reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja na razie czuję tylko bulgotanie i małe kłucia w brzuchu. Nawet nie jestem pewna czy to mój szkrabek. Ale to chyba się on wierci, bo wcześniej czegoś takiego nie czułam. ;-) Ale wyraźnych kopniaków jeszcze nie czuję :-(

reklama
Co do becikowego, brać kasę dziewczyny. Na pewno się przyda. Wysłać mężów do załatwiania papierków ;-)Dostaną w pracy wolne dni to niech wykorzystają je pozytecznie ;-)

Z innej beczki. Od kilku dni kręcą mi się włosy, zawsze miałam proste a teraz robią mi się loki, co jest grane :confused:

Wyczytałam, że w ciąży ponoć włosy stają się mocniejsze i zdrowsze. A mi wypadają garściami, juz sił nie mam. Będę musiała je skrócić i to sporo;-)
Moja znajoma miała ciągle proste włosy, a po ciąży ma loki jak po trwałej. Nie wiem od czego to zależy:sorry2:

Kobietki zmiany sa spowodowane zmiana hormonow.Ja mam bardzo duza alergie, a w ciazy ani sladu i o astmie moge zapomniec az do zakonczenia karmienia.

Moje propozycje imion dla chłopców: Maksymilian (Maks), Emanuel (Emi, Emuś), Tymoteusz (Tymek), Bruno (kojarzy mi się z psem, ale bardzo mi sie podoba:sorry2:), Eryk, Igor, Szymon (ale to ostatnio chyba popularne jest), Franciszek (tylko zdrobnienie nieciekawe;-)), Antoni (Antoś).
A dla dziwczynki też już cos wymyśliliśmy! Ciężko było, ale się udało, no i mężowi się podoba! :tak: Otóż nasza propozycja dla dziewczynki to Dobrochna (Dobrusia) jest to inna forma imienia Dobrosława. Co myślicie o tym imieniu?

Co do urlopu macierzyńskiego i papierków - do zakładu pracy trzeba przynieść akt urodzenia dziecka, oświadczenie matki, które to dziecko i zaświadczenie ze szpitala o urodzeniu. A załatwianie papierków i becikowego - tak jak pisałyście - to najlepiej zostawić tatusiowi, my będziemy miały wystarczająco dużo zajęć

hehehhe dobre zarty ale haczyk połknięty ja naprzykład jestem zielona w te klocki i ten twój żart to dobry żart hehe:-)

reklama
Jola 244 ja też jestem zielona bo na młodego te 7 lat temu nie było takich darów od państwa. Ale ja się nie boję i tak w ogóle to wszystkie sprawy zawsze załatwiam szybko i bezproblemowo. Zaciągnę języka poczytam i bedzie OK;-)

Do góry