reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
hello

ja dzis noc w domku - a to jednoznaczne jest z wieczorem przy kompie
poczytalam troche i powiem Wam ze u nas tez jakies krostki sie pojawily....na buzce, na lini wloskow i kawalek za nia, na szyjce. Czerwone z zolto-bialymi koncoweczkami. Schodza po krochmalu - oby to byly potowki...sama nie wiem
Jesli chodzi o cudowne kosmetyki - u nas hitem jest krochmal. Nawet oilatum z nim przegrywa - a tanie to nie jest - i butelka wystarcza na 2-3 tygodnie...Krochmal jest the best. Kapiemy sie w nim co 3-4 dni

Do lekarza w sobote z pepkiem nei doszlam...bo...przychodnia chyba byla nieczynna:angry: Nikt nie odbieral telefonow - a probowalam natretnie przez 2 godziny
Oddziela sie ten pepuszek, wiec nie panikuje. Tylko kurcze ona zaraz skonczy 5 tygodni:zawstydzona/y: i ciagle te pepowinke trzyma

reklama
Cześc dziewczyny!
Ja wpadam jak zwykle na chwilę a tu namnożyło się problemów :szok:
Witaj Ola - u mnie na brzuszek pomogły - masaż brzuszka zg ze wskazówkami zegara, i rowerek nóżkami maluszka - gazy odchodziły że hej :-D a nie stosowałam nic poza infacolem i sama piłąm herbatkę herbapolu
Agusia gratuluję poprawy maluszka i oby tak dalej :-)
Magdziarko ja też zła na swojego m ale powstrzymałam się od kłótni i stłumiłam złość w sobie- dziś jeździł Kubica i praktycznie cały dzień spędziłam z małym, na dodatek wczoraj mieliśmy gości i cały dzień przy garach, zmywaku i ogólnie... no cóż wczoraj chociaż trochę pomógł i przetarł podłogi ale wszystko na mojej głowie. Dziś jeszcze prasowałam mu koszule na cały tydzień a nie tknęłam maluszkowych ... poza tym na złość pomógł wyjazd (chwilowy) nad wodę chociaż mały darł się i cały czas cyc lub ręce to i tak jakaś odmiana dla mnie i moich nerwów :wściekła/y:
Mogę teraz być trochę rzadziej na BB bo brat zabiera laptopa.
Buziaki dla was wszystkich
Pozdrawiam :-D

HEJ!!!

Widze ze macie troche problemow z maluszkami, ich skorka, spaniem, aktywnoscia rytmem dnia. Ja to mam wszystko lacznie tylko pomnozone przez 4. Nie narzekam, ale tak jak pisalalm na "nieobecnsciach" musze zniknac na dluzej, zajac sie porzadnie i do konca dziecmi i domem. Moze w koncuw tym calym zamieszaniu znajdzie sie miejsce dla mnie. Bo poki co jestem na ostatnim miejscu.
Obecnie nie mam juz pomocy do dzieci ani pomocy w sprzataniu. Sciskam Was cieplo. Zycze wszelkich sukcesow z maluszkami i... mezami (badz tez partnerami - nie wazne sa szczegoly)

Witajcie mamusie.
Mój mały też jest uczulony na nabiał, miał całą buźkę w krostach, za uszkami, uszka, ramionka i zaczęły się kolki :no:
Zmiana diety trochę poskutkowała, przynajmniej nie drze się jak szalony. 3 tyg temu od dziadka złapał infekcję wirusową i to też ciągnie się za nami:no:.
Jak ma kaszelek i tak chrząka to można go zaszczepić?
Przypętała się też ciemieniucha:no:
Jak widzę że małemu ciężko zrobić kopę wsadzam go na 10 min do leżaczka i takie ułożenie sprzyja i jest kupa.
Dziś Arturek sam przekręcił się z brzuszka na plecki.:-):-):-)
Pozdrawiam Was mamusie i Wasze dzieciaczki:-)

Aniknulka dzięki, zaczynam etap z masażami. Lukasz nie jest zachwycony, ale on ogólnie nie jest dzieckiem promieniującym entuzjazmem :-) Widzę, ze Twoje Szczęście też nie jest najcichszym bobaskiem w okolicy. Ale i tak nic pewnie nie pobije mojego rozdarciucha - czekam tylko aż w końcu sąsiedzi zaczną mi zwracać uwagę :baffled:
patyk83 znam ten ból z krostami, ciemieniuchą i kolkami. Mimo, że wyeliminowałam z diety cały nabiał i tak musiałam walczyć z objawami skazy. Podobno mleko jest nawet w chlebie, więc ciężko ograniczyć nabiał do zera... Fajnie masz z tym leżaczkiem, Łukasz ostatnio jakoś się na swój obraził i za nic nie chce w nim leżeć...

Czy Wasze dzieciaki robią postępy w utrzymywaniu głowy leżąc na brzusiu? U Łukasza piorunujących nie widzę... Ta pozycja idealnie go usypia, bo nie może machać przy niej rączkami i się nakręcać :-)
A tak w ogóle to chciałam bić pokłony Mamom, które mają więcej niż jedno dziecko, jak Wy to robicie!!!

Patyk przed szczepieniem zawsze pediatra bada dzidzię i stwierdza czy jest zdrowe bo jak nie to nie wolno szczepić chorych dzieci bo to grozi komplikacjami. Jak kaszle twój maluch to zawsze możesz o tym powiedzieć lekarzowi przed szczepieniem to go dokładniej osłucha :-)

reklama
Do góry