reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
zgodnie z punktem 4 regulaminu TAK

Umieszczam regulamin( w zasadzie dla nowych osób) który zaakceptowałyście:

1. Nowe mamy proszone są o przedstawienie się na wątku Poznajmy się
2. Główna dyskusja toczy się na wątku Czerwiec 2008
3. Nowe wątki zakładają jedynie dziewczyny z Czerwca 2008 osoby z zewnątrz będziemy ignorować i usuwać ich wątki
4. Dostęp do wątków zamkniętych i można otrzymać po przynajmniej miesięcznej aktywności na forum i napisaniu 100 postów
5. Korzystamy z opcji edytuj, Jeśli po wysłanym przed chwilą poście, chcemy go uzupełnić. Nie piszemy jednego postu pod drugim.( a ja tak robię często )

Jeśli chcecie dodać coś do regulaminu lub coś zmienić piszcie do Joanny lub do mnie na PW

reklama
Lorcia- ja truskawki testuję od zeszłego tygodnia - najpierw 2 sztuki,2 dni przerwy,potem 6 sztuk,przerwa i w tym tygodniu już duuuużo więcej (ale jeszcze się ograniczam ;-));
co do ubierania małej to ja jej zakładam body z dł rękawem, śpiochy lub pajac i przykrywam cienkim kocykiem - kark ma ciepły, nie jest spocony, więc chyba ok - czapki już nie zakładam
(wersja wyjściowa); w domu bez kocyka ...:-)

dzięki za informację:tak: od jutra zaczynam etap 2 sztuk:-)
mój maluch chyba lubi chłodek- jak mu na noc ubrałam bawełniany cienki pajacyk to w ogóle nie mógł zasnąć( u mnie w domu jest dosc ciepło) więc rozebrałam go i ubrałam mu kaftanik, pampers i skarpetki i tak maluch z gołymi nogami pod cienkim kocykiem zasnął.:happy2:

Magda ucałuj Joannę od wszystkich cioteczek z BB
Mnie mała teraz kopie że mało mi skóry nie rozerwie i nie wystawi stópki na zewnątrz , tak jakby się pchała na ten świat albo daje mi popalić za ten dzisiejszy długi maraton po całym mieście:-)

jesteście naprawdę WIELKIE dziewczyny, podniosłyście mnie na duchu bardzo i za to naprawdę wielkie DZIĘKUJĘ dla Was wszystkich. Milkaa, jestem pod wrażeniem, ze tak sobie dałaś radę jak Agata leżała w szpitalu - ja nie wiem, czy bym wytrzymała. Dzielna i twarda babka z Ciebie:-)

a tak z innej beczki - czy któraś z Was orientuje się jak długo w ciągu dnia maluszek lezy pod lampą jak ma żółtaczkę?? Bo ja co przychodzę do Melki, to ona się opala i tak sie zaczęłam zastanawiać - no bo chyba nie ma jej non stop włączonej?? Lekarza nie pytam, bo on nieprzystępne stworzenie jest. Dobry fachowiec, ale aspołeczny bardzo.

do skutku - non stop moze lezec - tylko by miala te okularki na oczkach

aaa jeszcze odnosnie bilirubiny, jej spadku i z tym problemow zwiazanych
u partnerow gdzie wystapuja grupy krwi 0 i A zazwyczaj dziecko ma problemy z silna zoltaczka
ja kiedys o tym nie wiedzialam
moje dziewczynki mialy bardzo bardzo silna zoltaczke
Ja mam 0 RH plus a maz A RH plus
dziewczynki obie maja A
teraz juz sie przygotowuje na to ze jestem skazana na kolejna walke z zoltaczka
Jagode wypisalismy na wlasne zadanie - bo chcieli mi ja zabrac a mnie wykopac
poopalala sie dwie doby i ja wypisalismy - obiecalam lekarce ze przez 2 dni nie bede jej karmic piersia - kupilam puszke mleka, troche ja na slonko wystawie (wrzesniowe juz bylo "lekkie" i codziennie przyjedzalam na pobranie krwi do szpitala - aby kontrolowac bilirubine. Spadala wolno ale mialam ja w domku. Martwie sie ze teraz znow bedzie mega zoltaczka - Jagoda miala ponad 15 jednostek

kiedys slyszalam ze mozna zakupic taka szczepionke - jesli jest konflikt w zakresie grup krwi - tak jak u nas wlasnie - ale pytalam lekarki i nic nie wiedziala:-(

Magda ucałuj Joannę od wszystkich cioteczek z BB
Mnie mała teraz kopie że mało mi skóry nie rozerwie i nie wystawi stópki na zewnątrz , tak jakby się pchała na ten świat albo daje mi popalić za ten dzisiejszy długi maraton po całym mieście:-)

o kurcze Kasia mam to samo...ale aż sie zdziwiłam bo mówi się że przed p orodem to dzieci sięmniej ruszają. A Antoś tak kopie że aż mnie boli;-)

No to jestem po wizycie. I tak moje mega rozwarcie to 1 cm :-D:-D. Mały lekko przyparty (czyli włazi w kanał), szyjka się trochę skróciła. Czyli gin powiedział ze jest tak jak powinno być na 38 tydzień. Wód dużo, łożysko wydolne. Brzuch wielki bo wód jest bardzo dużo. Dzidzia 3700 ale powiedzial ze równie dobrze moze być 3200 bo brzuch ma duży i daltego zawyża wage. Ale raczej koło 4 kg będzie. Wg niego urodzę około terminu - zwolnienie mam do 24 - powinnam sie wyrobić do tego czasu wg niego, Następna wizyta za dwa tygodnie. Mam sie umówić na ktg. W sumie jestem zadowolona - ale myślałam ze moze ze dwa cm tam jest. Ale skoro wszytsko się skraca i rozwiera to mnie to satyfakcjonuje. Znaczy że skurcze mam nie na darmo....

PS. Z Marysią pierwsze wywołanie kończylam z pol centymentrowym rowarciem - takze moze w terminie ze 2-3 cm wypracuje sobie... Cieszę sie że pępowina wydolna i że mały schodzi powoli na dół i ze nie będzie wazył 5 kg :laugh2:. Generalnie skoro mnie nie zbierze do 9 - raczej nie to musze to 18-19 nogi zaciskać. Myślę ze urodzę w 41 tygodniu bo tak wynika z moich obliczeń także mam nadzieję ze faktycznie do 30 mnie zbierze.

Może są długie i nie mają już miejsca :-)
śniło mi się że piłam koniak z teściową- ona ma 6 stego urodziny - czyżby w tym dniu mała wyjdzie ?

Milkaa my wlaśnie mamy konflikt głównych grup w układzie 0 i A i lekarz mi mówił ze przy drugim dziecku żółtaczka jest mniejsza. Marysia była naświetlana non stop 1,5 doby. Wyjmowali ją tylko na karmienie. Ale żółta była długo. Miała poziom ponad 230 jednostek.
Asia patologia jest straszna. Wiem coś o tym. Dobrze ze możesz czekac w domu.

Nie wiem co komu jeszcze napisac bo tyle postów że też się pogubiłam.

reklama
Madziu pozdrów Joannę i życz jej szybkiego powrotu do domku i do nas:tak::tak:

Medzik gratulacje!!!!!

Myszko jeszcze trochę i będziesz z córcią w domku. Zyczę Ci żeby nastąpiło to jak najszybciej. Trzymam za WAs kciuki

A ja dzisiaj jak poszlam po młodego do przedszkola to Pani zdziwiona, że jeszcze jestem bo Kacper powiedział, że ma już siostrzyczkę. Nie wiem skąd on to wziął, tym bardziej, że mówimy że będzie miał braciszka

Do góry