reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
a ja chcialam tak bardzo dziewczynke:( mielismy juz nawet imie..FRIDA.. no ale coz.. raczej nie mam zludzen ze bedzie plec zenska.. rodze pod koniec lutego,albo w polowie marca-wiec zobaczymy.. na 100% :)

pozdrawiam

reklama
Ja pewnie wezmę , dlaczego by nie , będzie na nowy wózek chociażby. A poza tym to możemy się zawsze podowiadywać gdzie, kiedy i dlaczego to już zostanie tylko zapukać do odpowiednich drzwi po kaskę:-) i do sklepu :-) hej

Ja w ogóle nie mam typów dla dziewczynki :-( Ciężko wybrać ciekawe imię jak ma pasować do nazwiska. A że nazwisko mamy raczej pospolite (Kowalscy) :-D to mamy problem (całe szczęście, że w okolicy to nazwisko jest rzadko spotykane;-))

Ja w ogóle nie mam typów dla dziewczynki :-( Ciężko wybrać ciekawe imię jak ma pasować do nazwiska. A że nazwisko mamy raczej pospolite (Kowalscy) :-D to mamy problem (całe szczęście, że w okolicy to nazwisko jest rzadko spotykane;-))
hihih mata-kow witam w klubie bo chyba moje teraz bardziej pospolite być nie może (Nowak):-D ale imię dla synka mamy już od początku - miał być Mateuszek (jak mój TZ) a w przypadku dziewczynki Maja:-)

Ja becikowe pobieralam w Urzedzie Miasta - w wydziale zasilkow
Najgorszy okres w UM w tym wydziale to okres sierpnia/wrzesnia - poniewaz we wrzesniu konczy sie okres zasilkowy np dla urlopow wychowawczych i sa wydawane nowe decyzje...ludzi jest full. Wiec w czerwcu powinno byc spokojnie. Formalnosci nie sa niczym kosmicznym. U nas w miescie bylo3krotne - czyli 3 tys. Nie mam skrupolow - pojde i wypelnie te papierki. Zreszta nie tylko tam trzeba pojsc po narodzinach dziecka...w UM trzeba zglosic narodziny aby nadali dziecku pesel...chyba to takie zamkniete kolko jest...bo cos z tych dok jest potrzebne do urlopu macierzynskiego w zakladzie pracy... juz nie pamietam dokladnie jak to jest..ale przyjdzie czas to wznowimy temat

Flexy no to nie jestem sama:-D a co do imion dla chłopca, to znalazłabym duuużo, a dla dziewczynki nie mam nic:sorry2: i jak wcześniej pisałam, znając moje szczęście, to na pewno urodzę dziewczynkę :-D no i będzie problem z imieniem. Dobrze, że jeszcze mam pół roku, może coś się "nawinie". Jeśli chodzi o płeć, to dla mnie bez różnicy, a problem tkwi w imieniu dla dziewczynki;-)

u nas tak jest kurde ze trzeba sie za wszystkim nalatac głupia biurokracja sami sobie robote robią . No ale co zrobić :-(

reklama
Wracając do tematu. Moje maleństwo kopie mnie już seriami. Dwa dni temu mąż poczuł to na własnej dłoni. Ale miał wielkie oczy :-D

Do góry