reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie Kochane jeszcze Cieżarówki - widzę ze na Czerwcowym robi się gorąco- no w koncu czerwiec mamy. :rofl2:;-)
Moja córeczka jest spokojna ale ma problemy z buniem, coś tej kupki u niej nie ma:(, jestem zaniepokojona, ogólnie wszyst;-)ko byłoby dobrze gdyby nie to. Daje jej espumisan, zobaczymy. Teraz moja gwiazdeczka jest w wózeczku na balkonie - to jej pierwsze wyjscie na powietrze - w koncu dzisiaj skonczyła 2 tygodnie :)

reklama
Milkaa boski masz ten brzuszek i nie wiem gdzie te tłuszczyki - normalnie wzrok wytężam i chyba muszę soczewki na mocnijesze wymienic bo niedowidzę tam zadnego tłuszczu.
Co do puchnięcia to macie rację dziewczyny. Ja miałam w piatek +19,5 a we wtorek miałam +21 a nogi jak kolumny Zygmunta wiec raczej to nie tłuszcze tylko woda się juz zatrzymuje. Ale wage mam ciężką bo wazę juz 96 kg czyli tyle co w dniu porodu Marysi a tu jeszcze 2 do 4 tygodni tycia przede mną. Takze sądze ze ze 4 jeszcze mi przybędzie. Czyli pewnie jako jedyna na bb zaszczytnę 100 kg osiagnę!!!!! Kurna prawie jak Pudzian jestem .......:-D tylko inne proporcje nieco mam. Ciekawe czy i mnie by wzieli do Tańca z Gwiazdami....:-p w charakterze gwiazdy oczywiście.

Witam,
Termin za 2tyg ale imiona już dawno wybrane : chłopczyk - Maciej, dziewczynka - Aleksandra:-) A dla nas niespodzianka :-D Pozdrawiam wszystkie mamuśki :-)

Oj to ja też jestem zainteresowana wiedzą nt tego żelu o którym pisze głuszek :tak:
Dziewczyny a powiedzcie mi,mam takie głupie pytanie - mam w domu taką piłkę, co stosują na porodówkach, taka z "uszami", jak myślicie czy takie skakanie na niej teraz bez skurczy coś da? Spowoduje rozwieranie się szyjki czy po prostu bezsensowne męczenie się?

Witam i pozdrawiam ;) Zajrzałam "po sąsiedzku", zazdroszcząc Wam trochę że już na mecie. A u nas jeszcze kilka tygodni :(

Prostaglandyny w naturalnej postaci mają dla nas nasi panowie - nic tak dobrze na szyjkę nie działa jak seks ;)
A piłka na pewno pomoże wzmocnić mięśnie krocza. Czy również poluzować kanał rodny to już nie wiem.

Szybkich, bezbolesnych i bez powikłań porodów życzę Wam wszystkim :) I dużo zdrówka Wam i maluchom.

Oj Magda ,Agusia, najważniejsze, że dzidzia czuje się dobrze a my mamuśki niedoszłe musimy jeszcze troszkę to wszystko wytrzymać.
Głuszku jesteś niesamowita z tymi datami .

Jak dla mnie to jest tu zalezność:
11 luty
18 listopad
29 wrzesnia

11 (data Olka)+18 (data męża) = 29 (TWOJA DATA) prawda?
29 +11= 40
Jesli miesiac ma 31 dni jak maj to urodzisz Magdziarko 40-31= 9 czerwca!!!
Pasuje ci ta data? no to masz zaklepane :-D:-D:-D

mozna isć za ciosem i robić wiecej kombinacji ale ta kombinacja daje najbliższą datę heheh

Aniaw daję clarytynę cały czas (teraz zwiększyłam dawkę)
Asiowo ale fajnie ze z twoją córcią wszytsko dobrze.
Myszka - każda żółtaczka się kiedyś kończy - dobrze że wykryli od razu - bilirubina spadła i teraz będzie już dobrze
Mata to co mozliwe ze szyjka stwardniała i się zwarła??? Jak to tak????:szok::szok:

Czy ktoś wie co u Aniknulki???

Aj już się nie zastanawiam nad terminem...

SMS od Aniknulki:Już mam rozwarcie na 10 czekamy na akcję znieczulenie się kończy mam nadzieję,że już niedługo urodzę. Buziaki

No nie mogę...kurcze, hurtowe rozdwajanie się zaczyna - zazdroszczę Aniknulce, ja też już chcę...swoją drogą, to może nie tej nocy, bo nie wiem czy słyszałyście o wybuchu w kopalni Borynia...w każdym razie mój Mężuś tam ratuje ludzi i dzisiaj o 22.00 znów jadą. Żal mi go, naoglądał się sporo, teraz odsypia zarwaną noc i za kilka godzin znów jedzie...więc znów samotna i nieprzespana noc przede mną:baffled:

reklama
no i d... radość przedwczesna - Szymon właśnie wrócił od Małej ze szpitala i co doniósł?? Znowu lampy bo ta żółtaczka to jednak tylko ze skóry zlazła:sad: i nadal jest 16 jednostek. Normalnie zaczynam się martwić, w sumie miała lampy od niedzieli non stop i nadal lipa. Mam nadzieję, że taki poziom bilirubiny Małej nie zaszkodzi, ale wizja jutrzejszego powrotu do domku "poszła się kochać":sad:

Lilianko, najlepszego dla córeczki z okazji ukończenia owych 2 tygodni:-) :-) oby się jej szybko poprawiło z brzuszkiem :-)

Aniknulko, powodzenia, oby poszło szybciutko i żebyś już tuliła swoje Maleństwo:-)

Do góry