reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Witam dziewczynki :-) Ja dopiero się zwlekłam z wyrka , rwa troszkę mniejsza , zobaczymy potem, mama zaprowadziła małą do przedszkola bo ja się bałam że znowu będę szła i ałała z bólu . Dziś chyba troszkę ogarnę mieszkanko o ile rwa mi pozwoli . Na razie muszę troszkę posiedzieć bo potem lepiej mi się chodzi. Ciekawe czy któraś dzidzia wybierze sobie na datę urodzin 1 czerwca ? Moja wybrała tłusty czwartek i, ciekawe jak ruga . Ale ale do czerwca kochane zostało już 2 dni włącznie z dzisiejszym. Jak się zaczniemy rozdwajać to :-):-):-):-)

Joaś nie martw się. Córcia jeszcze pewnie przybierze na wadze, a i poród przez to moze będzie łatwiejszy. Napewno urodzisz zdrową, śliczną dziewczynkę. Jesteśmy z Tobą całymi serduchami i trzymamy kcikuki, żeby było wszystko dobrze. :tak::tak::tak:

A ja jak patrzę na mój suwaczek to zastanawiam się co ja jeszcze robię przed komputerkiem. Im mniej na liczniku tym gorsze samopoczucie. Wczoraj miałam pobolewania brzuszka i często twardniał do tego bóle krzyża myślałam, że moze coś się tuszy i co D..... Czekam dalej ale już nie cierpliwie:tak:

No właśnie.W niedzielę oficjalnie zaczynamy sezon CZERWCÓWKOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ten miesiąc będzie należał do nas!!!!!!!!!!:-D:-D:-D

Joaś bo ciężko jest przyjmować słowa pocieszenia jak w głowie się i tak ma zupełnie co innego ale wiara czyni cuda. Poza tym lekarze i sprzęt też potrafią się mylić.
Niestety trzeba czekać a jak mówi Magda to czekanie jest najgorsze.
Ja też mam czasem zschizy bo usg to miałam w 32 tygodniu a od tamtego czasu też się mogło dużo wydarzyć . Pozostaje mi myśleć i wierzyć że jest wszystko ok i czekać na malucha.
Buziaczki i tulaczki dla ciebie i dzidzi i nie martw się będzie dobrze:-):-):-):-):-)
Po prostu musi być i koniec :tak::tak::tak::tak::tak:

Dobre z tą czkawką. Ja też się udałam bo jak mi kazali liczyć ruchy w ciągu godziny to zliczyłam wszystkie( całą godzinę ) i też mi wyszło sporo :-):-):-)

Żeby docenić wartość jednego roku,
zapytaj studenta, który oblał
końcowe egzaminy .

Żeby docenić wartość miesiąca,
spytaj matkę, której dziecko
przyszło na świat za wcześnie .

Żeby docenić wartość godziny,
zapytaj zakochanych czekających na
to, żeby się zobaczyć .

Żeby docenić wartość minuty,
zapytaj kogoś, kto przegapił
autobus lub samolot .

Żeby docenić wartość sekundy,
zapytaj kogoś, kto przeżył wypadek .

Żeby docenić wartość setnej
sekundy, zapytaj sportowca, który
na olimpiadzie zdobył srebrny
medal .

Czas na nikogo nie czeka. Łap
każdy moment, który ci został, bo
jest wartościowy. Dziel go ze
szczególnym człowiekiem - będzie
jeszcze więcej wart .

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy odnośnie mojego brzusia. Najważniejsze jednak, żeby każdy Bejbik miał odpowiednio dużo miejsca dla siebie :tak:. Zazdroszczę Dziewczynom, którym brzuszek schodzi zaraz po porodzie i jeszcze chudną - moja kuzynka też tak miała. Nie wiem jak będzie u mnie, zwłaszcza, że drobna nie jestem, ale mam nadzieję, że przez karmienie i latanie przy dziecku wszystko zejdzie a może i jeszcze jakiś gratis od natury :-)...to moja pierwsza ciąża, więc nie wiem czego się spodziewać. Moja położna powiedziała, że jej to jeszcze przybyło kg, nawet jeśli karmiła 1,5 roku ... oby u nas było inaczej, zwłaszcza, że 1,5 miesiąca po porodzie idziemy na dwa wesela i chcę ładnie wyglądać:tak:. Ja już mam takie sitko z brzucha przez te rozstępy, że w zamian chciałbym wymarzoną figurę hehe ;-):-D

reklama
Dzień dobry Mamusie ! Za oknem piękne słoneczko, nie ma chmurek, tylko żeby nie było za gorąco. Nockę miałam spokojną, tylko jedna pobudka o 4 rano i chyba się wyspałam :-)
Magdziara, jakie ładne myśli na początek dnia :-)

Mata współczuję Ci tych migren, bo sama miałam to do niedawna - czasami tabletki nie pomagały, a ból był taki, że prawie się dusiłam:no: Na szczęście mam to za sobą. Tylko jeżeli chodzi o ibuprom, to o ile pamiętam na ulotce jest informacja, żeby nie stosować w 3 trymestrze ( ale mogłam też coś pomylić )

Kasiu, egzaminator pewnie był zazdrosny- młoda piękna kobieta i jeszcze w ciąży i decyduje się na egzamin. Zdasz na pewno :-). A przy Swojej obecnej dolegliwości to może lepiej odpoczywaj i się nie nadwyrężaj. Zdrówko najważniejsze.

Azile odpoczywaj jak najwięcej, bo za chwilę nie będzie już czasu dzielna Mamusiu.

Widzę, że nie tylko ja czekam z utęsknieniem na zwrot podatku ze skarbówki. Już prubuję to załatwić przez dwie różne osoby, ale widzę to cienko. W zeszłym roku dostałam na konto dokładnie 3 miesiące po złożeniu zeznania. Jak wyciągać forsę, to potrafią, a jak mają oddać, to czekajądo ostatniej chwili :wściekła/y: A pieniążki tak by się przydały.

Kupię dzisiaj kilogram truskawek i pochłonę wszystko ( ale chyba na raty ze względu na mój cukier :-) )
Słonecznego i spokojnego dnia wszytskim Mamom !

Do góry