reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Joas - a Ciebie kiedy na oxy wezma?? Masz jakas graniczna date ustalona?
jak tylko skurczy brak - to oxy zalatwi sprawe

Najbardziej mi siebie zal jak pomysle ze dwie doby laze z tymi skurczami-nieskurczami - zbadaja mnie dzisiaj i powiedza ze szyjka slabo przygotowana...czyli maly efekt

reklama
Jesli chodzi o patologie, to biora u mnie w 10 dni po terminie co w praktyce moze oznaczac 12. Tak powiedziala wczoraj pani ginkolog, kiedy zapytalam ja jaka jest procedura.
A pod oksy juz rodzilam Marcinka - 16 godzin.....

Joas - ja pod oxy rodzilam Agatke - tez jako pierwsze dziecko - i tez porazka kompletna - bo wywolywali mi na sile porod 5 dni przed treminem - ze wzgledow zdrowotnych - ale moj organizm chyba przezyl szok - zupelnie nieprzygotowany o tej porze ciazy na porod. Wiec wiem co przezylas

Rodzac Jagode mialam podlaczona oxy ale juz na rozwiniecie akcji, by bylo szybciej, dojechalam do szpitala z silna akcja skurczowa co 5 minut - i zonk - jak dla mnie - rozwarcie na 1,5 cm
Ale podlaczenie pod oxy zdzialalo cuda - porod trwal 2 godzinki i bolalo ale na szczescie krotko - wiec te dwie przygody z oxy bez porownania jak dla mnie.
Zobaczysz - uwiniesz sie raz dwa:tak: wierze w to

Najbardziej mi siebie zal jak pomysle ze dwie doby laze z tymi skurczami-nieskurczami - zbadaja mnie dzisiaj i powiedza ze szyjka slabo przygotowana...czyli maly efekt

A kiedy mialas badanie ostatnio? Mi wlasnie takie nieregularne skurcze spowodowaly skrocenie sie szyjki przy Bartku... Nawet porod normalnie przebiegal.... A na ktg zero skurczy - masowanie brodawek przez 20minut dalo skurcz na poziomie 40...

Ale podlaczenie pod oxy zdzialalo cuda - porod trwal 2 godzinki i bolalo ale na szczescie krotko - wiec te dwie przygody z oxy bez porownania jak dla mnie.
Zobaczysz - uwiniesz sie raz dwa:tak: wierze w to
Z Karolka tez bylo oksy z szyjka skrocona - 6 godzin.... Ja dziekuje, wysiadam.....

Z Karolka tez bylo oksy z szyjka skrocona - 6 godzin.... Ja dziekuje, wysiadam.....
brrrrrrrr

badanie mialam w piatek - szyjka byla kompletnie nieprzygotowana, dluga i zamknieta - lekko uchylone ujscie gorne

hehe - same sobie watek ciagniemy:tak:
nikt juz z nami o skurczach i szyjkach gadac nie chce :-D:-D:-D:-D

dziewczyny - nie gniewajcie sie ze my takie monotematyczne;))))

brrrrrrrr

badanie mialam w piatek - szyjka byla kompletnie nieprzygotowana, dluga i zamknieta - lekko uchylone ujscie gorne

Trzymam kciuki zeby dzisiaj sie okazalo co zupelnie innego - i jak znam zycie to bedzie o niebo lepiej... Skurcze nie musza sie pisac a dawac super efekt - slowa zarowno mojego lekarza jak i ginekologa ze szpitala...

:-D:-D:-D:-DNo... i wielodzietne:-D:-D:-D:-D

noo :-D - ewidentnie sie nie popisalysmy jako typowe wielorodki:-D plama na calej lini

ok, poczekam na skurcz i przygotuje sie do wyjscia - jak przejdzie - pobiegne do sklepu zeby wrocic przed nastepnym i nie dyszec w sklepie albo na ulicy:-D
jak maz wroci szybko - jade dokonczyc malowanie - tak by o 19 wrocic do domu i na KTG pojechac. Jak utknie w korkach - z malowania nici bo sie nie bedzie oplacalo jechac na 2 godzinki. A wydaje mi sie ze Olga czeka na pomalowanie jej pokoiku - bo jak tylko pomalowalam pierwsza sciane - zaczely sie skurcze..:-D i tak mnie przetrzymuje

reklama
ja was czytam :-) - zamiast sprzątać ;-)

jak ja rodziłam to położne okropnie się dziwiły,że to już drugi poród a tyyyyle się ciągnie (od odejścia wód do porodu 12,5 h)- może u was będzie na odwrót - tyyyle się ciągnie przed aby potem wszystko załątwić w pół godziny :-)

Do góry