reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dziewczynki a ja szykuję imieninowy obiad dla mojej rodzinki. Wymysliłam zupę - krem z pora ale nie wiem czy umiem macie jakiś przepis???

reklama
Ewcia, śliczny brzusio. I wcale nie wydaje mi się duży. Z resztą waga też super. :tak:

Ja dziś odważnie stanęłam na wagę i jest 76 kg czyli 19 kg do przodu. A obwód brzuszka 110 cm.

A co do dzidziusiowych prezentów to ja Wojciaszka urodziłam w rocznicę ślubu moich rodziców.:-)

Martuś, to z kg właściwie jesteśmy na równi (moja waga wcale nie musi być dokładna). A co do wielkości brzuszka, to myślę, że w gruncie rzeczy to już nie duża różnica. I tak wszystkie mamy spore piłeczki w porównaniu do stanu sprzed ciąży.:-)

Dziewczynki a ja szykuję imieninowy obiad dla mojej rodzinki. Wymysliłam zupę - krem z pora ale nie wiem czy umiem macie jakiś przepis???

SKŁADNIKI:
białe części z 4 dużych porów, cebula,2 kromki czerstwego pieczywa (biały chleb lub 2 czerstwe pszenne bułki), 2 l rosołku z kury, szklanka śmietany kremówki, sól, pieprz, filiżanka startego żółtego sera, duża łyżka masła

PRZYGOTOWANIE:
pory przekroić wzdłuż i dokładnie opłukać, pokroić w półplasterki, cebule usiekać na drobno, i razem poddusić na maśle, (nie zarumieniać), w połowie duszenia dodać pokruszony cheb lub bułkę, przez 3 min smażyć razem, przełożyć do ciepłego rozołku, i gotujemy aż pory będa miękkie i chleb się rozgotuje (ok. 20 min). Następnie przecieramy zupę przez sito i jeśli trzeba doprawiamy do smaku. Gorącą zupę łączymy ze śmietaną i nalewamy do miseczki, posypujemy startym serem.

SMACZNEGO!

Ja się pocieszam, że jestem jak arbuz, w środku woda i właściwie nic więcej ;-):-D chociaż widzę, że co nie co też się odłożyło, ale mam nadzieję, że ten tłuszczyk wyjdzie razem z mleczkiem ;-) co do brzuszka, to nigdy nie miałam małego, ale tak czy inaczej przybyło grubo 40 cm :szok: ale centymetr krawiecki jeszcze mi starcza, więc źle nie jest :sorry2:

Ewa slliczny brzuszek :-)
no wlasnie dziewczynki z doswiadczeniem mamusiowym...jak szybko po porodzie taki brzuszek wraca do "normy"..tzn pewnie zalezy czy sie cwiczy i wogole ale tak mniej wiecej?? :-)

Dziewczyny proszę mnie nie zawstydzać komplementami - taka ze mnie Pani prezes bo w Liceum byłam przewodniczącą Samorządu Uczniowskiego:-D:-D:-D

Czyli jednak z tą "Panią Prezes" miałyśmy jakieś przeczucie :-D. Masz kobito predyspozycje.

O becikowym było już - dziewczynki co jeszcze jest ważne??????Żeby niczego nie przeoczyć

Jeszcze mi przyszło do głowy zgłoszenie dziecka do przychodni państwowej. U mnie jest tak, że dzwoni się do przychodni (w miarę jak najszybciej po porodzie) i umawia się z położną środowiskową i zapisuje do lekarza (który potem już prowadzi dziecko). Położna przychodzi, ogląda dzidziusia, doradza, pyta. No a potem to już lekarz określa kiedy sa następne wizyty.

Widzę, że dziś dzień mycia podłóg. Ja właśnie wyszorowałam w kuchni. Chyba od nowości nie było tu tak czysto!:zawstydzona/y::-)

Asiowo, gratulacje dla Męża!!

Magdziarko, dzięki za wieści od Ani.
Aniu, trzymaj się!!!

reklama
Dzięki Aniknulko ja już wywar zrobiłam - warzywny . Pora też przygotowałam . To teraz połączę pododaję śmietanę ..ser itp i będzie gotowe!!!

Do góry