziewczyny!
Mały w końcu usnął a w dzień pospał tylko 1 godz z przerwami - i ten czas poświęciłam na sprzątanie bo mogą jutro wpaść znajomi na kawę a ja nie lubię mieć bałaganu.
Mata mi dokumenty wypałniła położna jak przyszła na wizytę
Magdziarko ja też mam prasowania całe tony ale we wtorek i środę mały nawet ładnie pospał (2-3 godz) w dzień więc nadrobiłam. Obiady robię wieczorami jak śpi.
Alize życzę zdrównka maluszkowi i żeby szybko po tej szczepionce doszedł do siebie :tak:

Mata mi kazali w szpitalu wypełnic deklaracje kto bedzie pediatrą w osrodu dla Bartka.
U nas była ładna pogoda, ale pozniej zaczęło lac- mam nadzieje ze Bartus pospi ładnie w nocy bo zmeczona jestem :dry:
wszystki mamusiom zyczę przespanej nocki i spokojnych maluszków ;-)

Witam z rana dziewczynki , niestety nie bardzo wyspana , mała się obudziła w nocy i zaczęła się uśmiechać i gadać a ja cieszyłam się do niej i gadałam i jakoś po godzinie usnęła a potem co godzinkę się budziła. Rozbraja mnie jej uśmiech więc jej wybaczam, odeśpię kiedy indziej .
Mata to rzeczywiście głupia baba - kto ciężarnej karze dietę stosować ?

reklama
Kasiau oglądałam małą na zamkniętym. Jest sliczniutka.
Aniknulko dzięki za tros~kę - stanik już kupiłam teraz sięmartwię czy mi cycki nie wypadna jak mleko przybierze:-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry