reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Cicho tu coś dzisiaj, wszyscy łapią witaminkę D :-D:-D:-D
Dziś mały kończy 6 tygodni i poszłam spytać lekarza co ze szczepieniem ale powiedział żeby narazie na ten upał nie szczepić. Może za jakieś 2 tygodnie. Dla mnie git tyle się maluszkowi oszczędzi

No,ja pozno dzis zagladam,bo mala jak zwykle od rana tylko u mamusi na raczkach....Troche drzemala,co dawalo mi czas na zrobienie sniadania,przemycie sie,wstawienie prania-ale wszystko to oczywiescie na raty.
Tutaj juz nie ma upalu,jest kolo 20stopni,chlodny wiaterek,pokropuje deszczyk-wiec wlozylam ja do fotelika samochodowego i wyszlysmy posiedziec na balkonie.No i od razu tak usnela,ze spi juz prawie 2 godzinki!Wczoraj to najwyzej pol godzinki.
Za to w nocy ladnie spi-dzis spala od 23.00 do 4.15,potem 8.20,wiec moglam troche pospac.
Wczoraj byla u nas pielegniarka,sprawdzila jej sluch (slyszy bardzo dobrze),zwazyla,obejrzala ten nieszczesny pepek (wszystko z nim dobrze,suchy jak drewno,a odpasc nie chce).

ja tez mam nadzieje ze Joas juz z maluchem :-)
Maly dzis spi wiecej niz wczoraj wiec mam nadzieje ze ta butla co stoi i straszy nie bedzie potrzebna...byl Pan Srodowiskowy i powiedzial ze jest zdrowy i dlugi;-) przytyl az 40g ale rownie dobrze mogl schudnac wiec jest ok:-)
a pogoda deszczowa wiec chyba nici ze spacerku..szkoda bo wczoraj tez nie bylismy:-(

Powiedzcie mi kochane czy w te upały wychodzicie na dworek ?
Ja już sama nie wiem czy wychodzić z domku a jeśli już to pewnie po 12stej sporo

ja wychodzę z małym dwa razy dziennie..
rano do 11-tej góra 12-tej chyba że idę do parku to nawet dłużej i później bo tam mam gdzie się schować przed słońcem..
i w ok 17/18 by troszku ochłonąć od tej gorączki..

a ja zaczęłam ranek dość tragicznie:eek: moje kochane maleństwo dostało buli brzuszka oczywiście przeze mnie:zawstydzona/y: zjadłam coś co mu zaszkodziło ale niestety nie wiem co dokładnie więc zaczynam eliminację:-(
przez dwie godziny nosiłam go przypartego brzuszkiem do brzuszka bo tylko to pomagało-biedak nie mógł zrobić kupki i nawet espumisan mu nie pomógł...w chwili obecnej sytuacja opanowana i śpi smacznie...

Ja jutro jadę z małym do chirurga dzieciecego żeby wykluczyć refluks, mój maluszek nadal ulewa,niestety:-:)-:)-(Mam nadzieję,że ten chirurg coś pomoże:dry:

Mata ja z tym ulewaniem i krztuszeniem oraz brakiem oddechu mam tak samo:no:
Wiem to okropne ja też ryczałam. Teraz krztuszenie poszło w niepamięc bo karmie butlą ale ulewanie i niespokojny sen są nadal,aż mi serce pęka jak się męczy.Przez cały czas go pilnuje:-(

Joaś coś się nie odzywa :dry:
są dwa wyjścia, albo już ma dość ciąży, albo wejść nie może na bb bo już jest z maluszkiem i mam nadzieję, że to to drugie :tak:

Hehehe... Niespodzianka! W dwupaku! Zalatana jestem... Odezwe sie pewnie albo jutro po badaniu ktg, albo juz jak sie wypakuje...
Marlena sie nie odzywa i teraz ja obstawiam!

reklama
Joas do rodzenia marsz!!!!!!!!!!!!!!!!

nie popisze z wami bo Antek mi nie daje..... Je ciagle cycka apotem nie chce spać. Dzisiaj karmię go wieczorem z butelkie nie ma co..i zobaczymy jak uśnie znaczy, że sięnajadł..tak sobie to na logikę wytłumaczyłam..skoro nie moge nawet z piersi odciągnąc 50 ml do butelki to może rzeczywiście mam mało pokarmu nie wiem..zobaczymy..czas pokaze

Do góry