reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
NA NIESZCZESCIE TO JA SIE POCHOROWALAM:-(LEKARKA DALA ANTYBIOTYK BO TO BAKTERYJNE ZAPALENIE GARDLA I TCHAWICY, MOWILAM JEJ ZE KARMIE WIEC DALA MI COS TAKIEGO ZE WOLNO, ALE ANTYBIOTYK TO ANTYBIOTYK:no:

IWOSZ Z MALUTKA COS NIE TAK?

JOAS PRZECIESZ TY JESTES SPORO PO TERMINIE, MUSZA ZNALEZC MIEJSCE.:eek: TRZYMAM KCIUKI!!!

reklama
Aniknulka życzę całej twojej rodzince dużo zdrówka abyście wszyscy się mogli cieszyć Jasiem a tobie i dzidzi w szczególności żebyście nie złapali tego choróbska :-)

Joanna25 faktycznie przerażająca historia z tym smokiem :szok:

Zuzkus tobie też dużo zdrówka :-)

Ja dziś planowałam spacerek ale popołudniu a tu zaczęło padać potem przestało ale słońce i wysoka temperatura a teraz znowu się zachmurzyło

marlenka kolejka zwolniłam a ty nadal w dwupaku :-), na to wychodzi że moj Mikołaj zamkną czerwiec:tak:.
A tak apropo dziewczyny co ja mam jeśc bo mało mam pokarmu i musze dokarmiać Mikołajka butelką bo mało pokarmu :-(.

Jola podstawą jest wypijać 3 litry dziennei a nawet i więcej. najlepiej wody niegazowanej mineralnej. Często przystawiać mluszka do piersi, jak możesz to połóż się z mały na cały dzień do łóżka i karm i dużo pij. Możesz kupić sobie herbatką na poprawienie laktacji. A jeść możesz to co Kasiau napisała na wątku o karmieniu.

Jolu spokojnie, pokarmu pewnie przybędzie :tak: spróbuj więcej pić. Ja polecam też herbatkę na laktację hipp ale tą do parzenia, nie w granulkach :tak:

Aniknulka oby wszyscy szybo wyzdrowieli i mogli się Jasiem cieszyć :-)

zuzkus zdrówka Tobie, a lekarz chyba wiedział co Ci zapisał:tak: ja zaraz po porodzie też dostałam antybiotyk, jeszcze w szpitalu :tak:

Dziewczyny trzymam kciuki za szybkie wypakowania :tak: bo kto to widział 10 miesięcy w ciąży chodzić :eek: leniuszki z tych Waszych maluszków, nie ma co ;-)

Joaś...czekam na Twoje rozpakowanie z niecierpliwościa!!!

Aniknulka - będzie dobrze zobaczych choróbsko minie a Jasio się nie zarazi!!

Zuzkus zdróweczka kochana!!

A mi pani w aptece powiedziała że herbatki laktacyjne są do d..y bo sa mocno rozrzedzone i żeby zadziałały to trzeba duuuużo wypić...Ale Joaanna ma jakąś dobrą ziołową herbatkę .Joanna..napisz jaką???

Wiecie co Wam powiem Antek spi na spacerach w samochodzie itp..w domu w ogóle nie licząc nocy....Najlepsze jest to, że jak usnął dzisiaj w aucie a jechałam z nim do pediatry to pediatra go badała rozbierała a on się nie obudził!!!Jajca jak berety chyba go mąz będzie woził i usypiał...

Ostatnia edycja:
majka 100 lat dla M!!!!:-) a pomysł na prezent super:tak: na pewno M się ucieszy:tak:
Joanna to troszku mnie wystraszyłaś:szok: mój synek upodobał sobie smoki NUK.
Joaś zdrówka życzę!!!!obyś nie musiała zbyt długo leżeć w szpitalu!
Jola dużo picia i grunt to pozytywne nastawienie:-) a i herbatka laktacyjna do parzenia też może zdziałać cuda:-) u mnie działa:-)
magdziarka jak Antoś???robiłaś próbę z butlą???

a moje kochane maleństwo od 11-tej śpi z przerwami na cyca:szok: pewnie da mi popalić w nocy:-D

Lorciu tak wczoraj mąz mu dał Nan1 wypił koło 100 ml zrobiłam 120..był taki sam jak po cycku sam nie usnął trzeba go było kilka razy podnosic itp. Czyli to nie wina jedzenia tak sobie to wymysliłam. a napisałm na innym watku o wadze Antosia więc nie ma watpliwości że dziecko je i rośnie. Ataków kolek tez nie ma no troszkę gazów to tak ..ale żeby być cały dzień niespokojnym i nie spać..chyba taki charakter. No nic..przetrwamy w czwartek Olek jedzie na 10 dni z babcia na wieś do prababci a potem z teściami na 10 dni do Chorwacji czyli 20 dni bede mogła poświęcić się tylko Antosiowi to będzie inaczej...przetrwam to!!!Chociaż momentami wydaje mi się że nie dam rady a potem jakoś jest!!!

Dziewczyny co robimy z watkami nasze sliczne czerwcowe brzuszki i przygotowania do porodu...robimy porzadki!!!!!!!!!!!!!

czesc Dziewczeta

wpadam doslownie na sekundke
chcialam tylko powiedziec ze u mie juztak bywa ze wialka radosc tlumi zawsze cos - cos zlego co idzie w parze....i tym razem po lzachszczescia byly lzy zalu i smutku

w skrocie napisze ze Olge zostawili w szpitalu, mnie wykopali - z powodu braku miejsc. u nas na oddziale kobietki leza na korytarzach juz:szok:
przebadali mi dziecko na wszelkie sposoby - wszystko przez to ze miala szmery na sercu po porodzie i zrobili jej echo serca - zbyt szybko - bo w 1 dobie - a robi sie je w 3 dobie = kiedy otawrta zastawka - pozostalosc po zyciu plodowym zamyka sie. Na szczescie z malutka wszystko w porzadku, serduszko zdrowe, inne badania tez - jest jednak zolta i ma bilirubine na granicy normy - wynik z dzis 14.9 a szczyt zoltaczki wyst jutro. Zostawilam ja zatem na naswietlanie i jutro na 100 % zabieram - chocby na wlasna prosbe

Wkleje zaraz na zamkniety fote malej. I kiedys - jak juz przestane walczyc z nawalem pokarmu - opisze moj porod :tak:

reklama
Milkaa no to trzymam kciuki zebys jutro mala zabrala do domku:tak:
Joas szybkiego rozpakowywania:-)Marlena rowniez:-) Kra kra:-)
a ja sie troche zaczynam martwic ale mam nadzieje ze niepotrzebnie bo mam wrazenie ze Bruno cos malo dzis je...ssie przewaznie 10-15min i zasypia i spi godzine albo dwie...moze powinnam go czesciej budzic bo przedluzanie karmienia nic nie daje i tak zasypia...co myslicie doswiadczone mamusie?

Do góry