reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Daruunia jak będziesz u ginki to ci coś zaproponuje. Ja biorę cerazette dla karmiących.
Byłam na szczepieniu z małą nawet dużo nie płakała.
Waży już 5240 , główka 39,5 , klata 38 . Następne kuj kuj we wrześniu.
Magda
bo ty tak o tej czekoladzie a może mały uczulony na kakao ?
Ja się pytałam ginki czy mogę spróbować mleko to mi doradziła przetworzone typu jogurty czy biały ser . Dziś zjadłam jogurcik ,zobaczymy

reklama
Jeju - dziewczyny - ja dzis mala zwazylam - co prawda w ubranku - w pajacyku na domowej wadze - tzn najpierw zwazylam meza a potem wreczylam mu mala...i doznalam szoku - wychodzi ze ona wazy 5800 :szok:
w 2,5 tyg przybrala ok 1200 g:szok:
a urodzeniowa miala 3910 - dzis konczy 5 tygodni
rekordzistka

Ostatnia edycja:
.
A jakie jecie owoce?
I jak ubierać dziecko jak w pokoju 26 stopni?
Czy dziecku zimno jak ma zimne rączki??

ja jem:
-banany, brzoskwinie, nektarynki,śliwki, porzeczki,wiśnie, czereśnie,norele
-arbuza próbowałam - Bognie nic nie było,ale mnie bolał brzuch,więc dałam sobie spokój

niestety po moich ukochanych jabłkach młoda jest niespokojna - więc chwilowo odpuściłam
;-(

czesc!!

podczytuję was w miarę regularnie tylko jakoś brak mi weny napisanie...+ trochę rodzinnych problemów...

Bogna fajnie się rozwija - ciągle jeszcze sporo śpi, ale w chwilach czuwania cudnie się uśmiecha i "gada" :-)
Krzymek dalej pokojowo do niej nastawiony :-)

do pracy wracam prawdopodobnie już w listopadzie - na początek na pół etetu,a potem na cały-maluchy będą z babcią; całe szczęście pracuję w dyżurach więc tak naprawdę będę z nimi całkiem sporo :-)

na szczepienie idziemy w przyszłym tygodniu - podejrzewam młodą o jakieś 6 kg :-) - bo totaki ludzik Michelin się zrobił :-)

postaram się częściej pisać :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie... jaka straszna cisza na forum :baffled:
Milkaa rzeczywiscie rekord w przybieraniu na wadze :szok::-) gratuluje ;-)
Iwosz fajnie ze juz wiemy co u Ciebie! serdecznie Was pozdrawiam!
Ja mam chwilkę spokoju bo Bartek zasnął, ide dokończyc obiad bo Ł wraca dzisiaj z pracy po 14-stej :tak:
Mam pytanie do Was mozna uzywac balsamu z L-karnityną karmiąc piersią?
Dzisiaj zjem panierowanego fileta- usmazonego mam nadzieje ze Bartus zniesie to dobrze ;-)

Cześć dziewczyny.Wyjatkowe powitanie dla Iwoszki - buziaczki dla Bogny.

Ja znowu nie pojechałam do Mamoota bo pogoda do d..y. Ale jutro chocby nie wiem co jadę. Piekę właśnie obiecana szarlotkę, którą zawioznę na wkupne. Zdjęcia pamiątkowe porobimy i pokażemy efekty spotkania:):-).

Byłam dziś z rana z Olkiem na zakupach( wiecie zeszyty piórniki itp). Mąż ostatnio często pracuje przez internet i zostaje w domku wtedy mi duzo łatwiej się gdziekolwiek ruszyć. U nas dzisiaj na obiad pizza. Mąż ją super robi.Wieczorem też jadę do Galerii handlowej po prezent na panieńskie dla mojej przyjaciółki...

Antoś leży z Olkiem i oglądają Mini - Mini :-DZauważyłam( bo zapisuję w celu tworzenia łatwego planu T. Hogg) że Antoś wczoraj jadł co 4 - 5 godzin po około 150 ml czyli wydłuza czas między karmieniami i zwiększa ilość wypijanego mleczka...ciesze się bardzo.Buziaczki lecę wywiesić pranie. A wiecie co zrobiłam ustaliłam sobie pla tygodnia w konkretny dzień pranie w inny prasowanie( tak mi łatwiej) i w ten sposób nie myslę każdego dnia co robić...

Ja dziś prasowałam ze 2 godziny.
Magda może spróbuj białej czekolady.
Wczoraj zjadłam jogurt a dziś serek homogenizowany i odpukać na razie nic jej nie jest. Mam straszną ochotę na pomidora ale muszę poczekać bo nie będę wiedziała po czym małej będzie źle - oby nie .
Teraz starszą trzeba zadowolić i ruszyć na dworek.

Magdziarka-Maja nie ma zaognien w zgieciach kolan czy lokci,ale ma mala ciemieniuszke.No,zobaczymy,na razie dieta.
A propos czekolady-pediatra pozwolila mi tylko na czarna.

reklama
hejka mamuśki:tak:

Iwoszku super że się odezwałaś:tak: i cieszę się że u ciebie wszystko w porządku a Bogna pięknie rośnie:tak:
Mój Mikoś mnie dziś tzn. w nocy zaskoczył:-) poszedł spać ok 20 a obudził się na karmienie dopiero o 2:szok: byłam w szoku jak spojrzałam na zegarek:-D
Powoli zaczynam stresować się przedszkolem Karola:sorry2: no wiecie moje kochane dziecko rusza w świat:-D szykuję wyprawkę i takie tam przedszkolne sprawy...już za 3 tygodnie zaczynają się zajęcia integracyjne...
Darunia chyba Bartuś zaczyna ci się normować:-) trzymam kciuki by tak już zostało:tak:
milka ale malutka przybrała:szok::-)

Do góry