reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witam mamusie u mnie nic sie nie dzieje cala nocke smacznie spalam a teraz jak nowo narodzona wyszykowalam sie i lece do sklepu kupic jakies pysznasci cos zjem sobie dzisiaj smacznego bo niewiem jak dlugo potem nie bede mogla zajadac sie smakolykami wiec korzystam poki moge pozdrawiam Was i dziekuje za krakanie pozniej sie odezwe zycze Wszystkim milego dnia:-)

reklama
Joaś, Marlena do roboty Kobietki;-) Trzymam kciuki, żeby i u Was w końcu coś się zaczęło:tak::tak::tak:

Mój synek właśnie jakieś pół godzinki temu zasnął wojował od 7.30 :szok::szok: No i nie obeszło się bez owinięcia. Tak to pojadł cyca i zasypiał przy mnie, a każda próba mojego wstania kończyła się krzykiem:wściekła/y:no i żebym mogła cokolwiek zrobić musiałam go zawinąć i smacznie śpi.
U nas dzisiaj pogoda sprzyja spacerkom, jest ciepło, ale wieje przyjemny wiaterek. więc jak się obudzi to idziemy połazikować troszkę, a przy okazji odbiorę Kacpra z przedszkola:-)

A ja mialam wczoraj ciezki wieczor z Majka-za nic nie chciala isc spac,tylko cyc i placz,cyc i placz,a w miedzyczasie noszenie i lulanie.....Za to jak juz usnela to spala ponad 4 godzinki,wiec niezle.
A dzis sa urodzinki M i chcialabym mu cos fajnego podarowac od siebie i Majki-myslalam o odcisnietych stopkach Mai i to w ramke,na pewno by go to wzruszylo.A moze macie ciekawsze pomysly w tym stylu?

Dr Piotrowska przyjmuje w Diagmed (w gabinecie u Osobki Morawskiego), ul. Narbutta. Pracuje w Instytucie Matki i Dziecka, robi echo serca dzieci i plodu.

terminy na połowę sierpnia dopiero :-(

zapisałam młodą do Centrum Damiana na poniedziałek - może babeczka będzie sensowna...

Hej dziewczynki!
Mały usnął po długiej batalii aż cycki mnie bolą.... będę musiała posmarowac je purelanem lepszy od bepanthenu :tak: polecam
Jasiek wali kupy i sika ale od wczoraj słyszę jak mu się ten pokarm przelewa w żołądku troszkę mu się ulewa ale mam nadzieję, że nie będzie problemów:tak:
Ogólnie to trochę mi kicha i chyba nie będę go codziennie kąpać jak zalecił lekarz i krótsze spacerki :tak:
Dziewczyny w dwupaczkach KRA KRA KRA

Julia, Mata życzę zdrówka Waszym pociechom :)

Hej Babeczki:-)

Po pierwsze Josiu i Marlenko życzę Wam szybkiego rozpakowania :-)

Mateusz także nie mogł wczoraj zasnąć al to pewnie tez przez te upały - w sypialni było 28 stopni :szok:
w pon. będą nam montować nowe rolety, które nie przepuszczają ciepła i światła więc w sypialni będzie znośniej.

Chciałam podzielić się pewnym przykrym doświadczeniem, które było dane przeżyć mojej koleżance. Otóż, ona ma coreczkę 6 mies.,która leżała sobie w wózku i nagle moja koleżanka patrzy a Mała wsadziła sobie smoka (element plastykowy ) do buźki i zwymiotowała. Gdyby akurat nie było przy Malej mojej koleżanki - Mała mogłaby się udusić.
Zadzwoniła do Aventu a tam jakaś ,,mądra'' babka powiedziała aby oduczyć wsadzania smoka do buźki - zaznaczam, że mówimy o 6-mies. dziecku.

Morał z tego taki aby kupować bardzo duże smoki aby Dziecko nie było0 w stanie włożyć sobie go do buźki.Szkoda,że człowiek musi uczyć się w ten sposób.
Chociaż zdarzenie miało miejsce tydzień temu - moja koleżanka do tej pory jest roztrzęsiona

Dziewczyny, bylam na ktg, na badaniu. Czekam na wolne miejsce na patologii, moze sie zwolni dzis wieczorem, moze jutro rano... Zapis ok, ale za dlugo to trwa, glowka mocno przyparta, ae szyjka nie drgnela od tygodnia...

Joaś trzymam kciuki :-D mam nadzieję, że miejsce się znajdzie:-)

A mnie moja mama znów nastraszyła. Wczoraj oglądała reportarz, że m-czne dziecko dostało zapalenia opon móżgowych bo za późno wykryto u niego wirusa półpaśca. Mały miał zaczerwienienie na skórze ale matka myślała, że sama zadrapała dziecko a to był wykwit :szok: moja mama już nawet w masce nie chce przychodzić bo się boi a mąż mimo, że jest w domu uważa, unika małego, je oddzielnie z rodzicami ale nie chce się przenieść na 2 tyg do moich rodziców. Z jednej strony go rozumiem, trochę to krępujące a w domu najlepiej. Jesteś z małym w oddzielnym pokoju a M z daleka. Nie wiem sama już co mam robić na razie nie złapaliśmy tego świństwa i mam nadzieję, że tak zostanie ale coraz wicej słyszę o tej chorobie, że ktoś złapał i mam znów nerwa. Wiem, że mały ma z mojego pokarmu przeciwciała ale ryzyko zawsze istnieje. Niech oni już wyzdrowieją :tak: i będzie spokój

Ostatnia edycja:
reklama
Aniu;
Jacek był ostatnio podziębiony i nieświaomy nosił Mateusza, całował i kąpał ... chociaż bałam się o to czy nie załapał czegoś od niego - na szczęście nic Mateuszowi nie było - takie Maluszki są silne

Do góry