reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie ponownie!

Dzieki za zyczenia zdrowia. Odebralam dzieci z przedszkola. Nos mam oszorowany od chusteczki, glowe rozsadza przy kazdej probie wyczyszczenia nosa. Ale za 2-3 dni ma byc lzej. Oby. Niestety lekow takich jak teraflu nie mozna brac w ciazy, podobnie jak coldrexu, gripexu i innych kombinacji.
Znieczulenie mozna jak najbardziej w ciazy brac podczas leczenia zebow, z tym, ze trzeba poinformaowac lekarza o ciazy - daje mniejsza dawke - wlasnie czeka mnie ta "przyjemnosc". Nie wiem jak to jest z przeswietleniami. Moja lekarka ma supersprzet, nie wywoluje zdjec tylko od razu ma je w kompie. Jednak w ciay nigdy z tego nie korzystalam.
Pozdrawiam Was wszystkie zyczac zdrowka

J.

reklama
właśnie dlatego te ruchy trudno opisać bo każdej kojarzą się z czymś innym. Mi np. kojarzą się z trawieniem, jakby coś przepływało przez kiszki a teraz im są bardziej silniejsze to jakby ktoś grzebał mi w brzuchu i robił przemeblowanko - to przesunę tu a to tam .

mysle ze super sprzet to za malo - promienie rentgena podczas samego zdjecia sa szkodliwe. Ostatnio tez mialam przeswietlany zab - we wrzesniu - tez chyba jakims fajnym sprzetem -nowym - ale lekarka pytala czy nie jestem w ciazy i na sama chwile fotki sama wychodzila. Mysle ze o tym czy mozna czy nie powinien zadecydowac lekarz ginekolog - wszystko zalezy od koniecznosci.
Kolezanka niedawno miala miec robiony zab kanalowo - a jak wiadomo przed rozpoczeciem leczenia kanalowego warto zrobic zdjecie aby sie przekonac co sie dzieje z korzeniami i czy w ogole warto leczyc - i lekarka przelozyla leczenie kanalowe, zalozyla tymczasowo jakis lek i kolezanka ciezarna oczekuje na czas pociazowy i decyzje czy leczyc kanalowo czy nie. Wiec moze to jest jakies rozwiazanie:nerd: Zaleczyc aby nie dokuczal i na powaznie zajac sie zebem po ciazy:tak:

mata-kow wedle obietnicy mój brzuchol 19 tydzień ciąży.

Nie jest taki piękny jak brzuch milki po dwójce, mój tylko po Olku ale jak zobaczyłam swoije rozstępy, których normalnie nie widziałam to się okropnie podłamałam. zadnych zdjęć więcej:no:
81q7us2.jpg

co do znieczulenia to można z niego korzystać w czasie ciąży - trzeba tylko poinformować stomatologa i wtedy zamiast Lignocainy z adrenaliną da samą lignocainę. Ja w poprzedniej ciąży leczyłam zęby, ale bez konieczności robienia kanałowego :-)

nie wiem jak wy ale ja wmuszam w siebie jedzenie - kompletnie nie mam apetytu; wczoraj zjadłam jogurt i brzuch mnie bolał przez cały dzień :-( i tak od kilku dni - jem "na rozum" :baffled:

co do becikowego to ja biorę - w końcu 1000zł piechotą nie chodzi :-)

iwosz ja też zmuszam się do jedzenia, bo wiem, że powinnam jeść. Ale apetytu do niedawna w ogóle nie miałam (bez mdłości w I trymestrze schudłam ponad 2kg). Teraz mogłabym jeść ciągle, ale nie wiem co:baffled: zachcianek nie mam, a jak otwieram lodówkę to mnie aż odrzuca:-(

magdalenkakol, magdziara śliczne brzuszki (już myślałam, że tylko mi tak rośnie :-D) a rozstepami się nie przejmujcie! Ja i bez ciąży je miałam, a teraz juz ich nie widać ;-) A przuszki cudo! Jakie będą później fajne!!!

reklama
Ja mam pomysły na dziewczynkę, a na chłopca nie bardzo. Stwierdziłam, że poczekam na info o tym, kto u mnie w brzuszku mieszka i dopiero wtedy będę wymyślać.

Dobrusia - bardzo ładnie, tak miękko i ciepło.:-)

Do góry