reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Oj Marta rozumiem cię z tą dietą. Mąż w weekend przyjechał i na moich oczach zajadał się moim ulubionym serkiem pleśniowym i innymi rzeczami których nie mogę , mama tez zrobiła krokieciki i inne smakołyki których też nie mogłam, na domiar złego małej na buźce wyskoczyły krostki i na razie myślę że to od truskawek i nawet się boję myśleć że to od nabiału bo na śniadanie codziennie rano zajadam się płatkami na mleku

reklama
mam pyt. jak ubieracie swoje pociechy w domu bo boję się że za lekko go ubieram. Ubieram go w body i skarpetki bez czapki ewentualnie przykryje go kocykiem lub pieluchą w zależności jak jest na dworze w dodatku wszędzie mam okna otwarte firanki się ni ruszają to chyba nie ma przeciągu.
Moja położna powiedziała abym wszystko jadła. Na odparzenia pupy poleciła mi maść Bepanthen którym smaruje też piersi. Mojemu głodomorowi musiałam podać mleko modyf. na zmianę z moim mlekiem, przynajmniej zaczął spać bo po moim mleku prawie nic nie spał bo wciąż był głodny.
Zastanawiam się czy to normalne aby przy każdym purtnięciu była kupa bo to prawie jest przy każdej pieluszce.

Ja moją ubieram trochę cieplej bo miała rączki zimne więc uznałam że same body to dla niej za mało. Co do kupek to moja też za każdym razem jak zmieniam pieluszkę ma kupkę mało ale za każdym razem.

Mata myślę, że mała odsypia to co nie przespała będzie dobrze :-) jednak obserwować nie zaszkodzi :-)
Renata jeśli rączki i stópki ma ciepłe to wystarczy bodziak i skarpetki - przynajmniej ja tak robię przy Jasiu jednak po kąpieli obowiązkowo pajac, czapa i frotte skarpety :tak:
Milka ja najpierw wycieram pupkę chusteczką (te grubsze sprawy) a potem przemywam wacikiem nasączonym wodą z odrobiną Oilatum miseczka zawsze jest pod ręką a Jasiek przy kąpieli się drze więc lepiej nie budzić całego domu wpadłam na takie rozwiązanie:-)

Joas pisala ze byc moze dzis wyjda do domku - czeka na wyniki krwi

u nas w upalne dni w domu jest przyjemnie - wiec wnioskuje ze w ogole mam chlodniej w mieszkaniu - bo nie wyobrazam sobie malej ubrac tylko w body...na bank by byla lodowata
ja ubieram pajacyk, czasem pod niego body na kr rekaw
jak spi lub lezy w kolysce - cienki kocyk

Ostatnia edycja:
U mnie popołudniu w pokoju jest 26 stopni. Jak wczoraj miał pajaca bo ostatnio kichał to się zgrzał więc zakładam bodziaka na dł rękaw i pod kocyk i wtedy jest mu dobrze:tak:

JOAŚ GRATULACJE. BUZIAKI DLA MARTYNKI

maajka mojemu Arturkowi też oczko ropiało, z dnia na dzień było coraz gorzej, w przeciągu dwóch dni już tak okropnie ropiało,że całe oczko było zalepione ropą. Nie pomogła sól i rumianek, pediatra przepisał krople z antybiotykiem
i po tym jest już prawie dobrze.

Witaj Darunia w domku i na BB

Mam pytanie do mam po cesarce. Smarujecie bliznę jakąś maścią lub kremem??

Hello!
Joaś zostaje z małą pod solarium do czwartku:-(
mata- trzymaj się, kochana z tą dietą! Czego mu nie zrobimy dla tych maluchów...;-)
Dziś pierwszy raz od porodu wyszłam z domu na godzinę. Powiem wam, że aż odetchnęłam głęboko, jak weszłam do domu. A w windzie (wracając) zobaczyłam, jak cudownie się umalowałam- plamy nierozprowadzonego podkładu na policzkach, tusz na powiekach... A spotkanie było biznesowe:-D:-D:-D.
Chyba zacznę stosować metode woda+ mydło, choć powiem Wam, że pod kran to bym sie ją bała wsadzić- wierci się coraz bardziej. A głowę trzyma sztywno.. a to na inny wątek:-)

U nas z oczkiem bylo podobnie. Dostałam receptę na kropelki ale wcześniej lekarz kazał przemywać kilka razy dziennie rumiankiem a jak by nie przeszło po 5-6 dniach to miałam wykupić krople. Na szczęscie nie bylo takiej potrzeby i z oczkeim już jest prawie dobrze:tak::tak:

Dzisiaj była u mnie polożna zadzwonilam żeby przyszła do małego bo od kilku dni całymi dniami nie śpi tylko placze. Myślałam że zwariuję ale oczywiscie kolkę to pierwszą odrzuciłam za przyczynę no bo jak to rano i wieczorem ją ma. Oj jaka ja głupia jestem i naiwna. A wydawać by się mogło że jak wychowałam jedno dziecko to prawie wszystko wiem. A tu nic nie wiem. Czuję się jakby to bylo pierwsze dziecko
A tu położna mówi do mnie, że Kuba ma ewidentnie kolkę bo akurat mial czas niespania i krzyku. Więc widziała co wyprawia.
No i mam mu podawć 2 rzy dziennie Espumisan dać do zapicia trochę plantexu i następnie cyc. A sama mam pić meliskę. I jak do piątku nic się nie zmieni to mam isc do pediatry i podobno apteka robi jakieś lekarstwo na kolkę na zamówienie.

Darunia witaj w domku:tak::tak::tak:

Joaś na Ciebie też czekamy:tak::tak::tak:

Mój Kubcio jest zimno lubny. W domku tylko w bodziaczku. A kupki to różnie czasami przy każdej zmianie a czasami ze 3 razy zmieniam pieluszkę bo tylko zesikana jest.

reklama
w szpitalu i położna powiedziała mi że mam patrzeć na stópki czy są zimne bo to wyznacznik czy dziecku jest zimno cy ciepło. Nie chcę go za bardzo przegrzewać.
Właśnie też miałam cesarkę ale na razie nic nie robię, bardziej martwię się zgubieniem brzucha bo jest jeszcze duży Zastanawiam się kiedy można ćwiczyć brzuszki bo za 2 miesiące jestem na weselu i chciałabym wyglądać jakoś. A może macie jakieś inne sposoby na zgubienie

Do góry