reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Hejka!
Ja na chwilkę :-D bo mam na gazie obiad na jutro :-) hihi mały śpi od 21 i zaraz może się obudzić.
Darunia mój też często chce cyca nawet co 15 min ale to przez ten upał - poprostu chce mu się pić
Asiowo gratuluję takiej córci może Jasiek wziąłby przykład z babyboomowej koleżanki :tak:
Ola cieszę się, że są jakieś postępy z brzuszkiem potrzeba troszkę czasu żeby się unormowało ale powinnaś uważać na to co jesz może coś mu szkodzi :tak:
Patyk Kasiau ma rację - nie wolno szczepić chorego dziecka ale zanim szczepią pediatra bada maluszka:tak:
Joaś życzę żebyś odpoczęła chociaż chwilkę i może znalazła jakąś pomoc :-) powodzenia kochana:-D

Witam kolejną mamusię i jeśli są problemy to trzeba się nimi dzielić :-D tutaj są same pokrewne dusze, które pomogą :-)

dobra kobitki zmykam
buzialki :-) i trzymajcie się nie dawajcie się :tak:

hejka:-)

u nas dzisiaj bardzo ponury dzionek się zapowiada...leje, wieje i 15 stopni raptem na termometrze:szok: także spacer raczej odpada:-(
ja oczywiście od 5.30 na nogach:wściekła/y::sorry2:

Cześć. U nas też brzydko a miałam jechać do Mamoota i przełożyłam to na jutro. Wczoraj nie odzywałam się bo wróciliśmy od teściów i nie mogłąm się we własnym domu odnaleźć poza tym rozpakowywanie toreb i bagazy Olka z wakacji itp. dzisiaj pranie i ogarnianie chaty ciag dalszy i zakupy bo przez te dwa tygodnie naszej nieobecności nawet lodówkę miałam rozmrozoną.
My dzisiaj wstaliśmy o 8 rano więc jest OK nie narzekam.
Kupiłam w końcu kieckę na wesele. Jak znajdęminutę zrobię zdjęcie i wrzucę. W tę sobotę mam panieńskie...
Jeśli chodzi o Antosia tfu tfu tfu nic nie powiem...złego zle nie będę chwaliła żeby nie zapeszać jest dobrze, tylko Antek dziwnie je zamiast np 120 ml co 3-4 godziny to on mało bo np 60 co 1,5 ale chyba o tym już wspominałam a nie mam sumienia go przeciągnąć.Prawie wcale już nie ściągam mleka..Antos zaakceptował Nutramigen( moje mleko dostaje raz - dwa dziennie).

Wczoraj lekarka podpowiedziała mi, ze na polepszenie perystaltyki jelit u takich maluszków można podawać Dicoflor. Podobno jest bezpieczny i nie uzależnia, tylko pomaga dojrzeć układowi pokarmowemu. Od dzisiaj zaczynamy, podobno potrzeba kilku ładnych dni, żeby zauważyć poprawę. Mam nadzieje, ze skończą się prężące noce i kupka już nie będzie problemem.

cze Magda może ty mi pomożesz ? Czy dzień porodu ma coś wspólnego z terminem wypłaty macierzyńskiego ? o nie wiem czy kasę powinnam dostać na początku miesiąca czy po 19 stym bo tak urodziłam ?

Magdziara, mam ten sam problem. Według zaleceń na opakowaniu (Bebilon Pepti) powinnam dawać 150ml co prawie 5 godzin. Ale jak to wytrzymać, kiedy Lukasz jeszcze niedawno wisiał na piersi co 1,5h. Lekarka powiedziała, że lepiej dać więcej jednorazowo, żeby dłużej wytrzymał, a nie dawać zbyt często mniejszych porcji, bo może dojść do sytuacji, że będzie wołał o jedzonko co godzinę :confused:

reklama
Kasiu z tego co sie orientuję, to do dnia porodu wypłacany jest zasiłek rehabilitacyjny/l4 czy na czym się tam było, a od dnia porodu liczą macierzyński, ale trzeba dostarczyć akt urodzenia dziecka do pracy :tak:

szkoda, że Agacina do nas nie zagląda, ona na pewno by dokładniej wiedziała :sorry2:

Do góry