reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dzięki Magdziarka, może i u mnie wystarczy jak do pracy zadzwonię, a potem przyniosę akt urodzenia. Bo czytając to, co na stronie ZUSu jest napisane, nic nie można sensownego wywnioskować :baffled:

reklama
Aby otrzymać nadany numer PESEL dziecka należy zgłosić się z dowodem osobistym w odpowiednim Biurze Meldunkowym i przedłożyć jeden z niżej wymienionych dokumentów;

- odpis aktu małżeństwa
- odpis aktu urodzenia dziecka
- książeczka zdrowia dziecka
Pracownik biura wpisze na jednym z powyższych dokumentów numer PESEL.

Osoby nie mające zameldowania na terenie kraju mogą wystąpić z umotywowanym wnioskiem o nadanie/zmianę numeru PESEL (druk do pobrania w formacie .pdf, należy wydrukować jako dokument dwustronny, w formacie A-4) bezpośrednio do

Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji
Departament Rejestrów Państwowych
ul. Pawińskiego 17-21
02-106 WARSZAWA

Na wniosek należy nakleić znak opłaty skarbowej – 5 PLN.

</SPAN>

Witam Was Czerwcówki!!
Tak dawno nic nie pisałam,że aż mi wstyd ale podczytywałam Was często...
Kazali leżeć więc leżałam ale zaczął się 37 więc jest Ok. i w końcu mogłam coś załatwić. Tak więć położna dogadana,wszystko dla malucha przygotowane,torba spakowana,wózek ma być w następnym tygodniu,czekam tylko jeszcze za sterylizatorem no i na tym koniec:-)
Wczoraj skakałam po parapetach aby założyć moskitiery.
Małemu spodobało się w brzuchu i nie chce już teraz wyjść, chociaż brzuch mi się często w nocy stawia i boli w krzyżu to teraz już wiem,że to są tylko przepowiadające:baffled:
Muszę Wam napisać,że już mi się bardzo chce zostać mamą,szkoda tylko.że nikt nie zna dnia ani godziny:dry:
Oczywiście gratuluje wszystkim Czerwcowym mamuśkom ich pięknych pociech!!

Joaś, Kasiu pozytywne myślenie działa cuda,będzie dobrze i maluszki będą zdrowiuśkie,a Wy szczęśliwe:tak:

Witaj Julia - najważniejsze, że udało Ci się dotrwac do bezpiecznego terminu. Teraz możesz rodzic. Ale u Nas na forum jakoś smiesznie : bo jak się dzieci na świat wczesniej spieszyły to teraz gdy mamy juz moga nie leżeć lub nie muszą brać leków dzieciaczki się nie spieszą - ot taka ironia losu!!!

A ja wstałam taaaka głodna. Idę po Olka do Zerówki potem odprowadzę go na angielski na 15 : 30 wrócę i przyszykuję się do ginekologa na 16:46..a po ginekoloogu zaciagnę rodzinę na duuużą pizzę.Mniam( moż eto ostatni raz)

WITAJ Julia :-)
Dobrze, że wytrwałaś w tym leżeniu i że wszystko jest z dzidzią ok.:-)
Ja też mam te moskitiery do założenia i nawet stwierdziłam że może sama założę ale poszłam do sklepu i wróciłam to mnie znowu ta cholerna rwa złapała i dupka.
Zachciało mi się truskawek, kalafiora i innych nowalijek że nakupiłam jak dla wojska i teraz zajadam kalafiorka .

Kasiau ja tez tak czasem mam - wilczy apetyt i nakupuje nie wiadomo ile a potem sie zmarnuje....Dlatego staram się robic w marketach zakupy tylko typu chemia i to co pozamykane( napoje, płatki itp) a wszystko tj wędlinki warzywa i owoce kupuje na bieżąco w małym osiedlowym sklepiku!

reklama
magdziara - taaak - ja juz pizze wchlonelam w tym tygodniu - kto wie co mnie potem czeka
narazie jeszcze truskawy - jeszcze nienasycona nimi jestem..

wyciagnelam stelaz emmy z piwnicy, zdjelam kolka, Jagoda szorowala kolka a ja stelaz - troche sie przykurzyl w piwnicy
teraz lsni pod nosem - jak doschnie gondolka - caly zloze
tylko chyba musze meza wyslac na stacje benzynowa aby kola dopompowal

ostatni kwiatek dzis na budowe wyjezdza i rozkladam sie w kaciku
wiecie ze wypralam jeszcze raz wszystkie ciuszki?? jakos mi tak nie pasowalo ze leza i sie kurza - teraz juz poprasowane w jednorazowkach czekaja na odwiert dziur pod poleczki:baffled:

Do góry