reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
weź przestań - co tu do pocieszania!!!! Masz dziewczynkę i chłopaka tylko się cieszyć a nie pocieszać!!!!! Jakbyś miała dwóch chłopaków - tez super a dwie dziewczynki - tez fajnie.

PS> Gorzej jakbyś miała 4 córki na przykład - to juz pech :-D:-D:-D

reklama
Moja corcia to chyba czeka na to czy bedzie mia siostre czy brata.. jak sie dowie ze siostra to bedzie ok ale jak brat to gorzej.. No ale ona to juz prawie pannica w tym roku bedzie miala 9 lat..

Ja powiem wam ze zaczyna mi okropnie dokuczac kręgosłup. Moje dziecko wazy juz 11800 kg i nie jest lekka. Brzuszek rośnie a kręgosłup mam już scharatany od lat (dyskopatia) - jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak to sie skończy wszystko - na wózku inwalidzkim chyba... Są dni że normalnie nie moge chodzić tak mnie boli. Zaćżęłam ćwiczyć codziennie, biorę masaże i jest trochę lepiej. Pilnuje wagi ale już 3 kg na plusie a tu jeszcze tyle mieisęcy przede mną!!!!! Od wiosny ide na basen. Musze jakoś dotrwać do tego czerwca:-(

gluszek mnie tez kregoslup okropnie boli. Kuba tez do lekkich nie nalezy nieraz jeszcze musze go podnies. Wazy 16 kg staram sie jak najmniej go dzwigac ale wiadomo jak jest z takimi dzieciakami.

Dzis poszlam trochu pozniej do kosciola miejsca juz nie bylo zeby sobie usiasc. Po 30 min musialam wyjsc o malo co nie zemdlalam a plecy bolaly okropnie.

To ja dopisze głos na "tak" żeby nie zapinać pasów. Dzięki temu że w 15 tygodniu ciąży z Marysią nie miałam zapiętych pasów moje dziecko zyje i ma sie całkiem dobrze. Ja wiecie w 4 miesiacu brzuch jest jeszcze bardzo nisko (ja w ogóle miałam go wtedy niziutko) i nie ma za bardzo możliwości przełozenia pasa pod brzuchem. Miałam poważny wypadek. Uderzyłam w samochód który nagle zachamował na drodze 5 pasmowej gdzie nie ma pasów ani świateł wiec nie bardzo była przyczyna takiego zachamowania i dlatego nie miałam szans wyhamować. Jechałam około 70 km/h jak uderzałam miałam pewnie z 40/50 km/h - nie wypadłam przez przednią szybę - mało to prawdopodobne - bo z przodu jest kierownica w którą się zazwyczaj uderza. I tak własnie się stało - biodrem uderzyłam w kierownicę a głową w szybę. Na szczęście oprócz urazu kręgosłupa i ogromnego stresu nic sie nie stało ale gdybym miała nie zapięte pasy najprawdopodobniej straciłabym tą ciąże.
Ten przepis po coś jest! ktoś go wymyślił nie dla własnego widzimisie ale z jakieś przyczyny. Jak ciąża jest już widoczna - brzuszek jest na wierchu tak że pasy mozna przłożyć pod brzuchem to jak najbardziej jestem za zapinaniem pasów ale jeśli jest wszesna i dzidzia jest nisko ja bym nie ryzykowała.

reklama
Dziękuję Wam Kochane Dziewczynki za dobre słowo - od razu lepiej mi na duszy :-) Jeszcze raz DZIĘKUJĘ :-)
a wracając do pasów - już mam ten Besafe i powiem Wam, że jak to zobaczyłam to myślałam, że to jakaś totalna ściema. Dzisiaj jednak specyfik ten został zamontowany i muszę przyznać, że super sprawa - ten dolny pas jest bardzo nisko - prawie, że na nogach - no i oto chodziło :-)

Do góry