reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Właściwie znając płeć już o połowę łatwiej wybierać imię. My z mężem dostaliśmy od jego mamy na mikołajki księgę imion. Czytaliśmy je wieczorem w taki spodób, że ja konkretne imię wstawiałam w codzienne sytuacje. Coś w stylu: Tadeuszek chodź na obiad........., albo Adolfik do domu, w tej chwili! i strasznie się zaśmiewaliśmy oczywiście z tych nietypowych imion. Jeśli chodzi o nasze typy, to najprawdopodobniej: Maria lub Antoni. I tak własciwie to nie braliśmy nic innego pod uwagę:-)

reklama
ja chyba raczej becikowego nie odbiorę... nie dlatego,że mam nadwyżkę kasy i jej nie szanuję ale po prostu nie podoba mi się załatwianie tych wszystkich formalności, których trzeba dopełnić. No i jeszcze gdzie to się idzie w Urzędzie - o ile się nie mylę to do jakiejejś pomocy społecznej czy coś... tak jakbym była intruzem, który chce wyciągnąć kasę :angry:

a zresztą wielką łachę robią :angry: parę złotych na otarcie łez... niech utrzymają za to Dziecko :angry:
Sorry Dziewczynki, poniosło mnie :-)
Dzisiaj w ogóle to mam jakiegoś Powera :-D

Joasiu dlaczego nie ja powiedzialam ze wezmę becikowe dlatego ze podatek płace to dlaczego mam nie wziąc czegoś od nich a co :wściekła/y:, zawsze mowie oni wiedzą jak sie upominać o swoje to niech wiedzą ze i my tez umiemy sie upominać o swoje :wściekła/y:

A ja nie mam pomysłu, Chciałabym aby imiona były darem dla dzieci nie ich utrapienie. A tak apropo to okazało się że mam do wielu imion uprzedzenie, a jak ja nie mam to mężusiowi się nie podoba.Całkowicie patowa sytułacja. Nie wiem co będzie:szok:. Ja myślałam o Dominiku ale trochę za dziewczeńskie usłyszałam. A dla dziewczynki Zosia i też nie przypada do gustu. Na całe szczęści mamy troszkę czasu:-D

reklama
tak jak wszystie tematy dotyczące własnego zdania.Pisać można ale i tak każdy zrobi jak będzie chciał.Dlamnie osobiście ta kasa się przeda, bo w domu zawsze są potrzeby. Tym bardziej że moje starsze idę od września do szkoły(1 klasa i zerówka). Więc kasa jak znalał.

Do góry