reklama
milkaaa
Czerwcowa mama'08
Asiowo - trzymam kciuki
a polaczone oddzialy to porabane jest - sama na takim lezalam - moj maz strasznie przezyl inne porody przychodzac do mnie w odwiedziny
Medzik - gratulacje
co do dzieci - nasze napewno pojada do babci - bo by z Olga bedziemy pomieszkiwac na budowie i wykanczac domek - aby nie tracic czasu na dojazdy itp
narazie agata jest po kilka godzin dziennie w szkole - 1 klasa - a potem jak odrobi lekcje - podworko - pelne dzieci w jej wieku - ogrodzone osiedle, spokojnie - wiec nei narzekam
Nie wiem tylko co bedzie od jesieni - domek ma w sasiedztwie dwa inne bez dzieci - no ale przeciez u mnie bedzie troje
obiady musze codziennie wymyslac - moj maz jest wyrozumialy i mowi ze nie musze na niego patrzec -no ale dzieciom obiad i tak musze dac...wrrr - nei znosze wymyslania, potem zakupy i gotowanie....nudzi mnie to. Poza tym jest ok - i lubie z dziecmi w domku "siedziec"
a polaczone oddzialy to porabane jest - sama na takim lezalam - moj maz strasznie przezyl inne porody przychodzac do mnie w odwiedziny
Medzik - gratulacje
co do dzieci - nasze napewno pojada do babci - bo by z Olga bedziemy pomieszkiwac na budowie i wykanczac domek - aby nie tracic czasu na dojazdy itp
narazie agata jest po kilka godzin dziennie w szkole - 1 klasa - a potem jak odrobi lekcje - podworko - pelne dzieci w jej wieku - ogrodzone osiedle, spokojnie - wiec nei narzekam
Nie wiem tylko co bedzie od jesieni - domek ma w sasiedztwie dwa inne bez dzieci - no ale przeciez u mnie bedzie troje
obiady musze codziennie wymyslac - moj maz jest wyrozumialy i mowi ze nie musze na niego patrzec -no ale dzieciom obiad i tak musze dac...wrrr - nei znosze wymyslania, potem zakupy i gotowanie....nudzi mnie to. Poza tym jest ok - i lubie z dziecmi w domku "siedziec"
milkaaa
Czerwcowa mama'08
Ja nie miałam przy wcześniejszym porodzie masażu szyjki i mam nadzieję go teraz też nie mieć skoro to taki bóllll
no niefajne to jest - bo robia to zazwyczaj na skurczu i mowia ze sprawdzaja...hehe - ladne kity
tez mi nikt nei mowil co teraz zrobi - bo pewnie bym nie pozwalala. Naprawde noga sama kopie te reke. Ale przyznam ze bardzo skraca to caly porod - wiec sumujac - jest pozytywne. Choc mam mieszane uczucia czy ludzkie - grzebac komus i rozszerzac "recznie" jak juz sam skurcz jest ponad sily:-(
Masaz szyjki przed porodem czuje sie jako bardzo bolesne badanie, takie malo delikatne...inne niz normalnie
agusia04
Czerwcowa mama'08
Kasiu ale masz ładną piłeczkę. Ty tez zgrabniutka jesteś
:-)Dziewczyny - tak przeglądam BB i nie mogę się odnalezc po tych dwóch tygodniach rozłąki z Wami. Siedzenie na krzesle sprawia mi straszny ból w krzyżu, do tego rozeszło mi sie spojenie łonowe - i biodro napitala mnie, jestem caly czas na lekach przeciwbólowych, do tego połóg, ból brzuszka i ta anemia przez która mam uderzenia gorąca i zimna. No i zero pokarmunic nie mam, piersi miekkie- podobno przez stres, który mialam pokarm mógł zaniknąc. Więc karmie małą sztucznie, był problem z kupka juz ale wczoraj dalam jej kropelki Espumisan i dziecko całą noc mi przespało. Mała słodka i kochana( zdjątko w dziale zamknietym) z pierwszej kąpieli.
dziewczyny - napieranie oznacza ze dziecko schodzi nizej
poza tym jest coraz wieksze - wiec coraz silniej uciska szyjke
bole podbrzusza zazwyczj oznaczaja skurcze przepowiadajace - cwiczace miesien macicy
te prwdziwe rozpoczynaja sie raczej w dnie macicy - czyli ida fala od gory brzuszka, poprzez czesc kryzowa do dolu brzucha - podbrzusza i pachwin
no i wydaje mi sie ze nei da sie ich pomylic z pobolewaniem - sa po prostu coraz silniejsze
i jeszcze co zauwazylam - jak zaczynal sie samoistnie moj drugi porod - bo pierwszy - indukcja - poszlam pod cieply prysznic - nei przeszlo - wiedzialam ze to juz to..
zapisywalam n kartce z dokladnoscia co do sekundy kiedy sie zaczyna i iedy konczy skurcz - a potem obliczalam przerwe pomiedzy koncem skurczu a poczatkiem kolejnego
Milkaa dzieki za te wszystkie pozyteczne informacje..ja sie wlasnie zastanawialam czy odleglosc miedzy skurczami mierzy sie od poczatku pierwszego do poczatku drugiego czy od konca pierwszego do poczatku drugiego zastanawialam sie tez czy skurcze sa bardziej w dole brzuszka czy od gory...
Gluszku 3mam kciuki za wizyte:-)
Flexy no wlasnie ta koncowka jest najgorsza takie czekanie...jak czlowiek jest zajety to nie ma czasu myslec a tak...zrob sobie jakas przyjemnosc moze humor sie poprawi
reklama
Podziel się: