reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
U mnie nocki do przejścia. Kuba po pierwszym nocnym karmieniu laduje u nas w łóżku i jak ma ochotę to pociąga cyca albo śpi. Ja się wysypiam przy okazji. Choć obiecuję sobie od kilku dni, że bedę go odkladała to niestety narazie mi się nie udaje:-(

Jola ogromne gratulacje. Jesteś wielka:tak: Takiego dużego dzidziusia urodzić siłami natury:szok: Jestem pod ogromnym wrażeniem.

Aniknulka współczuję że Jasio tak Ci daje popalić. Napewno jest Ci cięzko. Ale musisz jakoś dać radę. Czasami mam to samo z Kubą ale dzięki Bogu nocki chociaż mam spokojne. Kupiłam otulaczek i jak tak płacze to go owijam i szybciej udaje mu się zasnąć.

A dla dwupaczków wielkie KRA KRA KRA. Ale się te /wasze dzidzie uparły, że nie chcą się urodzić. Widocznie dobrze im w brzuszkach,

Cos Milkaaa po ktg sie nie odzywa... czyzby zostala do porodu???? Czego zycze jej z calego serca - na 2 lipca miala termin z usg. Trzymam za nia kciukasy.
Ja jutro o 8 rano mam ktg... Cos znow sie leciutko boje, denerwuje... Rowne 41 tygodni.... Oj, ciezko sie robi, ciezko...
Trzymajcie kciuki jutro, prosze...
Pozdrowionka dla Was wszystkich, odezwe sie po powrocie (cokolwiek to znaczy;-))

Ja w końcu uspiłam mojego marudę ale jeszcze postękuje mam nadzieję, że pośpi ze 2 godz to i ja odpocznę i cycki :-)
Agusia mój to musi miec ręce na wierzchu inaczej płacz myślałam, że smok pomoże kupiłam ich z 10 ale ma odruch wymiotny i nie chce tylko cyc mówię wam mam to samo co Azile :szok: i Mata :szok: horror wczoraj to juz ze złości powiedziałam "kupuję humane i butlę" tak miałam dosyć :wściekła/y: a dziś znów tuliłam maluszka i nawet bolące brodawki nie przeszkadzały - czy to normalne, że takie ma się nerwy a potem wszystko przechodzi?

Aniknulka-to normalne:-)

DZIEWUSZKI W DWUPAKU-KRA KRA KRA

Ja dzisiaj dałam mojemu bobaskowi przegotowanej wody-wyduldał 75 ml:szok::szok::szok: i spi jak suseł.Te upały sa okropne.Chyba moje mleko za tłuste bo pic sie dzidziusiowi chciało.Cudowne to było jak duldał i duldał-głęboko patrzac mi w oczy-a jak zabierałam butelke to marszczył brwi ze złoscią.:-)

Hejka!
Mój mały wyssał z obu cycków i smacznie śpi :-) a ja mogę zjażeć do cioteczek :-D
Limba mój tak marszczy brwi jak zabieram cyca :-) później szybko oddycha i rzuca rączkami, że jeszcze chce :szok:

Dwupaczki KRA KRA KRA

Dzięki dziewczynki tam myślałam o tym akcie urodzenia tylko szwagier mi zaczął coś motać o wypisie i zgłupiałam.
Mam nadzieję Mata i Alize że wasze maluszki będą grzeczne tak jak moja jest w miarę , bynajmniej - często przy cycu ale nie cały dzień.
Współczuję suteczkom.
Może faktycznie to przez upały , może spróbujcie dać butlę z wodą do picia , taki eksperyment może przyniesie jakieś efekty.
Moja też nie bardzo toleruje smoka ale jak nie jest głodna to załapuje na szczęście .
W nocy budzi się przeważnie o 12stej a potem o 5tej , zje i jeszcze 8 rano .
W dzień jest gorzej bo popije troch potem pół godzinki albo godzinka i pobudka , popije z 10 minut , usypia i znowu tylko godzinka albo pół. Na dworku śpi dłużej ale te upały nie za bardzo dają pospacerować. Wczoraj wolałam siedzieć w domku w chłodzie niż wystawiać małą i siebie na taki żar.

Aniknulka te nerwy to zupełnie normalne, kiedy człowiek nie ma czasu się napić i nie pamięta kiedy jadł a dziecie cały czas płacze to sama wychodzę z nerw, a mam jeszcze dwoje starszych. :zawstydzona/y:
Woda faktycznie dobra i choć nie jestem zwolenniczką dopajania to kiedyś sama się złamałam:cool:

Milka może już tulisz malucha?!

Joaś KRA KRA KRA i trzymam kciuki za KTG

reklama
Agusia mój to musi miec ręce na wierzchu inaczej płacz myślałam, że smok pomoże kupiłam ich z 10 ale ma odruch wymiotny i nie chce tylko cyc mówię wam mam to samo co Azile :szok: i Mata :szok: horror wczoraj to juz ze złości powiedziałam "kupuję humane i butlę" tak miałam dosyć :wściekła/y: a dziś znów tuliłam maluszka i nawet bolące brodawki nie przeszkadzały - czy to normalne, że takie ma się nerwy a potem wszystko przechodzi?

Ja z tymi smokami miałam to samo z Kacprem. Kupiłam chyba wszystkie rodzaje i żaden mu nie pasował tak jak u Ciebie odruch wymiotny:szok:. Ciężko czasem bez smoka przetrwać. Kuba natomiast średnio chce ssać bardziej nie chce niż chce ale czasami na kilka minut da się oszukać.
Nie martw się tymi myślami ja też czasami mam ochotę przejśc na mleczko w proszku jak już nie wyrabiam. A z drugiej strony mam wyrzuty i tak w kółko. Czekam teraz na laktator bo zamówiłam i spróbuję ściągać mleko i dawać z butli może to będzie dobre rozwiązanie. Sama nie wiem.

Coś mi się wydaje, że Milka na porodówce albo już tuli Olgę. Oby tak było. Trzymam za nią i pozostałe dwupaczki kciuki

Mój Kubulek teraz drzemie sobie, zasnął jak odkurzałam:-D i jak tylko wyłączyłam odkurzacz już się obudził:szok: Ale teraz przymknął oczka. Jak się obudzi to lecimy na spacerek. U nas nie ma upałów. To znaczy est ciepło ale wieje przyjemny wiaterek.
No i jutro jdziemy na USG bioderek

Do góry