reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
To wychodzi że jesteś już dawno po terminie i to nieźle 42 tydzień i 4 dzień, już dawno powinnaś urodzić a jak nie to powinni ten poród wywołać :szok:Coś mi tu nie gra

No wlasnie,tylko zalamac sie mozna,:-:)-:)-(,wszystko dlatego ze na kazdym usg byl inny lekarz i kazdy albo dodawal tygodnie albo je odejmowal i wkoncu sami nie wiedza kiedy ja mam urodzic:wściekła/y:...

kilka słów prędko napiszę, własnie wrócilam od ginki, musze sie spakować i jade do szpitala, szyjki już nie mam rozwarcie idzie:-:)-:)-:)-(mała waży 2600, trzymajcie kciuki aby wytrwała do wtorku ale szanse są watpliowe, moja ginka mówi że jak bede leżała plackiem i dadzą mi kroplówke to może sie uda:sorry2::sorry2:
pisałam o odejściu galaratki a Kasiau mówiłaś ze tobie schodzi juz dwa tyg, więc uważaj kochana bo to czop, ja go juz nie mam:no::no::no: pa kochane biorę numer do Madziarki i Maty( bo jestes kochana przy końcu) pa i jeszcze raz trzymajcie kciuki:tak::tak::tak:

No dziewczynki to wasi mężowie zwyczajnie Was krótko trzymają:-D:-D:-D

Niunia12a - to jakiś żart...Ty powinnaś już rodzić....kobieto - powinni wywoływać

kilka słów prędko napiszę, własnie wrócilam od ginki, musze sie spakować i jade do szpitala, szyjki już nie mam rozwarcie idzie:-:)-:)-:)-(mała waży 2600, trzymajcie kciuki aby wytrwała do wtorku ale szanse są watpliowe, moja ginka mówi że jak bede leżała plackiem i dadzą mi kroplówke to może sie uda:sorry2::sorry2:
pisałam o odejściu galaratki a Kasiau mówiłaś ze tobie schodzi juz dwa tyg, więc uważaj kochana bo to czop, ja go juz nie mam:no::no::no: pa kochane biorę numer do Madziarki i Maty( bo jestes kochana przy końcu) pa i jeszcze raz trzymajcie kciuki:tak::tak::tak:

Powodzenia Aniu!!! 3mam kciuki!!!

No to ja nie wiem, co z tym zrobić?????

Ze strony Gazety Wyborczej:

Co za długo, to niezdrowo

Jeśli ciąża trwa zbyt długo, dziecku przestaje być wygodnie w macicy. Jest coraz ciaśniej, trudniej jest się poruszać, może być trochę trudniej oddychać. Czasami zdarza się, że z powodu stresujących warunków dziecko wydala do wód smółkę, co nie jest dla niego bezpieczne. Dlatego lekarze starają się nie dopuścić do takiej sytuacji i dlatego każda ciąża, która przekroczyła swoją "datę ważności" jest starannie monitorowana, a jeśli minie kilkanaście dni po terminie - próbuje się namówić dziecko do wyjścia na świat. Przenoszenie ciąży w żaden sposób nie zagraża matce.

Pod ścisłą kontrolą

Gdy mija termin porodu, warto skontaktować się ze swoim lekarzem prowadzącym ciążę lub szpitalem, w którym chce się rodzić. Większość szpitali w tym okresie proponuje wzmożony nadzór nad dzieckiem. Zazwyczaj oznacza to przychodzenie do szpitala (lub przychodni) raz na kilka dni na kontrolę. W trakcie takiej lekarskiej konsultacji robi się następujące badania: KTG (zapis czynności serca dziecka i czynności skurczowej macicy), USG z oceną dojrzałości łożyska, stanu dziecka, przepływów krwi i ilości płynu owodniowego. W tym czasie zachęca się kobietę, by obserwowała ruchy dziecka - ich zmniejszenie może (choć nie musi) być objawem niepokojącym. Takie kontrole mogą oczywiście odbywać się również w prywatnym gabinecie, o ile dysponuje on sprzętem do wykonywania KTG. Podczas każdej kolejnej kontroli podejmowana jest decyzja, czy można dalej bezpiecznie czekać, czy też konieczne jest wywołanie porodu.

reklama
Do góry