reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie mamusie :-)
zaglądałam z rana, ale taka cisza była, że szok :szok: a pomyśleć, że jak byłyśmy w ciąży, to kilkugodzinna nieobecność skutkowała nadrobieniem kilku stron na wszystkich wątakch :-D ale jeszcze trochę, maluszki podrosną i znów się zacznie produkowanie postów ;-)

Iwoszku witaj po przerwie, doskonale Ciebie rozumiem, bo ja też często bb podczytuje, a piszę rzadziej :tak:

Milkaa widzę, że Olga to mały głodomorek, tak jak moja :sorry2: w 5 tyg. przytyla 2 kg i coś mi się wydaję, że dużo jej nie brakuje teraz do podwojenia swojej masy urodzeniowej :baffled: no i do tego ubranka już w rozmiarze min. 68 muszę zkładć, bo inne ciasne się robią :szok: oj rosną te nasze dzieciaczki :-D:-D:-D

ja też staram się w końcu nadrabiać stopniowo braki kobiecej ręki w domu, bo do tej pory to mąż robił w domku więcej niż ja :zawstydzona/y: ale mała mi się normuje i staje się bardziej przewidywalna, więc łatwiej za cokolwiek się zabrać :tak: 2 dni wieczorem prasowałam i już prawie nic nie zostało dawno nie widziałam tyle ubrań na półkach :szok::-D

Mgdziarko udnego pobytu u Mamootka :-)

dzisiaj myślałam, że pomogę uboierać salę na sobotnie wesele, ale zaczęli coś widziwiać, hałasowalidużo i mała niespokojnie spała, więc tylko łaziłam w tą i spowrotem, aż mnie nogi bolą :baffled:

była u nas połozna, wymęczyła malutką (szykowaliśmy się właśnie na spacer i mała mi przysypiała, myslałam, że pigułę rozszarpię :crazy:) i dowiedziłam się, że szczepienia dopiero będą, bo zabiegowa i pediatra z urlopów dopiero wróciły... no i nadrabiaja zaległości w szczepienich, ale jak przedzwonię, to mnie szybciej wezmą, więc jutro będę dzwonić ;-)

mała dzisiaj ładnie kupkała sobie, rano jak ją przebierałam, to prutnęła mi 3 razy, a ja oczywiście nie zdążyłam pampersa zamknąć :baffled: no i w ślicznej musztardowej kupce był pajacyk, nóżka małej, przewijak, moja noga, fotel ipodłoga :szok::baffled::-D ale zdolna ta mała :-D:-D:-D ale niestety dalej ją męczy, ma sporo śluzu, a do tego zdażyło się trochę pasemek krwi :dry: ale zadzwonilismy do pediatry i nas uspokoiła. powiedziała, że tak może być, bo karmię piersią, a krew to dlatego, że jelitka jeszcze niedojrzałe i ciężko pracują :tak: i kazała mi pić baaaaaardzo dużo, to wtedy śluzu powinno być mniej, no i mamy kupić kropelki biogaja, które pomogą jelitkom szybciej dojrzeć:tak: zobaczymy jaki będzie skutek...

malutka już wypracowała sobie rytm dnia. Pobudka ok. 4-5, trochę się pobawi, pouśmiecha, naje się i jak ma dobry humor to zaśnie, jak nie, to marudna jest do 10-11, potem ładnie śpi, budzi się co 2-3 godzinkuna jedzenie, koło 16-17 ma kolejny okres czuwania, najczęściej do kąpieli (chyba, że ma dobry dzień i przyśnie ;-)). Kąpiel koło 19, poem jedzonko z dwóch piersi, usypianie i koło 20:30-21 już sobie śpi. Budzi się w nocy koło12-1, potem koło 2-3, więc nie jest źle :tak:

reklama
Mata bardzo sie ciesze ze Dobrusia uregulowała sobie tryb życia, mysle ze moj Bartus tez powoli sobie wszystko normuje :tak: coraz czesiej zasypia sam bez cyca- i jest to dla mnie wielkie dokonanie ;-) dzisiaj nawet sie ubrałam i nie chodze w koszuli nocnej 24h na dobę ;-) powoli wszystko nabiera kolorów :-) oby tak dalej mamusie! :tak::-)

Nie mam czasu poczytywać was dokładnie ale tak piąte przez dziesiąte. Od wczoraj zaczęłam stosować "łatwy plan". Mały je co 2 godziny potem chwilka zabawy i potem spanko. Jest ciężko! Niestety usypiam małego na rękach,ale ide metodą małych kroczków. Od kiedy go żadziej karmie ma owiele mniej kolek. I to jest plus.
Madziu ja od dziś zaczynam kalendarz obserwacji prowadzić. Jak masz jakieś dobre rady to poprosze o nie.
Mój mąż się ze mnie śmiej że studiuje książke, on jest ostrożny w twardych teoriach do dzieci. Wiec sama sie musze męczyć z tym "łatwym planem"
Trzymajcie sie słaodko wszystkie mamusie!
Iwosz witaj ponownie!

mata super że Dobrusia się normuje:-) dorodna z niej dziewuszka:tak: u nas różnie ta rozmiarówka wygląda czasem 62 za małe a czasem w sam raz:sorry2: 68 nosi ale jest jednak ciut za duże ale w upalne dni się przydaje:tak:

magdziarko pozdrów Mamoota życzę wam słonecznej pogody:tak:

azile trzymam kciuki by wszystko się unormowało:tak: i byś miała więcej czasu na bb:-)

witam was dziewczyny ja tylko z małym pytankiem czy któraś z was dostala @ , ja dopiero tydzień temu przestałam krwawić po porodzie a dziś już dostałam @ :-( i czuje się strasznie z tym :-:)-:)-:)-(. Mały zaczyna mi w dzień coraz mniej spać ale jest grzeczny ;-)

Jolu ja jeszcze nie dostałam @ ale od kilku dni pobolewa mnie brzuch:baffled: więc na dniach za pewne dostanę....
cieszę się że Mikoś zaczyna powoli kojarzyć dzień i mam nadzieję że zacznie ci ładnie spać w nocy:tak:

Jolu jak się nie karmi to szybciej się dostaje @ , ja od niedawna noszę wkładki bo tak psychicznie lepie się czułam z podpaskami a wy tu już o okresie :szok:
Mata ile te twoje cudo waży ?

reklama
Azile dobre rady, żebym je miała to bym była milionerką. Sama się uczę a dzisiaj np Antoś nie usnął wieczorem po jedzeniu tzn usnął ale po 1, 5 godziny i wex bądź mądry. Niby trzymam się rytmu i przy trzecim ziewnieciu ( tak niedokładnie;-)może byc i drugim) odkładam Antka niby śpi a za chwilę oczy jak złotówki . Fakt, ze leżał grzecznie ale juz mi plan bierze w łeb. Co do karmień masz rację . dziecko jak bardzo często je to ma ciagle obciążony żoładek, który musi non stop pracować i trawic, stąd częstsze kolki. Rada Tracy coś pomiędzy karmieniem na żądanie a regularnym. Ja tez mimo butelki nie trzymam sie ścisłego karmienia np co 4 godziny gdy widzę, że Antek pcha pięści do buzi daję smoka..jak zassie, że aż słychać jakby przełykał znaczy głodny gdy wypluwa to nie chce jeśc tylko widać takie ma zajęcie..Uczymy się naszych dzieci i tyle. Sprawdzam Antka co lubi - czy cisze cze muzykę itp...jakoś się zgramy

Ja jeszcze nie mam @ a już tak mało mleka sciagam, że prawie nie jest matką piersią karmiącą to powinnam dostać szybciej.

Do góry