reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
No,przekopalam sie....

Bardzo dziekuje za zyczenia,ale ja akurat obchodze imieninki 22 lipca:-)
No i dolaczam sie do najserdeczniejszych zyczen dla wszystkich innych Magdalenek!!!:-)

reklama
A wiec bylam na usg. Mala wazy 2,5kg, czyli malutko, niewiele urosla w ciagu ostatnich 3 tygodni :-(. AFI 19/20 A wiec nic sie nie zmniejsza... Zobaczymy co na to powie moj gin, ale to dopiero w srode. No i pepowina jest przy szyi, wiec to tez dobrze wiedziec... Teraz zostaly mi typowe badania do porodu: krew i mocz.

Witam dziewczynki .
Na początek wszystkiego najlepszego dla wszystkich Madziów :-):-):-):-):-):-)
Niestety oblałam dziś to prawko , co jedyne na pocieszenie , że kosili dziś u nas bezbłędnie a poza tym oblał mnie niesprawiedliwie po raz pierwszy spotkałam się z ewidentnym chamstwem w tym temacie ale nie stresuje się gościem bo szkoda zdrówka mojej dzidzi. Stwierdził, że wymusiłam pierwszeństwo choć nacisnęłam na hamulec dokładnie w tym samym momencie co on bo przecież widziałam tą babkę na rowerze , trudno było jej nie zauważyć no ale cóż , mam to już za sobą i się cieszę . Nie nastawiałam się zbyt mocno. Przykro mi jedynie bo nie było to sprawiedliwe ale kamera nie nagrywa pedałów a z resztą nie miałabym teraz zdrowia do awantur i kłótni na ten temat.
Za to jak przyczłapałam się na 3 piętro to mnie taka rwa złapała że pół godziny wstawałam z kanapy do kompa i weź tu człowieku bądź aktywnym. Na razie siedzą i piszę ale wstać to się boję.

A z formalności to mi się przypomniało, że wszystkiem mamy-studentki mogą złożyć podanie o jednorazową zapomogę z tytułu urodzenia dziecka. Co trzeba z podaniem złożyć, to najczęściej jest w regulaminie uczelni, u mnie wymagają odpis aktu urodzenia. I zawsze jakiś grosz wpadnie ;-) (u mnie zapomoga to ok. 800zł, więc gra warta świeczki)

A dla mam, które kończą w tym roku studia też to jest?! :-) Bo jak coś to musze się zorientować w regulaminie...:-)

Asiowo - wielkie gratulacje dla meza! No iwdzisz wczoraj byl roztargniony, ale dzisiaj to chyba nadrobil, co??

Snoopy, nie raz mialam taka akcje z dzieciaczkami - co chwile sa super przezycia, ale tego pierwszego nigdy sie nie zapomina...

Wszystkim MAGDOM z okazji imienin składam szczere i serdeczne życzenia: długich lat życia przepełnionych miłością i szczęściem. Pogody ducha, pomyślności i ludzkiej życzliwości.
Dni pełnych słońca i radości, zdrowych i ślicznych dzidziusiów, bezbolesnych i szybkich porodów oraz wszystkiego co najpiękniejsze i najmilsze w życiu.

baby_flower.jpg

A dla mam, które kończą w tym roku studia też to jest?! :-) Bo jak coś to musze się zorientować w regulaminie...:-)

Ja też w tym roku kończę studia, ale bronić sie będę dopiero na jesieni, a z tego co się orientuję studentem jest się do 30 września lub do dnia obrony (wtedy trzeba zdać legitymację), tak czy inaczej warto próbować :tak:

reklama
Ewcia moim zdaniem to masz malutki ten brzuszek.
Magda ja też mniej więcej tak wyglądałam ale w 6 miesiącu po porodzie ,
jak wychodziłam ze szpitala to aż takiego spadku wagi nie miałam zęby zakładać ciuchy sprzed ciąży z resztą wyszłam w tym samym co przyjechałam na poród czyli w ogrodniczkach .

Do góry