reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja ubieram małego tak jak Lorcia :tak:
Dzisiaj bylismy w koncu u lekarza- Bartus zdrowy, ładnie przybiera na wadze 5200g nie ma alergii itp, itd. zaleciła mi bym karmiła 15 min jednym i 15 min odrazu drugim cycem i wiecie co tak zrobiłam potem na chwilę odłożyłam małego patrze a on sam mi zasnął pierwszy raz bez cyca :-) i juz mi spi ok. 2 godz. alez jestem dumna ;-) powiedziała ze mam jesc wszystko- smazone, pieczone itp, oprocz wiadomo wzdymających, cytrusów i ziarenek smaku ''knorra'' :baffled: babeczka konkretna- za tydzień pierwsze szczepienie, troszke sie boję :-( mam nadzieje ze bedzie ok :tak:

reklama
Mata ja tez jem banany i to od porodu, nawet 2 dziennie i nic małemu nie jest :sorry2: spróbuj sobie od np. pół banana czy kawałka arbuza a potem zwiekaszaj ilosc jesli małej nic nie bedzie- ja tak robie i doktor powiedziała ze najlepiej wszystko jesc po troszkę i zwiekszac- wtedy dziecko nie bedzie alergikiem, a na własne zyczenie mozna wychowac alergika :baffled: tak mi oswiadczyła :dry:

mata ja arbuza jadam już od dawna i jakoś małemu nic nie jest a o bananach nic nie słyszałam w sumie przy Karolu jadłam i nic nie było a i teraz jem i nic nie jest...wiadomo że jem max 1 na dzień a czasami przez tydzień w ogóle także jestem pewna że małemu nic się nie dzieje:tak:

Ja w sumie też staram sie jeść wszytskiego po troche, ale jeszcze mam obawy przed niektórymi rzeczami...
A nieswiadoma kilka dni po powrocie ze szpitala zajadałam sie jajecznicą, a potem przeczytałam, że nie powinnam smażonego i jajej, bo mogą uczulać :baffled: ale małej nic nie było, więc raz na jakis czas jajecznicę sobie zjadam :-p

Musze jutro zadzwonic do osrodka, bo mała skończy niedługo 7 tyg. a o szczepieniac cicho, a położna w końcu brała ode mnie nr tel. a skąd ja mam wiedzieć kiedy sa szczepienia:angry: (no dobra, mam dostep do neta, więc to nie problem, ale jakbym nie miała:sorry2:)

A Wy też się dowiadywałyście, czy do was dzwonili, że trzeba na szczepienie przjść?

Mi dzisiaj powiedziała ze za tydzien szczepienie, a pozniej bedziemy sie umawiac na konkretną datę- ale nie zawiadamiali mnie z przychodni :baffled: sama muszę o to dbac :baffled:;-)
kurcze a w niektórych miastach powiadamiają o wszystkich szczepieniach :dry:

jest ścisły kalendarz szczepień. Pierwsze po ukończeniu 6 tygodni .

Ja jem też w zasadzie wszystko oprócz tych spraw nabiałowych..no uważam na czekoladę a i tak mały ma krostki teraz wyglądają ciut inaczej nie są zaognione i nie blisko uszu ale koło bródki i na policzkach ale tak nisko..no nic...poczekam aż zejdą:tak:

Mata ja dziś idę na szczepienie ale nie wiem czy ją zaszczepia bo coś mała mi pokasłuje . Mnie zapisywała na konkretny dzień. Lepiej może zadzwoń i się zapytaj.

Moja tez często ma zimne rączki a ciałko ciepłe.

mi dzis kazali sie zgłosic na szczepienie...
i sie okazało, ze szpital nie przysłał karty szczepien:baffled: no i szczepienia nie było:baffled: heh... dopiero jutro wysla i najwczesniej w piatek mozemy przyjsc:zawstydzona/y: heh... bezsens.
Mała mierzy juz 63 cm (urosła 5 cm) i wazy 5200g czyli w 4 tyg przytyła 1,1kg;-) wiec całkiem niezle:-)

Byłam tez u ginki w końcu... przyjeła mnie bez kolejki, bo jej powiedziała, ze córeczka czeka, a ze co chwile musze karmic... :-p ale baby były na mnie zle, ale co tam... tez nieraz sie tam wyczekałam:-)
i wogole podobno szyjka ładnie sie zwineła, rana po pęknieciu jeszcze troszeczke musi sie zrosnac, ale tez juz trzyma:-) a ta dziura wielka co została... to juz tak zostanie. Podobno to pochwa mi sie obnizyła czy jakos tak..., no nic bede musiała sie przyzwyczaic:zawstydzona/y: jedynie zostało jakies zapalenie i dostałam jakies globulki i maść no i obowiążkowo tantum rosa... . Za 3 miesiace mam sie jeszcze zgłosic, ale ciesze sie, ze jest w miare dobrze i nie potrzebnie sie martwiłam:-)

reklama
Asiowo to fajowo ze u ginki wszystko ok!
Ja dopiero ide 25-ego ale mam zadzwonic 14-stego bo wtedy wraca z urlopu i moze szybciej mi sie uda wybrac ;-) kurcze a chciałabym jak najszybciej bo połog mi sie juz skonczył z tydzien temu mimo ze dzisiaj jest 5 tygodni od porodu ;-) musze tez zdecydowac sie na jakiąs antykoncepcje- tylko jaką? jestem zielona! no i mogę zacząc męczyc męza :-D:-D:-D
...Bartuś dalej spi- az mi sie nudzi :szok::-) tylko na chwile sie obudził na cyca zjadł solidnie z 20 min i zasnął... mam nadzieje ze noc tez mi ładnie przespi ;-)

Do góry