reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
No to smutna wiadomość:-( A jeszcze niedawno oglądałam w Tv, że jest po przeszczepie i czuje się dobrze. Trudno uwierzyć i jeszcze taką malą Istotkę zostawiła.
Na TVN24 jest konferencja z mężem

Ostatnia edycja:
O oczkach słyszałam, że lepiej nie mieć zbyt szeroko otwartych.... Mnie na szkole rodzenia uczono, że dziecko ma zostać wydmuchane i należy wypuszczać powietrze, a oddychanie przeponowe pomaga...każdy inaczej uczy, a my mamy mętlik :baffled:

Racja Mata, bikini w tym sezonie odpada;-)... kurcze najbardziej to chyba będzie mi brakować kąpieli w basenie - połóg potrwa trochę i lepiej unikać chyba miejsc publicznych...poproszę Mężusia, żeby mnie wężem ogrodowym chociaż chłodził :-)...sam wpadł też na pomysł, żeby mi kupić taki mały, dmuchany basenik, naleje mi czystej wody i będę mogła tyłek moczyć - ciekawe czy spełni obietnicę:-D

Kasiu, moja Mała podobno waży już mniej więcej 3 kg...chyba się chowa w środku bardziej,a brzuszek mam nieco na boki, chociaż przy obrotach nieźle mi skórę naciąga

Mi tez się smutno zrobiło jak zobaczyłam że Agatka już nie żyje , ona , taka młoda 82 rocznik no i te maleństwo

Mi tez smutno z tego powodu... Wyjatkowo... Podziwiam Ja za to, ze mimo choroby zdecydowala sie na to by urodzic dziecko. Choc wiedziala, ze to jak wyrok..

Właśnie miałam o tym napisać..... tak się zryczałam jak bóbr.....
Jeszcze telepią mną emocje.....
Agata Mróz chciała pozostawić coś po sobie i zostawiła córeczkę oczywiście nie licząc sukcesów zawodowych.... Będzie mi brakować tej silnej kobiety, która walczyła do końca mimo przeciwności losu..... Sercem łączę się z Jej rodziną:tak:

Po pierwsze współczxuje tak dugiego parcia. A z tym parciem na kupe to jest pomyłka. Dobre parcie to podstawa. Mnie nauczono tego na szkole rodzenia i rodziłam dzici w 3-2 skurcze parte. Po pierwsze trzeba nabrć dużo powietrza i to tak zby brzuch się wysoko uniósł, czyli torm przeponowym. Pamiętać trzeba aby nie nabierać powietrza w policzki i nie zamykać oczu. Teraz brzuch uniesiony do góry powinien się kierować do przodu, czyli wypieramy dziecko ale na "łono" a nie na stolec. to jest widoczne jak brzuszek sie przesuwa w kierunku łona.

No właśnie mi się wydawało, że po coś to przeponowe oddychanie ćwiczę... A oczy? Ja tam odruchowo zamykam, jak głowa do klatki, to i tak nie ma na co patrzeć ;-)

Ja po wizycie- wszystko ok, morfologia niezła, szyjka od zeszłego tyg nie drgnęła, ciągle> 3 cm, główka wysoko. Czekać, czekać, czekać na znaki...

reklama
Azile- mnie też od kilku dni porwał katar alergiczny przeokropny, nic miłego, nie?

Kasiau rwy współczuję. A z podłogami, to nawet mi nie mów, już wstyd mi gości przyjmować, a ciągle ktoś wpada spotkać się z dwupakiem...

Asiowo, leż sobie, leż, jak chłop wróci, to niech Cie wyprowadzi na spacer:-D!

...ale czuję się jak tykająca bomba zegarowa, więc na nic się nie nastawiam, będzie co ma być :tak: tylko, żeby te upały minęły :baffled:

Bardzo dobre okreslenie, ja tak właśnie niby nic, a jednak tyka...nieuchronnie... ;-)

Do góry