reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
ja wczoraj wieczorem dostałam strasznego bólu pachwiny prawej - normalnie nie mogłam sobie miejsca znaleźć :-(
mam nadzieję, że to tylko naciąganko ;-)

Dzięki:-) Obserwowaliśmy je troche z ginem i widziałam jak dotykało główki rączkami:tak:A brzuszek jaki duży, istny Tata:-D

Ciekawi mnie, temat pod tytułem: Rodzić z mężem czy bez? Zastanawiałyście się już może nad tym?
Przy pierwszym dziecku była ze mną mama(bo mój M. nie chciał,chyba się bał,a ja go nie zmuszałam) mama pomogła mi bardzo bo ona to taka cierpliwa jest i nigdy nie pokazuje zdenerwowania...
Tym razem mój M. chce być przy porodzie i czasami mnie to przeraża bo nie wiem jak on się zachowa i czy da radę,z drugiej strony chciałabym,żeby zobaczył jak się kobieta musi umęczyć aby wydać na świat dzieciątko...
Mówią,że jak ojciec jest przy porodzie to buduje się więż miedzy nim,a dzieckiem.Muszę stwierdzić,że to prawda bo specjalna więz jest między moją mamą,a córką, od początku są ze sobą bardzo zżyte.

Ja bym bardzo chciała aby mój narzeczony był przy mnie. Zawsze to można poczuć się ,,bezpiecznej'' jak jest ktoś bliski. On ma już 2 córki i nigdy nie pytałam jak to było... Myślę jednak, że chyba do tej sfery nie był raczej dopuszczany ponieważ np. I raz w życiu był u ginekologa..ze mną :-)
Najpierw zaprowadzę go do szkoły rodzenia myślę, że pomogą tam rozwiać wiele męskich wątpliwości

Ten przepis po coś jest! ktoś go wymyślił nie dla własnego widzimisie ale z jakieś przyczyny. Jak ciąża jest już widoczna - brzuszek jest na wierchu tak że pasy mozna przłożyć pod brzuchem to jak najbardziej jestem za zapinaniem pasów ale jeśli jest wszesna i dzidzia jest nisko ja bym nie ryzykowała.

Głuszku, ale to właśnie kobiety w widocznej ciąży są zwolnione z obowiązku zapinania pasów - dopóki nie ma brzuszka, trzeba zapinać. Czyli np. zaświadczenie od lekarza o ciąży nie jest usprawiedliwieniem, brzuszek musi być już wyraźny. Rozumiem, że właśnie ktoś, kto wymyślił ten przepis uznał (z niezrozumiałych dla mnie powodów), że dopiero wtedy pasy mogą być dla dziecka niebezpieczne. Zresztą, z tego co wiem, ten przepis obowiązuje tylko u nas - na Zachodzie już dawno ten wątpliwy "przywilej" dla kobiet w ciąży został zlikwidowany.
Poza tym, chyba nie chodzi o to, że kobieta bez pasów może wylecieć przez przednią szybę - to faktycznie jest mało prawdopodobne - ale o uderzenie brzuchem w kierownicę lub deskę rozdzielczą, co raczej będzie miało gorsze skutki niż przytrzymanie pasami.
Jeśli kogoś jeszcze interesuje temat pasów, to może zajrzeć np. do artykułu "http://automoto.panoramainternetu.pl/porady/article,438303.html

reklama
Poza tym, chyba nie chodzi o to, że kobieta bez pasów może wylecieć przez przednią szybę - to faktycznie jest mało prawdopodobne - ale o uderzenie brzuchem w kierownicę lub deskę rozdzielczą, co raczej będzie miało gorsze skutki niż przytrzymanie pasami.438303.html
To jest z punktu widzenia kierowcy. Jeśli jednak kobieta siedzi po stronie pasażera, to o kierownicę raczej nie uderzy, a może wybić głową szybę, w najgorszym wypadku wylecieć z auta.

Do góry